Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2395.066
    %-1.33
  • Dolar
    32.3403
    %-0.46
  • Euro
    34.7603
    %-0.24

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Mobil Dünya Kongresi

09 Mart 2022 Çarşamba 03:47
Dünyanın en önemli ve yeni mobil teknolojilerinin yer aldığı Mobil Dünya Kongresi, İspanya'nın Barselona kentinde, kapılarını ziyaretçilerine açtı. İspanya'nın Barselona kentinde 2 yıl aradan sonra gerçekleştirilen fuarda, Rus firmalar yer almayacak. Ukrayna'yı işgal eden Rus firmalarının stantlarının kaldırıldığı bildirildi. 
 
Mobil Dünya Kongresinde dünyanın en yeni, bilgi ve teknolojileri görücüye çıkıyor. 183 ülkeden 18000 katılımcının olduğu fuarda;  5G, bulut bilişim, nesnelerin interneti ve sanal gerçeklik gibi teknoloji ürünleri öne çıkıyor. Global mobil operatörlerin, ürün, servis geliştiricilerin ve teknoloji firmalarının bir araya geldiği fuar, 3 Mart'a kadar ziyaretçi kabul edecek. İki yıl aradan sonra gerçekleştirilen fuarı, 60 bine yakın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 
Kongrede teknoloji dünyasına yön veren öncü şirketlerinin yöneticileri, birer konuşma yapacak.
 
Kongre fiziki olarak açılsa da burada gerçekleştirilecek etkinliklerin tümü, çevrimiçi olarak da takip edilebilecek. 
 
Bu fuarda dünyanın en yeni teknolojilerinin görücüye çıktığını söylemiştik. Bu teknolojilerden bir tanesi işlemciler. Piyasada yerini sağlamlaştırmak isteyen çip üreticileri, en gelişmiş özellikteki ürünlerini bu teknoloji fuarında sergiliyor.  Dünyanın bilinen çip üreticileri, yeni teknoloji ürünlerinin tanıtımını yaparken, gelişmiş kablosuz bağlantı seçeneklerine de dikkat çekiyorlar. 
 
Bugün çok sık kullandığımız ve hayatımızın vazgeçilmez birer parçası olan WIFI teknolojisi ile ilgili de yeni gelişmeler var. Hızlı internet bağlantısına olana sağlayan WiFi 7 teknolojisi de bu fuarda öne çıkan teknoloji ürünü olarak karşımıza çıkıyor. 
 
Bu fuarda başka neler tanıtılacak? Cep telefonu firmaları, en son modellerini bu fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Cep telefonu markalarında değişim;  en fazla işlemci, kamera ve ram konusunda gözümüze çarpıyor. 
Bu fuarda Türkiye’deki teknoloji şirketleri de yeni ürünleriyle dikkat çekiyor. Yerli ve milli teknoloji ürünleriyle fuarda dikkat çekmeyen isteyen teknoloji şirketleri, Akıllı Tarım alanında 5G uygulamaları ile puan toplayacak.  Türkiye'deki teknoloji şirketleri, 5G yatırımlarına oldukça hız verdiler. Ülke ekonomisine kat değer yaratacak yerli ve milli uygulama ve teknolojiler, kalkınmaya doğrudan olumlu katkı sunacak.
 
Mobil Dünya Kongresi'nde çarpıcı teknolojilerle var olmaya çalışan Türk şirketleri, özellik Endüstri 4.0 kavramını 5G teknolojileriyle birleştirmek, bu alanda yeniliklere imza atmak istiyor. Bu konuda da oldukça kararlılar. 
Özellikle 5G, yazılım tanımlı ağlar, nesnelerin interneti, akıllı şehirler, yeni nesil bilişim teknolojileri ve yapay zekâ alanlarında projeler geliştirirken Türk şirketleri alt yapı ve servislerini hızlı bir biçimde dönüştürüyor.
 
 
 
Bu yazı toplam 1988 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim