Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2236.233
    %-0.36
  • Dolar
    32.3361
    %0.08
  • Euro
    35.1035
    %-0.29
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öztürk, öğretmenlerin isteklerine dikkat çekti
24 Kasım 2018 Cumartesi 18:56

Öztürk, öğretmenlerin isteklerine dikkat çekti

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, eğitim camiasındaki sorunlara dikkat çekerek neler yapılması gerektiğini ortaya koydu ve yaşanan sorunlar ile yanlış uygulamalar nedeniyle öğretmenlerin istekle

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, eğitim camiasındaki sorunlara dikkat çekerek neler yapılması gerektiğini ortaya koydu ve yaşanan sorunlar ile yanlış uygulamalar nedeniyle öğretmenlerin isteklerinin bitmeyeceğini söyledi.

3-008.jpg

“YILDA BİR GÜN HATIRLANAN SONRA İTİLİP KAKILAN MESLEĞİN ÇALIŞANLARIYIZ”

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, Şube ve Aksu İlçe Temsilciliği yöneticileriyle birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Öğretmenler Günü kutlama programına katılarak Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. “Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehit öğretmenlerimiz ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarız ki onlar bizim baş tacımız. Bu gün bolca duyacağımız ve yazılacak sözlerle başladım ben de” diyerek sözlerine başlayan Öztürk, yaptığı açıklamada “Malumunuz yılda bir gün hatırlanıp sonra da dövülen, sövülen, itilen, kakılan bir mesleğin çalışanlarıyız. Bize bizden başka dost yok, olmadı olmayacakta. 24 Kasımlar da kuru kuru öğretmenler günü mesajı yayınlamak da bizi kandıramaz. Bu güne kadar da kandırmadı” ifadelerini kullandı.

2-011.jpg

“SORMASANIZDA SORUNLARIMIZI AKTARALIM”

“Sormasanız da dinlemeseniz de biz gene de sorunlarımızı aktaralım. Ne yapmanızı istiyoruz çocuklarınızı geleceğe daha iyi hazırlayabilmek için söyleyelim” diyen Öztürk, eğitimde yaşanan sorunları hatırlatarak öğretmenlerin isteklerini ortaya koydu. Öztürk, “Öğretmenleri itibarsızlaştırma çalışmaları bir an önce durdurularak özlük ve ekonomik hakları iyileştirme çalışmalarına 3600 ek gösterge vermenizi, sözleşmeli öğretmen ve memur atamasına son verilmesini, kamudaki tüm sözleşmeli öğretmen ve memurların kadrolu yapılmasını, öğretmen ve memur atamalarının mülakatla değil, KPSS sınav puanıyla eşit ve adil bir şekilde yapılmasını, mahrumiyet bölgelerinde öğretmenlere Zorunlu Hizmet tazminatı verilmesini, öğretmene ve okul ortamına yönelik şiddetin azaltılması ve ortadan kaldırılması için başta Milli Eğitim Bakanlığı ve ülkemizi yönetenlerin eğitime ve eğitim çalışanlarına sahip çıkmasını, öğretmenlerin değersizleştirilmesine son verilmesini, eğitimde de sağlıkta olduğu gibi şiddet yasasının derhal çıkarılmasını, eğitime hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına verilmesini, eğitimde ve kamuda ayrımcılık ve yandaşlığın bitirilmesini, ehliyet ve liyakat esas alınarak parti ve yandaş devleti uygulamalarına son verilmesini, okullara güvenlikçi kadroları tahsis edilip, eğitim ortamının, eğitim çalışanlarının ve öğrencilerimizin güvenliğinin çağın koşullarına uygun bir şekilde sağlanmasını, her okulumuza bir sağlık çalışanı atanıp güvenle okul bahçesinde koşup oynamayan çocuğumuzun başına bir şey geldiğinde derhal müdahale edilinmesini, devlette yandaş ve paralel sendika oluşturma ve siyaseten de himaye etme anlayışına son verilmesini, İl ve İlçe Milli Eğitim Yöneticileri aracılığıyla baskı oluşturarak, okullarda sınıflara kumbara konulup, öğretmenlere para toplatma dayatmasına derhal son verilmesini, okullara yeterli ve gerekli ödeneğin ayrılmasını, her okulun öğrenci sayısına göre bütçe oluşturulmasını ve yıllık olarak okullara ödenmesini, bütün hepsinin devletin okulları olmasına rağmen, okullar arasında bariz bir şekilde yapılan ve yapılmaya da devam edilen ayrımcılıklara son verilmesini, okullara memur ve hizmetli normları oluşturularak gerekli hizmetli, memur, yardımcı ve teknik personel açığının kapatılmasını” istiyoruz dedi.

43a59337-2a36-46d4-a68d-11e7cce3f77c.jpg

“İSTEKLERİMİZ BİTMEZ”

Öğrenciler ve öğretmenler adına daha birçok isteklerinin olduğunu belirten Öztürk, “Eğitimde birçok eksiklikler ve yanlış uygulamalar var. İsteklerimiz elbet bitmez ama uzatmayalım. Nasıl olsa bizi dinlemez ve yine bildiklerini yaparlar. Çünkü eğitime yapılan yatırım birkaç yıl içinde oy olarak dönmez. Uzun süreli bir yatırım olur. Bu da oy kaygılarıyla politika oluşturanların işine gelmez. Tüm sorunlara ve zorluklara rağmen Türk Eğitim Sen olarak; başöğretmen Atatürk'ün "Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözünden yola çıkarak geleceğimizi şekillendirecek olan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız” diyerek sözlerini noktaladı. HABER: YUSUF KATRAĞ

e2297d51-8264-482a-a63f-dd9de9d5a0a5.jpg

Bu haber toplam 61031 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim