Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Miran’dan 350 Yeni Üye Hedefi
22 Aralık 2023 Cuma 11:28

Miran’dan 350 Yeni Üye Hedefi

Eğitim Bir Sen Teşkilat Eğitim Toplantısı ve Türk-İslam Kültür İzleri fotoğraf yarışması Antalya Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Eğitim Bir Sen Teşkilat Eğitim Toplantısı ve Türk-İslam Kültür İzleri fotoğraf yarışması Antalya Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, 2024 yılında yeniden yetkili sendika olacaklarını ve hedeflerinin 350 yeni üye olduğunu söyledi.

Eğitim Bir Sen Antalya Şubesi, Antalya Öğretmenevi'nde Teşkilat Eğitim Toplantısı ve Türk-İslam Kültür İzleri fotoğraf yarışmasının ödül törenini gerçekleştirdi. Üyeler şiddetli yağmura rağmen salonu doldururken Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TGRT kanalının Devri Alem program yapımcısı İsmail Kahraman da programa katıldı. Teşkilat Eğitim Toplantısı Hacı Dudu Mehmet Gebizli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Abdullah Atak'ın, kuran tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Eğitim Bir Sen'in Antalya'da yetkili sendika olduğunu ve önümüzdeki yıl da aynı şekilde zirveyi kimseye kaptırmayacağını dile getirdi. 2023 sendika sayımlarına göre Eğitim Bir Sen Antalya Şubesi'nin 8 bin 12 üye ile 10.kez üst üste yetkili sendika olduğunu hatırlatan Eyüp Bülent Miran, "1 Ocak-1 Mayıs tarihleri arasında kendimize 350 yeni üye hedefi koyuyoruz" dedi.

"Amaç Antalya'yı tarihi ile buluşturmak"

Ulusal düzeyde düzenlenen yarışmada 53 fotoğraf sanatçısı tarafından 200 fotoğraf yarıştığını, Jürinin 26 eseri ödüle ve sergilenmeye layık bulduğunu söyledi. Miran, "Yarışmada emeği geçen herkesi kutluyorum. Jürimize ve özellikle emekleri için Akın Acar'a teşekkür ediyorum. Bu tarih şuuru yaşasın diye Antalya'nın Osmanlı'dan Selçuklu'ya uzanan ruhu daim olsun diye Antalya'yı tarihi ile buluşturmayı amaçladığımız yarışmanın sonuçlarının hayırlı olmasını diliyor, emeğini geçenlere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"Sorunları halı altına süpürmedik"

Memur ve emeklisi ile 6,5 milyon kişinin sorumluluğunun üstlerinde olduğunu vurgulayan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise Memur-Sen olarak üyelerinin ekonomik, sosyal, mali haklarını iyileştirmek, özlük ve özgürlük alanlarını genişletmek için mücadele ettiklerini dile getirerek, Memur-Sen'in sorun çözen, sorunlardan beslenen değil, çözümlerle güçlenen bir sendika olduğunu söyledi. Memur-Sen'in yetkili sendika olmasıyla yeni bir dönemin başladığını anlatan Yalçın, sorunların halı altına süpürülmediğini, çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

"4688 sayılı yasa değiştirilmeli"

Genel Başkan Yalçın çözüm bekleyen konular olduğunu ve 2024 yılında bunların nihayete kavuşturulması için tüm çabayı göstereceklerini belirtti. Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü: "4688 sayılı yasanın değiştirilmesi noktasında talebimiz var. Emeklilik bağıyla maaş arasındaki koordinasyon koparıldı. 8 bin 77 lira seyyanen zam verilerek kapsam dışına çıkarıldı. Emeklilik dilekçesi veren memurlar EYT düzenlemesinden sonra geri çektiler. Dolayısıyla emekli maaşları düşmüş oldu. Özetle, yönetici atama yönetmeliğinin çıkarılması, proje okullarına ilişkin belirsizliğin ortadan kaldırılması, il içi sıra tayininin yeniden getirilmesi konusunda gayret gösteriyoruz. 3600 ek göstergenin birinci dereceye verilmesi için gayretimiz sürüyor. Üniversite idari personelinin mali durumlarının iyileştirmesi, akademisyenlerin aldığı ücretin insani hizmet sınırında olması ve yaptıkları işe uygun ücrette bulunması başta olmak üzere birçok konu önümüzde, öğretmenlik meslek kanunu dahil olmak üzere. Bu anlamda hazırlıklıyız. Genel kamu sistematiğindeki adaletsizlikleri masaya yatırmak için yeni bir çalışmanın gayretin, besmelesini çekiyor ve yeni bir sürecin içerisine giriyoruz" dedi.

Birincilik ödülü Cuma Namazı isimli fotoğrafa

Konuşmaların ardandan Antalya Türk-İslam Kültür İzleri fotoğraf yarışmasının ödül törenine geçildi. Törende "Alanya kalesi" adlı eseriyle Eğitim Bir Sen Özel Ödülü Doç.Dr. Tuna Akçay'a, "Çan yapımı" adlı eseriyle Mehmet Akif İnan Özel Ödülü Fikret Pezik'e, "Kesik Minare" adlı eseriyle üçüncülük ödülü Gökalp Bilici'ye, "Dua" adlı eseriyle ikincilik ödülü Ekrem Şahin'e, "Cuma Namazı" adlı eseriyle birincilik ödülü Mehmet Yılmaz'a verildi. Törenin ardından üyelerle hatıra fotoğrafı çekildi. Öte yandan Teşkilat Eğitim Toplantısı öncesinde davetlilere Filistin atkıları dağıtıldı.

Bu haber toplam 1034 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim