Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2395.066
    %-1.33
  • Dolar
    32.3403
    %-0.46
  • Euro
    34.7603
    %-0.24

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Siz kimsiniz?

01 Şubat 2021 Pazartesi 00:44

 

Şu sıralar kendimle savaş halindeyim. Uzun zamandır kitap okuyamıyorum. Haliyle okuyamadığım için, kendimi de ifade edemiyorum.  Hayatımın büyük bir bölümünü sosyal medya ele geçirmiş durumda.  Bu durum elbette işim gereği böyle ancak bu sürecin beni anlamsız bir bağımlılığa doğru sürüklediğinin farkındayım. 

Bu durumdan yara almadan kurtulmam gerektiğini biliyorum.

Sosyal medyada olduğum süre içerisinde, beğenilme gibi bir çabam olmadı.  Sadece ne düşünüyorsam,  o an neyi hissediyorsam, o ana göre davrandım.  Youtube yayıncılığı yaptığım zamanları saymazsak, sosyal medyaya yüklediğim videolarımın milyonlarca izlenmesi ya da izlenmemesi beni çok ilgilendirmedi. 

İzlenilme ve beğenilme isteği insani bir davranış ancak günümüz koşullarında bu durum,  çığırından çıkmış gibi görünüyor.   Instagram, Tiktok, YouTube, Snap Chat gibi pek çok sosyal paylaşım sitesine üye olan ve burada paylaşım yapanların büyük çoğunluğunun kimlik arayışına şahit olmak çok üzücü. Tabi Instagram, YouTube gibi platformlar, Tik Tok’un yanında çok masum kalır.

Tik Tok’daki içeriklere hiç baktınız mı?

Pisliği, ahlaksızlığı, kendini bilmezliği 15 saniyenin içerisine sığdıranların düştüğü acıklı durumlara ne demeli, bu durumun psikanalizini nasıl yapmalıyız?  Tik Tok bizim toplumumuzun bir yansıması mı yoksa yaşadığımız bunalımlı zamanların dışa vurumu mu?  

Hangi paylaşım, ne ile izah edilebilir?

Göğüslerini açıp küfürlü konuşan kadınlar, bulunduğu ortamı tiyatro sahnesine çeviren insanlar,  kadınlara karşı ağza alınmayacak kelimeleri sarf eden erkek müsveddeleri, kimlik bunalımına ortak, kişilik bozukluklarına bahane arayan insanların her geçen gün çoğalıyor olmasını neyle izah edeceğiz?

Tik Tok, You Tube gibi mecralarda, para kazanabilme uğruna bir insan daha nasıl küçülebilir ki? Bizi biz yapan değerlerin, beğeni ve sanal paralara kurban edilmesinin önüne geçilmeli.  Bu sadece ülke yöneticilerinin sorunu değil, muhalefetin de, toplumun da dikkate alması gereken, ciddi bir sorun.

Toplumumuz sanal uyuşturucu batağına saplanmış durumda!  

Paylaşım yapmasak bile, hepimiz bu sanal uyuşturucu batağında debelenip duruyoruz.  Onları izleyerek, onların videolarına beğeni ve yorum atarak, onların çirkinliklerine pirim vererek, bizde onlar gibi dönüşüyoruz.

Bu toplumun git gide çürümesine, insanlık değerlerinin ayaklar altına alınmasına izin verilmemeli. 

Ben kendi adıma bu dönüşüme razı değilim. Fark etmeden girdiğimiz bu bağımlıktan kurtulmamız gerektiğini biliyorum. Bu nedenle sosyal medyayı sadece bir araç olarak kullananlardan olacağım.

Siz de iş işten geçmeden bu kararı alın. Başkalarının ne yaptıklarına değil, kendinize daha fazla vakit ayırın.

Bu yazı toplam 1732 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim