Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2413.146
    %0.96
  • Dolar
    32.2664
    %-0.21
  • Euro
    34.8187
    %-0.11

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

Korucak yaylası

27 Nisan 2021 Salı 03:47
Antalya’dan’ dan Korkuteli istikametine yokuş yukarı tırmanarak gitmek istediğiniz yer el değmemiş orman ağaçlarıyla kaplı kızılçam istilasına uğramış oksijenin ana yurdu bey dağlarına tırmanmaya başladıysanız doğru yoldasınız demektir.
 
Ailenizle kentin keşmekeş kalabalığından uzaklaşarak bir ömür veya birkaç gün yaşamanın keyfini düşünmek bile huzur içinde yolculuk yapmanıza yeterli ve önemli bir sebeptir.
 
Kepez varyantına tırmanırken sol tarafı müthiş bir Antalya panoraması, sağa baktığınıza gerçeğini aratmayan yapay şelalenin hemen baş ucunda kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk mas mavi bakışıyla Antalya’nın muazzam manzarasını bakarken adeta ben buradayım, her şey kontrolümde dercesine baktığını göreceksiniz.
Daha kepez varyantını henüz geçerek düzlüğe vardığınızda, nebiler sapağından sola kıvrılan yoldan cennet diyarı “ Korucak yaylasına” giden yolun iki yakasını hayranlıkla izleye bileceğiniz asırlık çam ağaçlarının gök yüzüne süzülürcesine uzanıp gittiğine şahitlik etmiş olacaksınız.
 
Fazla değil yolculuğunuzun On beşinci kilo metresinde henüz dağa tırmanmaya başlamamışken, sol tarafınızda tarih kitaplarında “kartal yuvası” adıyla anılan, luvi (ışıkadamları’da denilen) halklar tarafından kurulmuş. M.Ö. 333 de Büyük İskender tarafından kuşatılan ama ele geçirilemeyen Termessos antik kent, sol yanınızda ise ilk insanlar olarak bilinen “Neandertal’ler” yaşamış olduğu Paletliktik çağdan kalma 5000 yıllık geçmişi ile ilk yazılı mağaranın Levhasını okurken, sanki tarihin muazzam tünelinden geçiyormuş hissini yaşıyor olacaksınız.
 
Korucak Yaylasına doğru yokuş yukarı tırmanmaya başlarken, tarihi İpek yolu güzergahına paralel virajları büyük bir zevkle deniz seviyesinden 1000 Rakıma ulaşmaya az bir zaman kalırken başınızı sağa çevirdiğinizde Bey dağının gizli hazinesine ve muhteşem manzarası karşısında hayranlığınızı gizleseniz de nafile!
 
Tahtalı belli ‘ne geldiğinizde gizli ve saklı kalmış Korucak yaylasına sadece iki Km. Kaldığını yol tabelasında okuduğunuzda silkinip kendinize gelerek, dört bir yanı ormanla kaplı, köyün en temiz ve en doğal haliyle akan çeşmesi ve şansınız varsa eğer; özgürce gezen kınalı keklikleri göre bilirsiniz.
 
Korucak yaylası Antalya’dan sadece 45 Km. Uzakta olması, temiz hava, doğal gıda, sağlıklı oksijen, kızıl çam ağaçları ile süslenmiş, her derde deva yaban otları yanı sıra, özgürce gezen tavuk, meleyen koyun ve keçiler gibi her gün taze inek ve keçi sütünden kendiniz yoğurt yapıp soğuk ayranından içe bilirsiniz.
Tere yağı, kaymak ve de organik balından söz etmemek haksızlık olur. 
 
Doğal beslenen her türlü etinizi sürü sahibi Hüseyin Özcan’dan, akşam ve sabah sağılan sımsıcak inek sütünü ise Emine Özcan Hanım’dan, yüzde yüz organik yumurtanızı Şemsiye Demir abladan, Keçi, tavuk, hindi gibi doğanın bin bir çeşit otundan, çiçeğinden beslenen organik et ihtiyacınızı Kurucak’ın en meşhur simalarından Amasya’nın Göynücek ilçesi / Tencerli köyünden gelip, Kurucak yaylasına yerleşen Kemal Demir’den tereddüt etmeden temin edebilirsiniz.
 
Her evin bahçende, maydanoz, domates, salata, biber, marulun gibi taze sebze ile tereyağından taze yumurta, közde demlenmiş çay ile sabah kahvaltısının tadı, lezzetti bir başkadır. Buyurun sizi de bekleriz.
 
Binali EFE
 
 
 
 
  
 
 
Bu yazı toplam 2518 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim