Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2395.066
    %-1.33
  • Dolar
    32.3403
    %-0.46
  • Euro
    34.7603
    %-0.24

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Tarım fuarları

26 Nisan 2023 Çarşamba 12:24
İlimiz malumunuz üzere bir tarım ve turizm şehri.
 
Bilhassa tarım özelliği hemen hemen tüm ilçelerinde ön plana çıkan ilimizin iklimi, toprak yapısı ve özelliklerinin uygunluğu tarım yapabilme manasında oldukça uygun diyebilirim.
 
Mesela Kemer ilçemiz turizm özelliği ile öne çıksa da tarım için de oldukça uygun özelliklere sahip bulunmakta.
 
Elmalı, Korkuteli, Akseki ve İbradı’da turizm yaygın olmasa da tarım sektörü bu ilçelerimizde daha çok revaçta.
 
Bu bakımdan ilimizde tarımla alakalı her türlü çalışma, proje ve fuarlar ayrı bir önem taşımakta.
 
İlimiz bugünlerde önemli bir fuara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
 
Türkiye'nin ilk tarım fuarı olma özelliğini taşıyan Hasyurt Tarım Fuarı, 26-29 Nisan 2023 tarihlerinde kapılarını 26’ncı kez açmayla hazırlanıyor.
 
Geçtiğimiz yıl 7 yıl aradan sonra tarım sektörü ile yeniden buluşan Türkiye’nin ilk tarım fuarı ‘Hasyurt Tarım Fuarı’, bu yıl kapılarını 26’ıncı kez açacak. 26-29 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Hasyurt Tarım Fuarı’na ilişkin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Antalya Ticaret Borsası ve Tarım Konseyi Başkanı Ali Çandır, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Özen, Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş, Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu ve Antalya Tarım İl Müdürü Gökhan Karaca bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin örtü altı tarımının yüzde 50’sini gerçekleştiren Antalya’nın üretim kapasitesiyle 1’inci sırada yer aldığını aktaran Başkan Muhittin Böcek, “Türkiye’nin sebze ihtiyacının yüzde 40’ı, yaklaşık 30 bin kayıtlı çiftçimizin yer aldığı Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerimizden yani Batı Akdeniz kuşağından karşılanmaktadır. Batı Akdeniz tarım bölgemizin sahip olduğu üretim kapasitesi ve potansiyeliyle, Hasyurt Tarım Fuarı’nın geçmişten gelen tecrübesiyle önümüzdeki yıllarda fuarın uluslararası boyuta taşınmasını ve marka değerini pekiştirmesini hedefliyoruz. Organize edeceğimiz bu büyük tarım buluşmasında sektörün tüm paydaşlarının yerlerini almalarını bekliyor, tüm üreticilerimizi fuarımıza davet ediyorum” diye konuştu.
 
Öte yandan Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi ise bir okulun bahçesinde başlayan Türkiye’nin ilk tarım fuarına 7 yıl ara verildikten sonra geçen yıl tekrar Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Başkan’ın destekleriyle başladıklarını hatırlatarak, tüm sektör paydaşlarını Finike’ye davet etti. Söz konusu Hasyurt Fuar Alanı’nda 8 bin 500 metrekare alanda yapılacak fuarda tohumdan gübreye, zirai ilaçtan sulama sistemlerine, sera kostrüksiyonlarından fideye kadar birçok sektörden katılımcılar yer alacak. Girişlerin ücretsiz olduğu Hasyurt Tarım Fuarı’nda çiftçiler ve üreticiler sektöre ilişkin yeni ürün ve hizmetleri tanıma fırsatı bulacak.
 
Bu tarz tarımsal faaliyetler ile projelerin artarak sürmesi lazım.
 
Tarımsal kalkınma ve özellikle tarımla uğraşmak istemeyen aileler ile gençlerin teşvik edilmesi için bu tarz organizasyonlar yarar sağlayacaktır.
 
Sağlıcakla kalın.
Bu yazı toplam 655 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim