Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2413.146
    %0.96
  • Dolar
    32.2664
    %-0.21
  • Euro
    34.8187
    %-0.11

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Sevgide empati yapabilmek...

06 Ekim 2023 Cuma 15:51
 Hayatı birlikte paylaştığımız, tüm zorlukları, mücadeleleri ve güzelliği beraber yaşadığımız tüm canlılara karşı sorumluyuz.
  Bu sorumluluk ve duyarlılık refleksi çok özge bir kavram.
  Gün geçmiyor ki sokaktaki can dostlarımıza yani sokak hayvanlarına yönelik olarak kötü bir tablo ile karşılaşmayalım!
  Zehirlenerek öldürülen, ıssız ormanlara terk edilen, barınaklarda eziyet edilen can dostlarımız için çok dağa fazla duyarlılık göstermeliyiz artık.
   Onlara sevgide, şefkatte, merhamette ve sorumlulukta daha fazla empati yapmalıyız.
  Çünkü bu hayat onlarla  birlikte güzel, tüm canlılarla anlamlı.
 Son yıllarda sokak hayvanlarına karşı duyarlılığımız eski yıllara nazaran biraz daha iyi noktaya gelse de yine de üzücü görüntülerle karşılaşıyoruz.
 Gerek günlük hayatta, gerekse sosyal medyada birlikte yaşadığımız sokak hayvanlarına karşı sorumsuzca ve acımasızca görüntüler hepimizi üzüyor kuşkusuz.
Şurasını unutmamalıyız ki; bu hayatı anlamlı kılan, günlük stresimizi alıp götüren tüm canlılar; bu yaşamın birer rengi…
 Hayvanlara eziyetlerin giderek arttığı, şiddetin tırmandığı günümüzde gün geçmiyor ki içimizi sızlatan olaylarla karşılaşmayalım!
 Sosyal medya hesaplarından hayvanlara yaptığı eziyetleri birer maharetmiş (!) gibi lanse eden bu vicdansızlar, insanlıktan nasibini almamış birer zavallılar aslında…
 Zaman zaman bu köşeden dünyayı birlikte paylaştığımız tüm canlılara saygı ve sevgi duymamız gerektiğini belirtirken içimi sızlatan olayları da köşeme taşıyorum.
 Bir canlının hayattan kopup gitmesi çok hazin.
 Hayvan sevgisi çok özge bir kavram.
 Hayvan sevgisini bir yaşam biçimi olarak ele almak ve bu duygularla yaşama tutunmak istiyorsanız mutlaka bir hayvanı sahiplenin.
 Paylaşmayı, birlikte nefes almayı, birlikte karnınızı doyurup, birlikte acıkma duygusunu yaşamalısınız.
 Sizlerden bir parça olan, maskotunuz olan, günlük stresinizi alıp götüren bir canlıyı kaybettiğinizde, ölümüne tanıklık ettiğinizde sokak hayvanlarına, tüm canlılara bakış açınız kesinlikle değişecek.
 O zaman hayvanlara şiddet uygulayan, zehirleyerek öldüren, bilerek otomobilini onların üstüne süren vicdansızlara, insanlıktan nasibini almamış kişilere bakışınız çok farklı olacak…
 Tepkiniz çok daha etkili ve hassasiyetiniz derin olacak.
 Hayatı birlikte paylaştığınız tüm canlılara sevgimiz ve saygınız çok daha ‘’kalıcı’’ olacak…
 Tüm bunların yanında maddi durumu iyi olmamasına rağmen sokakta yaşayan kedilere, köpeklere, kuşlara yiyecek bırakan, mama alan ve bizzat eliyle besleyen insanları gördüğümde inanın öyle çok mutlu oluyorum ki…
 Maddi zorluklarını hiçe sayarcasına sokak sokak dolaşarak aç kalan sokak hayvanlarına parklarda dolaşarak mama bırakan insanlar gerçekten de çok güzel görüntüler.
 Ve onlar örnek oluyorlar…
 Paylaşmanın ne denli özge bir kavram olduğunu gözler önüne seriyorlar.
 Sevgide, saygıda, merhamette ve paylaşımda cömert olduğumuz zaman, empati yapabildiğimiz zaman her şey çok daha anlamlı olur...
Bu yazı toplam 482 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim