Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya11 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2247.662
    %0.14
  • Dolar
    32.3335
    %0.07
  • Euro
    35.1788
    %-0.05

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

Nihai Karar ‘’Cemevi İbadethanedir’’ Nokta.

05 Aralık 2018 Çarşamba 01:55

(KONUK YAZAR)

Günler ayları, aylar yılları, yıllar asırları kovaladı… Kavgalar oldu. Kan döküldü. Can alındı. Alevi’yi, Sünni’ye, Sünni’yi Alevi’ye düşman ettiler. 
Kim etti?  Dinci ve kinci cahil din adamları.
Başkaları da vardır?
Müslümanları kavga ettirten batılılar.
Sebep gayet basit; Batılılar üretecek, Müslümanlar tüketecek. Onlar zenginleştikçe Müslümanlar daha da fakirleşecek… 
Kayıp eden gene barış dini olan İslam ve Müslümanlar olacak!
Komşu komşusunu, arkadaş arkadaşını, din kardeşi din kardeşini katletti,..
Kayıp eden kardeşlik oldu!
Okulda, işyerinde, surda, burada ve orda, velhasıl her yerde; Aynı Allah’ın yarattığı, Âdem atanın zürriyetinden gelen, aynı Peygamberin ümmeti, aynı Kuran-a iman getiren, Kürt’ü, Türk’ü, Şafi’si Sünni’si, Laz’ı, Çerkez’i Abaza’sı, bilhassa Türkiye’de yaşayan sözde Müslüman geçinen ve görünen cahil ve yobaz takımı, Alevilere demedikleri söz, etmediği iftira kalmadı gibi… 
Sonuç itibariyle; Müslüman dini dünya insanı nezdinde prestij kaybına uğradı etti!!!
Asırlardır beraber yaşadığınız kapı komşunuzu halen tanımayacak kadar arazlı mısınız, sorusuna cevap halen alınamadı?
Aleviler hakkında gereksiz, lüzumsuz ve asılsız dedikodu yaparsınız?  Bu ne biçim Müslümanlık! İster Sünni gibi namaz kılar, ister kılmaz, isterse Mevlana, Kızılbaş Alevi veya Bektaşi gibi sema döner. Sana ne?
Bu kin, bu nefret neden?
Aleviler; vatanına, milletine, bağlı. Senin ve benim gibi askerliğini yapmış, vergisini de veriyor, Yeter artık bu saçmalık bitsin. Ve herkes istediği şekilde Allah’ına ibadet eder veya etmez sana ne be… Kardeşim?   
Aklını kiraya verme, Kayıp eden sen, ben ve biz Müslümanlar oluruz!
Alevileri dışlama, ötekileştirme, Müslüman saymamalarının altında yatan gerçek; dindar görünen dinsizlerin Alevileri, dinsiz, imansızmış gibi göstermiş olmalarıdır.
Kayıp eden Laik ve Müslüman bilinen Türkiye oldu… 
Ne hikmetse başta, Türkiye olmak üzere, Müslüman ülkelerinin tamamına yakını, Kavgadan, kinden, nefretten, kan akıtmaktan, can almaktan bir türlü vaz geçemedikleri gibi düşünmeğe dahi bile gerek görmüyor olmalarının altında yatan asıl nedenlerden en önemlisi ülkemizde vicdan hürriyetinin ihlal edilmesi ve sahtekârların çoğunlukta olması.
Aslında şu sözde dinciler olmazsa var ya? “Kurt ile kuzu beraber yaşar” ama ne yazık ki bazı siyasiler Alevi ve Sünni’leri kutuplaştırarak “RANT” edinmektedirler…
Ama Yargıtay “Hızır” gibi yetişti…
Alevilerin imdadına gene çok güvendikleri Adalet kavuştu!  
Ve… Nihayeti akıl galip geldi, hukukun üstünlüğü kanıtlandı… 
Türkiye’nin aydınlık yüzü, çağdaş ve demokrat Aleviler, asırlardır ibadet yerlerinin Cemevleri odluğunun kararı en üst yargı organı olan, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, CEMEVLERİNİN ibadethane sayılması gerektiğini belirterek yerel mahkemenin kararını bozdu ve noktayı koydu.
Asıl mesele devletin Cemevlerinin elektrik parasını ödemesi veya ödemesi değil, asıl mesele Alevilere yapılan haksızlığın giderilmesidir. 
Şahsi kanaatim şudur; AKP’nin Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilerek ve isteyerek Yargıtay’dan bu kararı çıkarmış olduğu istikametindedir.
Nedenine gelince; 
. Seçime ramak kala, yıllar önce Avrupa insan hakları mahkemesinin vermiş olduğu (AİHM ) kararı uygulamasını başlatarak şirin görünme ve kul hakkıyla Allah’ın huzuruna çıkmamak için Alevilerin hakkı olan hakkını vermiş olması ciddi bir gelişmedir.
. Ayrıca, Seçime beş kala Alevilerin masum hane hakkını vererek Alevileri kazanmak veya en azında karşısına almamak.
. Bilinen en önemli gerçek, Diyanetti karşısına almadan Yargıtay eliyle yapılmış göstererek işin içinden en az zararla çıkmaktır…
Her ne olursa olsun önemli olan barışın sağlaması, kavganın bitmesi ve kardeşliğin pekişmesidir. 
Asırlardan beri süre gelen İslam inancının en aydınlık ve barış yüzü olan Aleviliğin ve İslam tarihinin gelmiş geçmiş en büyüğü olan pirlerin piri Ahmet Yesevi ve onun takipçisi horasan pirlerinden Hacı Bektaş’ı Veli’nin hakka varışını ve semah dönüşüne inananların haklarını verilmesi ve Alevilerin huzura kavuşmasıdır. 
Şimdi asıl mesele İktidarın, Yargıtay tarafından onanan kararı uygulamak için gerekli girişimlerin bir an önce uygulamasını sağlamaktır.
Binali Efe

Bu yazı toplam 4361 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim