Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2411.913
    %0.91
  • Dolar
    32.3139
    %-0.05
  • Euro
    34.8106
    %-0.08

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

Nesnele dayanmayan siyaset...

27 Ekim 2021 Çarşamba 12:12

Ülkemizin çok yetenekli insanları var.

Şüphesiz nihai doğru gerçekliğe yakınlığı ile ölçülen bir kavramdır.

Ülkemizde farklı inançsal ve ideolojik anlayışlardan gelen, ama yeri geldiğinde yine de ülkesine karşı besledikleri aidiyet duygusundan yanlış karşısında dimdik duran, doğruları haykırmaktan çekinmeyen, hala güçlünün değil haklının yanında olan vatanperver sayısızca siyasetçilerimiz, sanatçılarımız, aydınlarımız ve entelektüel insanlarımız var, ancak ne var ki bu tür insanlar sürekli eksilmekte.

 

Bu vatanperver insanlara kulak verenler, onları ciddiye alanların sayısı ise aynı derce de gün geçtikçe azalmakta ...

Maalesef, kendi içinde esneklik içermeyen katı ideolojik tarafgirlik refleksi ile olup bitenleri yorumlama alışkanlığı, fikirsel olarak ona göre konumlanmayı da tetiklediğinden, haklının değil, güçlünün yanında olmak her geçen gün az daha tavan yapmaktadır.

Siyaset umut içerse özünde nesnel veriler üzerine bina edilir, oysa bizim ülkemizde siyaset nesnelliği fazla barındırmadığı gibi kaldırmaz da.

 Siyaset denildiğinde “iliklerine kadar ideoloji “olarak algılanması büyük talihsizlik. Böyle algılanmasının sonuçları da ülkemizde ortada zaten. Bizde siyaset “Algı ve İdeoloji” üzerinedir. Çünkü siyaset yapma tercihi tavanın değil tabanın tercihlerine göre şekillenir. Oysa bir milleti güzel geleceklere taşıyan en önemli unsur, o milletin gerektiği zamanlar ideolojiler üstü de düşünebilme yetisidir.

Hatırlatmakta yarar var: Partiler ve onların yetkilileri ancak onları seçen seçmenleri kadar yenilikçi olurlar, çünkü siyaset erbapların “tekrar seçilme” gibi dertleri vardır!

Demem o ki; “Taban da iş yoksa tavan bilindiğini okur. Tavanda siyaset, tabanın ortalamadaki idraki düzeyi, yansımasından başka bir şey değil”.

Taban, yönetilme tercihini ideoloji gibi varlık sebebini sadece “öteki “üzerinden bina eden bir sıkışıklığa mahkûm ettikçe siyaset erbabının kendine çeki düzen vermesini bekleyemez.

Milli irade ‘ye dayalı demokratik bir hukuk devletinde yönetimsel kalite, milletin ortalama bilinç düzeyine göbekten bağlıdır. Nitekim seçme seçilme yolu ile kaderini kendi belirlemektedir.

 

Bu yazı toplam 1086 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim