Bugün 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2412.296
    %-0.62
  • Dolar
    32.3677
    %-0.44
  • Euro
    34.7308
    %-0.31

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Seçmen mesajını verdi…

01 Nisan 2024 Pazartesi 12:59

31 Mart seçimlerine CHP damgasını vurdu… Türkiye genelinde ve Antalya’da ortaya çıkan sonuç aslında aylar öncesinden, hatta yıllar öncesinden  oluşan tablonun bir uzantısıydı.

            Ekonomik kriz, emeklilerin durumu, asgari ücretlilerin yaşadığı sıkıntılar, atanamayan öğretmenler, dar gelirlilerin ve işsizlerin durumu 31 Mart yerel seçimlerinde ciddi anlamda etki etti.

            Olaya Antalya penceresinden bakacak olursak, Muhittin Böcek resmi olmayan sonuçlara göre  ikinci kez Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi.

            Elbette bu tablonun oluşmasında İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarının yerel belediyecilikteki başarıları ve ortaya koyduğu performans da domino etkisi yaptı.

            Antalya’da resmi olmayan sonuçlara baktığımızda CHP’nin hem Büyükşehir’de, hem de ilçelerdeki oy artışını ve başarısını görmek mümkün.

            Özellikle Serik’te, Kepez’de, Gazipaşa’da, Kaş’ta, Korkuteli’de, Aksu’da, Demre’de ve Akseki’de CHP’ye verilen oylar Muhittin Böcek’in ikinci kez Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinde ‘’etkili’’ oldu.

            Muhittin Böcek’in yeniden aday gösterilmesi süreci anımsarsanız sıkıntılı geçmişti.

            Hatta CHP Genel Merkezi tarafından yeniden aday gösterilmesi süreci uzadığı için Böcek’in seçim propagandası yapma süresinin azlığı nedeniyle kazanma şansının ‘’zora’’ girdiği yazılı ve görsel medyada çok fazla gündeme gelen konu oldu.

            Muhittin Böcek oysa seçim çalışmalarına aylar, hatta yıllar öncesinden başlamıştı.

            Özellikle kırsalda ve ilçelerde yaptığı çalışmalar, besicileri, üreticileri destekleme çalışmaları, ilçelerde vatandaşlarla kurduğu bağ seçimi kazanma noktasında ‘’belirleyici’’ oldu.

            Ve Kepez’de CHP adayı Mesut Kocagöz’ün ortaya koyduğu performans  Büyükşehir’e de yansıdı.

            AK Parti’nin yıllardır kalesi olan Kepez’de ortaya çıkan sonuç oy sayım çalışmaları sürdüğü saatlerde Böcek’in Büyükşehir Belediyesi’ni kazanma noktasında  ilk sinyalleri vermişti.

            Cumhur İttifakı adayı Hakan Tütüncü’nün seçim vaatleri ve projeleri  dikkat çekici ve görkemli olmasına rağmen, Böcek’in kırsalda yaptığı çalışmalar, vatandaşla kurduğu olumlu diyalog, ekonomik kriz, emeklilerin, asgari ücretli ile dar gelirlilerin ve hatta işsizlerin durumu sandığa yansıdı.

            Bana göre her iki adayın adaylığının belirlendiği tarihlerde Böcek’le Tütüncü anketlerde başa baş gidiyordu. Ancak süre geçtikçe ve seçim yaklaştıkça Muhittin Böcek arayı açmaya başladı ve resmi olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP adına ikinci kez ‘’yeniden’’ kazandı.

            Sonuç olarak bana göre hem Türkiye genelinde, hem de Antalya genelinde ortaya çıkan sonuçlar sürpriz değil aksine beklenen bir yerel seçim tablosunu ortaya çıkardı.

           

           

Bu yazı toplam 672 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim