Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

İslam Dünyası Araplaşıyor…

27 Ağustos 2019 Salı 00:22

 Yüce İslam dinine elbette saygımız ve sevgimiz sonsuzdur. Ancak, dinimizi yaşamak veya yaşatmak ilahta Arap gibi giyinmek veya onlar gibi yaşamak hiç değildir.

İyi Müslüman olmak için, Arap Müslümanlar gibi, gelenek, görenek, adet anane ve törelerini bire bir uygulamak veya kısmen yaşamak hiç mi hiç değildir.

Bütün uluslarda olduğu gibi, Türk veya Kürt Milletine mensup bazı tarikat, dergâh şeyh ve müritler tıpkı Araplar gibi yaşamayı kendilerine gaye edinmiş olmaların altında yatan gerçek, yüz yıllar boyunca Türkler gibi diğer Müslüman Ulusların Araplaşmasının altında yatan gerçek dindir.

Bu nedenledir ki; Türkler gibi diğer Müslüman uluslar ciddi boyutta Araplaşmış ve asimilasyona uğramıştır…

Tüm Müslüman uluslar; Kuran-ı Kerim-in Surelerini ve dualarını ana dilde okutmadıkça!

Cami ve din müesseselerinde din adamları adına görevlendirilenler, Arapça yerine tamamen ana dilinde konuşmadıkça!

Müslümanlar içinde Kuran-ı Kerim-i hatmetmiş nice bilgeler var olmasına rağmen, biri çıkıp tıpkı, Martin Luther King gibi gerçekleri dile getirip Müslümanları hurafelerden ve Arap dili hegemonyasından kurtarmadıkça!

Türk, Kürt veya bir başka milletten olanlar çok iyi bilmelidir ki; Mensubu oldukları milletin bir gün Araplaştığında her şey çok geç kalmış olacaklar.

Araplar gibi yaşamak veya onların taklitçiliğini yapmak insanı daha iyi Müslüman yapacağı anlamına gelmez.

Her ulusun kendine göre giyim, yaşam tarzı var. Türk olarak, sırf Müslüman Arap gibi giyinmeyi veya yaşamayı düşündüğünüz andan itibaren, bu gün olduğu gibi 100 yıl geçmeden uğruna şehitler verdiğiniz mili şuurunuzu ve ulusal milli birliğinizi kayıp ederek Araplaşmış olursunuz.

Bilhassa Müslüman kadınlara giyindirilmek istenilen siyah veya başka renk başörtüler, Arabistan’dan kopyalanarak kadına taktırmak veya zorlamak din dışıdır.

İnsanların özgür iradesi doğrultusunda gerçek din eğitimi alması tabii hakkıdır. Ancak, verilen din eğitimi birilerin arka bahçesi bir diğerinindi oy potansiyeli olması için uğraş verildikçe, dünya da yaşayan Müslümanlar Araplaşmaya devam edecektir.

Dünyada yaşayan Müslümanların yarısından çoğu fakir, aç, susuz, geri kalmış, teknolojiden uzak, Ortaçağı yaşmaktadırlar. Genel anlamda okuma yazma oranı çok düşük.

21 Asrın ilk çeyreğinde olmamıza rağmen, bu veya bunlar gibi kendilerini gerçek Müslümanlarmış gibi  “Cihat “ ilan edip masum insanları öldürecek kadar canileşmeleri çağa uygun eğitim almamaları gerçeğidir .

Bu nedenledir ki; Dünya insanları Müslüman dinini “Terörle” anmaya devam ederek, Hristiyanlığa dört elle sarılmasına sebep teşkil eder duruma geldi…

Her inanan kişinin en tabi hakkı kendi dinini öz ana dilinden okuması, yazması ve dinleyerek öğrenmesidir.

8-10 yaşında pırlanta beyinli Müslüman çocuklara, bilmedikleri ve anlayamadıkları Arapçayı berrak beyinlere zorla kazdırtmak, çocuklara yapılan en büyük kötülüktür.

Bu nenledir ki, İmam Hatip Lise mezunları Üniversite giriş sınavında sıfır çekmişlerdir…

Diyanet ve Milli eğitim Bakanlığı el ele vererek küçücük çocuklara o küçücük yaşta ilahta din öğretmek istiyorlarsa bari çocuklara ana dilinden dini öğretmelidirler!

Müslüman uluslar, din konusunda mutlaka bir araya gelip Müslüman dinini Arap dil ipoteğinden kurtarmalıdır.

Başta Müslüman Türk ulusu olmak üzere, bütün uluslar er veya geç ama mutlaka Arap anlayışı ve felsefesinin etkisinde kalacağı mutlaktır.

Acilen birileri bir şeyler yapmalı!!!

Binali Efe

 

 

Bu yazı toplam 2225 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim