Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2395.066
    %-1.33
  • Dolar
    32.3403
    %-0.46
  • Euro
    34.7603
    %-0.24

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Tarım tesisleri

10 Mayıs 2023 Çarşamba 00:06
İlimiz her ne kadar turizm şehri gibi algılansa da tarımın da merkezi.
 
Turizm ne kadar mühimse tarım da bu manada büyük önem taşımakta.
 
Kilometrelerce sahil şeridi olan, denizi, kumu, güneşi olan, tarihi zenginlikleri olan ilimizin toprakları da oldukça bereketli.
 
Kaş’tan, Gazipaşa’ya kadar diyebilirim ki her ilçesinde tarım, hayvancılık ve balıkçılık için uygun bir ortam var.
 
Bugün Kaş ilçemizdeki bir projeden söz etmek istiyorum.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kaş Çavdır’da atıl halde bulunan belediyeye ait 3.5 dekarlık alanda Tıbbi Aromatik Bitkiler İşleme ve Değerlendirme Merkezi kuruyor. Lavanta bahçesi kurulan alanda tıbbi ve aromatik bitkiler de yetiştirilecek. Aynı alanda aromatik yağların elde edilebileceği damıtma üniteleri de oluşturuldu. Proje ile bölge halkının aromatik yağlardan gelir elde etmesi hedefleniyor.
 
Bu manada Kaş ilçemizin Çavdır Mahallesi’nde atıl halde bulunan 3.5 dekarlık arazide Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Tıbbi Aromatik Bitkiler İşleme ve Değerlendirme Merkezi kuruluyor. Etrafı tel çitlerle çevrilen alanda oluşturulacak lavanta bahçesi ve tıbbi aromatik bitki bahçesi için çalışmalar sürüyor. Konum itibariyle araçların geçiş güzergahında yer alan merkeze gelenler görsel şölen oluşturan lavantalarla fotoğraf çektirip dinlenebilecek.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri kurulacak lavanta bahçesi için çalışmaların sürdüğünü belirterek
 
“Tıbbi Aromatik Bitkiler İşleme ve Değerlendirme Merkezi” olarak planlanan alanda distilasyon (damıtma) ünitesi de kuruldu. Burası turizme açık bir alan. Bu bölgede yetiştirilen tıbbi aromatik bitkilerin yağ ayrıştırımını yaparak bölge halkına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca konum itibariyle araçların geçiş bölgesi olduğu için bu bölgeden geçenler burada dinlenme imkanı da bulabilecek” dediler.
 
Tarımla alakalı çalışmalar ve projeler arttıkça ilimizin üretimde daha fazla söz sahibi olacağını düşünüyorum.
 
Sağlıcakla kalın.
Bu yazı toplam 673 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim