Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya13 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2243.646
    %-0.03
  • Dolar
    32.3307
    %0.07
  • Euro
    35.1486
    %-0.11

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Sosyal medya reklamlarını engelleyin!

17 Aralık 2018 Pazartesi 06:45

 Sosyal medyada karşımıza çıkan reklamlara ayar olmaya başladım.  İsimlerini zikredip onların reklamlarını yapmayacağım ama siz anlattığımda ne demek istediğimi anlayacaksınız. Facebook, YouTube, Instagram’da son yıllarda bazı eğlence içerikli uygulamaların reklamları yapılıyor.  Can sıkıcı ve utanç verici reklamlar, o uygulamayı kullanan insanların paylaştığı videolardan oluşuyor. 

Videolarda neler yok ki?

Kapıya tırmanan insanlar mı dersiniz, maymun taklidi yapan mı dersiniz ne kadar iğrenç video varsa o uygulamalarda!

Kısa video halinde mevcut hallerini çekip paylaşan o insanları gördükçe, gerçekten yaşadığımız zamanın iyi bir zaman olmadığına kanaat getirdim. Bütün dünya ‘tırlatmış’  dedirten paylaşımlar, aslında hepimiz içinde bir tehdit, özellikle çocuklarımız için! Bugün en az büyükler kadar çocuklarımız da sosyal medyanın müptelası olmuş durumda.  Sosyal medyada yayınlanan bu reklamlar, çocuklarımızın zihinsel gelişimine olumsuz etki ediyor. Uzmanlar da çocukların sosyal medya kullanımı konusunda sıkça uyarılarda bulunuyor.

Peki, bu reklamlardan kurtulmak mümkün mü?

Elbette mümkün. Eğer sizde o iğrenç videolarla karşılaşmak istemiyorsanız, söylediklerimi yaparak o reklamlardan kurtulabilirsiniz.  Uygulamanın reklamı Facebook’tan yapılıyorsa, o ilanı bir daha görmek istemediğinizi Facebook’a iletmeniz gerekiyor.  Facebook, Youtube ve Instagram gibi uygulamalar, özel bir algoritma ile çalışıyor.  Sayfa akışında görünen reklamı bir kez bile tıklamışsanız, Facebook bu reklamları sürekli sizin önüne çıkarır. Eğer bu reklamı olumsuz rapor etmezseniz bu reklamları görmeye devam edersiniz. Profil sayfanızın haber akışlarında sizi delirten reklamları önlemek için bu reklamları şikâyet edin. Şikâyet ettiğinizde, algoritma bir daha asla o reklamı karşınıza çıkarmıyor.

Özellikle bu tarz video reklamlar, YouTube’da da çok sık karşımıza çıkıyor. Eğer masaüstü bilgisayardan bu iğrenç reklamları görüyorsanız, reklamı olumsuz rapor edebilirsiniz. Uygulama üzerinden görüyorsanız, uygulamadaki reklam ayarlarını düzenlemeniz gerekiyor.  Daha garantici davranmak için gmail hesabınızdaki reklam gösterim yönetmeliklerini inceleyin. Orada hangi reklamları görmek isteyip istemeyeceğiniz yazıyor.  “Hiç birini görmek istemiyorum” diyorsanız o algoritma bir daha size reklam göstermiyor. Reklamları engellemenin bir yolu da tarayıcılarınıza reklam engelleyici kurmak!  

Daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız, Google’a  Adblock nasıl kurulur diye yazın. İnternette Adblock kurulumuna ilişkin binlerce video var.  Adblock eklentilerinin güvenilir firmalar olmasına dikkat edin. Güvenilir olmayan adblocklar, sizleri yağmurdan kaçarken doluya yakalatabilir!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Bu yazı toplam 4311 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim