Bugün 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2391.91
    %-1.46
  • Dolar
    32.3216
    %-0.58
  • Euro
    34.6843
    %-0.51

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Saygıyla, özlemle ve minnetle…

10 Kasım 2023 Cuma 00:05

 

               Her 10 Kasım’da yüreğimiz bir başka biçimde özlemle, saygıyla, minnetle atıyor. Minnet duygumuz doruk noktaya çıkıyor.

            Sözcükler boğazımızda düğümleniyor ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e olan özlemimiz farklı duygulara savuruyor bizleri…

            10 Kasım 1938 yılında aramızdan ayrılan, ancak eserleri, fikirleri, vizyonu ve ülkemizde başardığı değişim ve gelişim hareketiyle gönlümüzde taht kuran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; eserleriyle içimizde yaşıyor.

            Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85. Yıl dönümünde büyük bir özlemle anıyor ve arıyoruz.

            Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Kurtuluş mücadelemizin önderi, milli birlik ve beraberlik duygularımızın ilham kaynağı, çağdaş ve yenilikçi anlayışın sarsılmaz kimliği Mustafa Kemal Atatürk’ü bugün bir kez daha minnet, şükran ve özlemle anıyoruz.

İşgal altına alınmış bir devleti parçalanmaktan ve esaret altına alınmaktan kurtaran, milli bütünlüğü sağlayan, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanı yaratılmasında öncü olan, çağdaş ve uygar Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan, gerçekleştirdiği devrimlerle Türkiye’nin yüzünü aydınlık yarınlara döndüren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü her zamankinden daha çok arıyoruz…

Bu anlamda özlemimiz her geçen gün artıyor.

 

 

                        Atatürk ve silah arkadaşlarının bize emanet ettiği Cumhuriyet’in değerini, anlamını, devrimlerini, hizmetlerini ve bizlere kazandırdığı onurlu geleceğin değerini her 10 Kasım tarihinde bir kez daha anlıyoruz, bir kez daha yaşıyoruz…

            Milli mücadele yıllarının kendine özgü zorluklarını, acılarını, yokluklarını ve kısıtlı imkanlarını bugün “unutan” ve olaylara yüzeysel bakan sığ düşüncelerin her 10 Kasım’da bir kez daha çaresizliğe yol aldığını görüyoruz. Ve aslında gerçeklerle yüzleştiklerini de görüyoruz.

                                                Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük yokluklarla, acılarla, özveriyle, büyük bir kurtuluş savaşı destanıyla  bin bir emekle kurduğu genç Cumhuriyet dimdik ayakta ve önemi her geçen gün daha da artıyor.

            10 Kasım’larda Atatürk’ü çok daha farklı duygularla anıyor ve arıyoruz.

            İlkeleri, devrimleri, düşünceleri ve geride bıraktığı eserleriyle çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılmaz vizyonuna çok uzun soluklu bir tanımlama getiren Atatürk’ü her zamankinden çok daha farklı duygularla anıyoruz ve arıyoruz.

            Tüm Dünya’da yaşanan gelişmeler, Büyük Önder Mustafa Kemal ve eserlerini çok daha anlamlı kılıyor.

            Özlemimiz, saygımız ve minnettarlığımız  bu anlamda O’nu ve eserlerini daha iyi anlamamıza ışık tutuyor…

                       

 

Bu yazı toplam 519 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim