Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63

Yusuf Katrağ

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yusuf Katrağ

Teomanpaşa’ya asfalt seçim yatırımı mı?

10 Ekim 2017 Salı 12:19

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yıllardır yolları bozuk olan Teomanpaşa Mahallesi’ne asfalt ve kaldırım yenileme müjdesi verdi.

Bu müjde mahalleli adına elbette sevindirici ama Tütüncü’nün bozulmuş yolların asfaltının yenileceğini söylediği Mahalle’deki 90 tane sokakta yaklaşık 1 buçuk yıl sonra doğal gaz çalışması yapılacak ve yollar bu nedenle kazılacak.

Kazılacak olan yolların kazılmadan önce asfaltlanması tezatlığı halk arasında sürekli olarak dile getirilen ‘Biri yapar biri bozar’ söylemiyle birebir örtüşüyor.

Kepez Belediyesi asfaltı yenileyecek, aradan çok fazla bir süre geçmeden doğal gaz hatlarını döşemekten sorumlu özel şirket gelerek yeni asfaltlanmış yolları kazarak çalışma yapacak.

Bu durum, belediyelerle alt yapıdan sorumlu özel şirketler arasındaki koordinasyonsuzluğun da tipik bir örneği.

Bütün bunları bir kenara bırakırsak olayın bir başka boyutu daha var.

Kepez Belediyesi hizmet binasının da içinde yer aldığı Teomanpaşa Mahallesi’ndeki vatandaşların, bozuk yol tepkisinin ve asfaltlanması talebinin yaklaşık 4-5 yıllık bir geçmişi var.

Tütüncü’nün bildirdiğine göre Mahallede doğal çalışmaları da yaklaşık 1 buçuk yıl sonra başlayacak.

Asfaltlama çalışmaları ise bu yılın Kasım ayında başlayacak ve çalışmaların süresi muhtemelen birkaç ayı bulur.

Asfalt çalışmalarının başlayacağı Kasım ayını baz alarak basit bir parmak hesabı yaparsak, 1 buçuk yıl sonrası 2019 yılı Nisan ayına denk geliyor.

Yani, normal şartlarda 2019 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerin (Muhtarlık, Belediye meclis üyeleri ve başkanları seçimleri) hemen sonrasında mahallede doğal gaz çalışmaları başlayacak.

Seçimlerin öncesinde asfaltlanan mahallenin yolları seçimlerin hemen arkasından doğal gaz için kazılacak ve kazılan yerler de yama yapılarak kapatılacak.

Bu durum, Mustafa Akaydın’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde ASAT marifetiyle mahallede yapılan altyapı çalışmasından sonra ortaya çıkan bozulmaları ve vatandaşların bozuk yollara olan tepkilerini hatırlatıyor.

Geçmişte yaşanan bu tecrübe, mahallelilerin bundan sonra sorunsuz yollara kavuşması için doğal gaz çalışmalarından sonra asfaltlama yapılması gerektiğini ortaya koyuyor.

Esasen, Teomanpaşa’ya asfalt seçim yatırımı mı? sorusunun akıllara gelmesinin birkaç nedeni var.

Siz, her gün geldiğiniz hizmet binasının bulunduğu mahalledeki yol problemini 4-5 yıl boyunca zaman zaman yaptığınız yama çalışmasıyla geçiştirirseniz, 2017 yılı Nisan ayında yapılan referandumda şehrinizde ve ilçenizde hayır çıkmışsa, partinizin genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayır çıkan yerleri mercek altına aldığı bir dönemde, önümüzdeki yerel seçimin hemen sonrasında doğal gaz nedeniyle boydan boya kazılacak olan sokakları asfaltlayacağınızı söylerseniz, üstüne üstlük doğal gaz çalışmalarından sonra mahalleli tekrar yamalı yollara mahkum olacaksa bu işin seçim yatırımı olduğu düşüncesi ağır basar.

Teomanpaşa Mahallesi’nin asfalt ve kaldırım yenileme işi eğer bir seçim yatırımı değil de gerçekten oradaki sorunu bir daha ortaya çıkmayacak şekilde çözmekse, Başkan Tütüncü doğal gaz şirketinin mahallede yapacağı çalışmayı erkene almasını sağlar.

Asfaltlama işinden önce bu çalışmaların bitirilmesine vesile olur ve sonrasında da mahalleliye söz verdiği kaymak gibi asfaltı yaparak, mahalleliyi ileride yamalı yollara mahkum olmaktan kurtarır.

Böyle bir yöntem, çalışmalardan sonra kazdıkları yolları yama yapma zahmeti veya masrafından kurtulacağı için doğal gaz şirketinin de işine gelir diye düşünüyorum.

Böylece özel şirket ile belediye arasında örnek bir koordinasyon sağlanır, vatandaş ‘Biri yapar biri bozar’ demez ve mahalleli ileride bugün sıkıntısını çektiği yamalı yollara tekrar mahkum olmaz.

Bu yazı toplam 8491 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim