Bugün 08 Mayıs 2024 Çarşamba
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2400.893
    %-0.46
  • Dolar
    32.2647
    %-0.16
  • Euro
    34.6857
    %-0.36
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Korkuluklar monte edilmeye başlandı
11 Temmuz 2017 Salı 16:27

Korkuluklar monte edilmeye başlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Mayıs ayında startını verdiği ve kademe kademe trafiğe açılacak olan Tünel Geçişli Düden Katlı Kavşak Projesi çalışmalarının ilk etabında sona yaklaşıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Mayıs ayında startını verdiği ve kademe kademe trafiğe açılacak olan Tünel Geçişli Düden Katlı Kavşak Projesi çalışmalarının ilk etabında sona yaklaşıldı. Çalışmalar kapsamında alttan geçen yolun üstüne demir korkuluklar monte edilmeye başlandı.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılı Mayıs ayında startı verilen Tünel Geçişli Düden Katlı Kavşak Projesi çalışmalarının başlamasının üzerinden 1 yıldan fazla süre geçti. Çalışmalar Yeşilırmak Caddesi üzerinde Sakarya Kavşağı ile Kepez Belediyesi hizmet binasının önündeki kısımda ve Gazi Bulvarı’nı dik kesen Kızılırmak Caddesi’nin Düden Kavşağı’na yakın bölümünde devam ediyor. Proje kapsamında çalışmaların ilk başladığı Yeşilırmak Caddesi üzerindeki bölümde sona doğru yaklaşıldı. Araçların yeraltından geçeceği bölüm büyük oranda tamamlanırken, korkuluk demirlerinin monte edilmesine de başlandı.

“ÇALIŞMALARIN BİRAN ÖNCE TAMAMLANMASINI BEKLİYORUZ”

Yeşilırmak Caddesi’nin Doğu ve Batı aksı ile Sakarya Bulvarı’nın kavşağa yakın olan bölümünün 1 yıldan fazla süredir trafiğe kapalı olması vatandaşların sabırsızlanmasına neden oldu. Çalışmalarda sona yaklaşılmasını büyük bir sevinçle karşılayan vatandaşlar, yolların biran önce trafiğe açılmasını beklediklerini belirtti. Çalışmalardan hem araç hem de yaya trafiğinin olumsuz etkilendiğini ifade eden vatandaşlar, “Çalışmalar nedeniyle ulaşım konusunda çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Çalışma alanından geçmekte zorlanıyoruz. Biran önce tamamlanarak yolların açılmasını bekliyoruz” dediler.

“AĞUSTOS AYI SONUNDA KADEME KADEME ULAŞIMA AÇILACAK”

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yolun kademe kademe trafiğe açılacağı bildirildi. Belediye’den yapılan açıklamada, Antalya’nın ilk 3 katlı kavşak projesi olan ve Antalya trafiğine köklü çözüm getirmesi amacıyla başlatılan Düden Katlı Kavşağı’nda Ağustos ayı sonunda kademeli olarak ulaşım sağlanmaya başlanacak. Ağustos ayı sonunda Necip Fazıl Kısakürek Caddesi’nden gelen sürücülerin Varsak’a, Sakarya Bulvarı’ndan gelenlerinse yine Necip Fazıl Kısakürek Caddesi’ne geçişi sağlanabilecek” denildi.

DÜDEN KAVŞAĞI 3 KATLI HALE GELECEK

Söz konusu proje çalışmaları tamamlandığında Kızılırmak ve Yeşilırmak caddelerinin Gazi Bulvarı’nı dik kestiği Düden Kavşağı ile Yeşilırmak Caddesi üzerindeki Sakarya kavşağından araç geçişi yeraltından sağlanacak. Şehir merkezi istikametinden Kızılırmak Caddesi üzerinden gelip Varsak’a doğru giden araçlar Gazi Bulvarı’na gelmeden yeraltına inerek Sakarya Kavşağı’nı geçtikten sonra çıkışın yapılacağı yeraltı tünelinden geçecek. Araçlar ister Sakarya Bulvarı’na doğru ister Varsak istikametine doğru yeraltından çıkış yapabilecek. Yine Varsak istikametinden gelen araçlar da Yeşilırmak Caddesi üzerindeki Sakarya Kavşağı’na gelmeden yeraltına girdikten sonra Kızılırmak Caddesi’nden çıkış yapabilecekler. Projeyle Düden Kavşağı üç katlı hale gelirken ileride hayata geçirilmesi öngörülen başka bir projeyle de ortadan tramvayın geçmesi sağlanacak. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: YUSUF KATRAĞ
Bu haber toplam 1053 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim