Bugün 07 Mayıs 2024 Salı
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2407.339
    %-0.15
  • Dolar
    32.2208
    %-0.09
  • Euro
    34.7162
    %0.03

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Polisimin yanındayım!

24 Ağustos 2021 Salı 00:47

 Bir vekilin polis memuruna karşı tavrı, sosyal medyada gündem oldu. Hala bu konuda atılan twitlerin ardı arkası kesilmiyor. İnsanlar, polis memuruna karşı hoş olmayan sözlere oldukça tepkili…

Nasıl tepki göstermesinler; 176 yıllık bir kurumun şerefli üyesine ağza alınmayacak kelimeler sarf edilmesi, üstelik söz konusu polis memurunun işini yaptığı için küçük düşürülmesi kabul edilebilecek bir davranış mı? Söz konusu vekilin polise işini yaptığı için saygı göstermesi, görevini yaparken yardımcı olması gerekmiyor mu?  O bir devlet görevlisi ancak aynı zamanda oy veren, o vekili o göreve getiren bir vatandaş değil mi?

Yarın bir gün seçim olduğunda, bu insandan nasıl oy isteyeceksiniz?

Görüntülerdeki polis bir hata yapmış ve görevini kötüye kullanmış ise, bunun daha farklı ve usturuplu yolları var.  Videoyu izlediğimde hakikaten inanamadım ve çok üzüldüm.  Bu polisin ailesi, çocukları ve yakınları var.  Hiç kimse böyle bir muameleyi hak etmiyor.

Bu kibir, bu tavır milletin vekillerine yakışmıyor. Sadece söz konusu vekil için değil, tüm milletvekilleri akıllarını başlarına alıp;  ‘ne yapıyoruz, biz kimiz, kimin temsilcisiyiz’ diye düşünmeliler.  Vekil olabilirsiniz, devletin en tepesindeki en yüksek kişi olabilirsiniz. Hatta dünyayı parmağında oynatan tek kişi siz olabilirsiniz. 

Ne var yani, makam ve mevki sahibi olmuşsanız?

Sonuçta insansınız. Bu dünyada hak baki olduğunda, heybenizde bir tek yaptığınız iyilikler kalacak. Makam, şan, şöhret ve kibriniz değil, iyilikleriniz sizlere sonsuz bir yaşamın kapılarını açacak. Bir insanın, üstelik görevini yapan bir memurun gururunu incitmeye ne hakkınız var?

Ne var yani kimliğinizi gösterseniz?

Polis bu; denetimini de yapar, gerektiğinde kimlik de sorar. Tekrar altını çiziyorum, sınırı aşan polis ise, siz de gerekli yerlere şikâyetlerinizi yaparsınız.  Bunun yolu, 176 yıllık şanlı bir geçmişin ferdine böyle davranmak mı?

Bu tavır ve bu davranışla ekranda çok çirkin durduğunuzun farkına varın lütfen. Bu ülkede milletvekilliği yapmış, yapan herkes farkına varmalı.

 Lütfen yapmayın. Sıradan bir vatandaş, kanunların emrettiği şekilde bir polise nasıl saygılı olmak zorunda ise, sizler de saygılı olmak zorundasınız. Bu, bu kadar basit!

Dünyanın en zorlu mesleklerinden biridir polis olmak. Bir kere polis iseniz, hiç kimseye yaranamazsınız. Sıradan insanlar beladan uzak durma şansını yakalarken, bu insanlar belanın tam ortasında görevlerini yerine getirmeye, çocuklarına helal lokma yedirmeye çalışıyor.

Ne var yani, sizi tanımamış olamaz mı?

Ya da bir polisin bir vekili tanıma zorunluluğu mu var?

Tanısa bile vekilsiniz diye, kanunlardan her türlü usullerden üstün müsünüz?

Bugün o görevde, o makam aracında oturuyor iseniz; bu ağza alınmayacak ifadeler savurduğunuz polisimiz, polislerimiz sayesindedir bunu unutmayın.

Sadece iktidar partisi değil,  tüm muhalefet partisi vekilleri unutmamalı.

Böyle davranarak, kurşunlara yürüyen nice Fethi Sekin’lerin ruhunu incittiniz. 

Yazık, tek kelime ile yazık!

İşte o video :

Bu yazı toplam 1491 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim