Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya14 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2240.804
    %-0.16
  • Dolar
    32.3322
    %0.07
  • Euro
    35.1533
    %-0.14
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Öğretmenlerin hakları tam verilmeli”
27 Kasım 2018 Salı 02:59

“Öğretmenlerin hakları tam verilmeli”

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmen unvanı verildiği günün önemine değinen Iltar,  tüm öğretmenler gününde  iktidara, ‘öğretmenlerin hakkını tam verin’ çağrısında bulundu.

ÖĞRETMENLERİN TALEPLERİ KARŞILANMADI

Ulusal bütünlüğün kurulmasına katkı sağlayan öğretmenlerin ekonomik anlamda yaşam savaşı verdiğini söyleyen Iltar, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri’nin kendisine verdiği “Başöğretmen” unvanını kabul etmesinin yıldönümü olan 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle Başöğretmenimiz Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz. Atatürk, ulusal bütünlüğümüzün kurulmasında ve geliştirilmesinde, Türkiye’nin çağdaşlaşmasında en önemli görevi öğretmenlere vermiştir. O’nun; “Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden yoksun bir ulus, henüz ulus adını alma yeteneğini kazanmamıştır” sözleri bunun en güzel örneğidir. Bugün ise Türkiye’de öğretmenlerin hak ettiği ilgi ve değeri gördüğünü, taleplerinin karşılandığını söylemek mümkün değildir” diye konuştu.

REKLAM: İHAL TARİHİ İÇİN TIKLAYIN

icradan-satilik.jpg

MUHALİF ÖĞRETMENLER SUÇLU GÖRÜLÜYOR

Muhalif ve sakıncalı görülen öğretmenlerin demokratik haklarının elinden alındığını söyleyen Iltar, öğretmen açığına getirilen geçici önlemlerinse işe yaramayacağını savundu.  Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, “Muhalif ve örgütlü öğretmen devleti yönetenlerin gözünde sakıncalı görülmekte; öğretmenin mesleki ve demokratik haklarını savunacağı örgütlenme hakkı engellenmekte; kendisini daha da yetiştirecek ve toplumda saygınlığını sürdürecek maddi olanaklardan yoksun bırakılmaktadır. Eğitimi bilimsel ve laik özünden koparmaya çalışan siyasi kadrolar, eğitimi çökertirken öğretmeni de ezmektedir. Yaklaşık 450 bin ataması yapılmayan öğretmen varken ücretli öğretmenlik gibi geçici çözümlerle okullardaki öğretmen açığının kapatılması mümkün değildir. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na ve imzaladığımız uluslararası sözleşmelere göre öğretmenlik mesleği uzmanlık mesleğidir. Öğretmen açığının ücretli öğretmen uygulamasıyla kapatılmaya çalışılması, eğitimin niteliğini de olumsuz yönde etkilemektedir. Sendikal faaliyetler suç olarak gösterilmeye çalışılmakta, örgütlü öğretmenler sendikalarının aldığı eylem kararları doğrultusunda demokratik haklarını kullandıkları için cezalandırılmak istenmektedir” dedi.

ILTAR’DAN HÜKÜMETE ÖNERİLER

Ak Parti hükümetine 10 maddelik önerilerde bulunan Iltar, “Öğretmenlerin yoksulluk sınırı altında ücret almalarına son verilmelidir. Eşit işe eşit ücret kapsamında ek ders adaletsizlikleri giderilmeli, diğer çalışanlara verilen ek ödeme öğretmenlere de verilmelidir.
3-3600 Ek gösterge hemen verilmelidir. Çalışanların üstündeki vergi yükü (vergi dilimi) kaldırılmalı ya da en fazla %10 olmalıdır. Ücretli, sözleşmeli öğretmenliğe son verilmeli, kadrolu güvenceli atama yapılmalıdır. Öğretmen ve yönetici atamaları başta olmak üzere tüm atamalarda mülakat kaldırılmalı, tüm kademelerde kariyer basamaklarının önünü açacak düzenlemeler ile liyakat esas alınmalıdır. Öğretmenlerin aile bütünlüğü, yer değiştirme adaletsizliği sorunları çözülmelidir. Öğretmenlik meslek kanunu öğretmenlerin iş güvencesini sağlayacak, mesleki saygınlığı güçlendirecek şekilde düzenlenmelidir. -Öğretmenlere yönelik şiddetin önüne geçecek önlemler alınmalıdır. Uzman/Başöğretmen adaletsizliği giderilmeli, bu unvanlar kaldırılarak 5 yılını dolduran öğretmenlere Uzman Öğretmenlik, 10 yılını dolduran öğretmenlere baş öğretmenlik tazminatı ödenmelidir” ifadelerini kullandı. (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

 

 

 

           

 

Bu haber toplam 60374 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim