Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2413.146
    %0.96
  • Dolar
    32.2664
    %-0.21
  • Euro
    34.8187
    %-0.11

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Karavan Park projesi ve beklentiler…

05 Ekim 2023 Perşembe 00:05

 

            Antalya’da özellikle denize yakın alanların, mahalle aralarının ve sokakların karavanlar tarafından adeta mesken tutulması semt sakinlerinin en büyük şikayetlerinden birisiydi.

            Pandemi ile büyük revaç gören karavanların sayısı son yıllarda ciddi oranda  arttı.

            Bırakın 5 yıldızlı oteli 2-3 yıldızlı otellerin pansiyonların, hatta dairelerin bile  rekor fiyatlara ulaşması nedeniyle tatil yapmak isteyen vatandaşlar bir anlamda karavan sahibi olup tatil hayalini gerçekleştirmek istiyorlar.

            Böylesi bir durumda bir karavan sahibi olmak ve en ucuz şekilde tatil yapabilmek hedefi her geçen gün artıyor.

            İşte tam da bu noktada en ekonomik biçimde tatil yapmak isteyen vatandaşlar karavan sahibi olurken, bu durum da beraberinde farklı sorunlar getirdi.

            Örneğin; alt yapısı olmayan yerleşim alanlarında günlerce, haftalarca konaklayan karavan sahiplerinin görüntü kirliliği oluşturması, atıkların gelişi güzel etrafa bırakılması ve en önemlisi hijyen sorununu gündeme getirmesi sıkıntılar yarattı.

            Giderek büyüyen ve karmaşık hale gelen sorunun bir an önce çözüme kavuşması gerekiyordu ve anımsayacağınız üzere bu konuda geçtiğimiz haftalarca somut adım atıldı.

   Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konyaaltı'nda yerli ve yabancı karavan tatilcilerinin daha güvenli ve konforlu bir alanda konaklayabilmesi için hizmete açılan Karavan Park, kamp severlerden ilgi görüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin karavan tutkunlarının park sorununu gidermek amacıyla Konyaaltı İlçesi Arapsuyu Mahallesi'nde hayata geçirdiği 50 karavan kapasiteli

Karavan Park, yerli ve yabancı misafirlerin gözdesi oldu. Karavan Park, denize yakın konumu, elektrik, alt yapı, tuvaletler, duş alanları, mutfak ve çamaşırhane gibi sosyal donatı alanlarıyla modern bir kamp hizmeti sunuyor. Bir karavan tatili için her türlü konfor ve imkanın sunulduğu park alanında misafirler, güven içinde tatil yapabiliyorlar.

  Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden misafirlerini ağırlayan Karavan Park, aynı zamanda İngiltere, Rusya, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerden gelen gezginlere, aileleriyle birlikte karavan keyfi yaşatıyor.

            Şimdi burada dikkat çekmek istediğim ayrıntı; 50 karavan kapasiteli park şimdilik bu sorunu çözmüş gibi görünse de ben kapasitenin yeterli olacağını düşünmüyorum.

            Yeni ek projeler gerekiyor.

  Tatil yapabilmek çok lüks ve neredeyse imkansız hale geldi.

            Dolayısıyla vatandaşlardan böylesi bir eğilim ve karavan talebi hep olacaktır.

            İşte bu noktada alt yapısı oluşturulmuş çok daha büyük kapasiteli bir karavan park oluşturulması gerekiyor.

 

Bu yazı toplam 402 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim