Bugün 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2391.91
    %-1.46
  • Dolar
    32.3216
    %-0.58
  • Euro
    34.6843
    %-0.51

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Köstebek yuvası gibi!

13 Temmuz 2023 Perşembe 00:05

 

     Bugün biraz da ilçelerdeki sıkıntılardan ve eksikliklerden söz etmek istiyorum.

            19 ilçesi ile birlikte özellikle yaz aylarında nüfusu rekor derecede artan Antalya’nın bana göre değişmeyen sıkıntısı bozuk ve düzensiz yollar…

            Siz buna köstebek yuvası görünümündeki yollar da diyebilirsiniz.

            Zaman zaman yakın ilçelerimizden Korkuteli ilçesine gidiyorum. Çocukluğumun geçtiği bu ilçede yıllardan beri değişmeyen en önemli sorun bozuk ve düzensiz yollar!

            Maalesef Korkuteli yaz aylarındaki nüfuz yoğunluğunu taşımakta artık ciddi biçimde zorlanıyor.

   Bu anlamda Antalya’ya 65 kilometre mesafedeki yayla ilçelerinden Korkuteli’de bir türlü çözümlenmeyen bozuk yollar sorunu vatandaşların yoğun tepkisine neden oluyor.

            Yaz aylarında nüfusu farklı, kış aylarında farklı olmasıyla dikkat çeken Korkuteli’de  özellikle ilçe merkezindeki sokaklardaki yolların içler acısı görüntüleri ilçeye gelen ziyaretçilerin de büyük tepkisini çekerken, düzenli asfaltlama işinin neden yapılmadığı ise en çok gündemdeki konulardan birisi.

  Öte yandan bozuk ve yama tutmayan yolların asfaltlanması ve kaldırım yenileme çalışmalarının bir an önce yapılmasını isteyen ilçe halkı, yoğunluğun doruk noktaya çıktığı sıcak yaz günlerinde bu eksikliklerin ilçe merkezindeki trafik sıkışıklığını daha da arttırdığını söylüyorlar. Bana göre de son derece haklılar.

           

            Özellikle ilçe merkezindeki Uzunoluk, Kiremitli, Aşağıpazar, Kargalık, Yeni mahalle, Alaaddin ve Karşıyaka gibi mahallelerdeki köstebek yuvası görünümündeki yollar araç sürücülerine de zor anlar yaşatıyor.

            İlçe merkezinde oturan araç sürücüleri ise, bozuk ve düzensiz yollar yüzünden sık sık araçlarını tamir için sanayiye götürmek zorunda kaldıklarını dile getiriyorlar.

            Nüfusu 60 bine çıkan, yaz aylarında bu nüfusu ikiye hatta üçe katlanan Korkuteli’de ilçe merkezindeki alt yapı eksiklikleri de en çok şikayetçi olunan konuların başında geliyor.

            Yazlıkçıların ve tatilcilerin akın ettiği Yaz aylarında  nüfuzun sürekli artmasıyla birlikte bozuk ve köstebek yuvası görünümündeki yolların yanı sıra otopark sorununun da ciddi bir sıkıntı olduğunu  söyleyen ilçe halkı bu sorunların acilen çözümünü istiyor.

                        Özellikle ilçe merkezindeki bozuk parke taşları ile çukurlarla dolu yollar gerçekten içler acısı görünümde…

   Bu anlamda Korkuteli ilçesinde maalesef bozuk yollar ile ilgili yıllardan beri somut bir çalışma yapılmadı. Yani, 20 sene önce neyse şimdi de aynı. Üstüne üstlük doğal gaz çalışmaları nedeniyle kazılan ve tekrar üstü doldurulan yollar daha da kötü hale gelmiş durumda.

    Bu görüntüler bu şirin yayla ilçemize hiç yakışmıyor.

            Hem Büyükşehir, hem de ilçe belediyesi hizmet anlamında artık somut adımlar atmalı.

            Hem de acilen…

Bu yazı toplam 440 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim