Bugün 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2399.372
    %-1.15
  • Dolar
    32.3566
    %-0.44
  • Euro
    34.7652
    %-0.13

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Ulaşım, alt geçitler ve trafik…

12 Aralık 2023 Salı 00:05

 

            Antalya için artık büyük hedefleri olan bir şehir tanımlaması rahatlıkla yapabiliriz. Çünkü 3 milyon nüfusuna sahip bu Dünya kenti deyim yerindeyse artık kabına sığmıyor.

            Hem turizmde, hem tarımda, hem de ticarette büyük hedefleri olan Antalya ile çelişen konular var. Örneğin ulaşım adeta sancılı…

            Son yıllarda özellikle yerleşik yabancıların sayısının da artmasıyla ‘’hissedilir’’ derecede nüfusu artan ve bu anlamda alt yapı sorunlarıyla boğuşan Antalya’da trafik her geçen gün içinden çıkılmaz boyuta geliyor!

            Trafik ve ulaşım konusu Antalya’nın en önemli sorunlarının başında gelmeye devam ederken, şehrin en işlek noktalarından birisi olan Mevlana kavşağında günün her saatinde trafik adeta kilitleniyor!

            Antalya’nın trafik ve ulaşım sorunu her geçen gün artarken, özellikle Mevlana, Yüzüncü Yıl, Burhanettin Onat, Sampi kavşağı, Hürriyet Caddesi ve Şarampol Caddesi’ndeki tıkanıklığa çare bulunamıyor.

            Nüfusu 3 milyonu geçen Antalya’da ulaşım ve trafik sorunu alt ve üst geçitlere rağmen çözülemezken, özellikle trafik akışının yoğun olduğu Hürriyet Caddesi,  Yüzüncü yıl, Burhanettin Onat, Mevlana kavşağı, Yeşilırmak caddesi, başta olmak üzere Güllük ve Meydan bölgesindeki tıkanıklık araç sürücülerine zor anlar yaşatıyor.

            Yüzüncü Yıl Caddesi başta olmak üzere şehrin farklı noktalarındaki  köprülü kavşakların  da çare olamadığı trafik sıkışıklığının özellikle sabah ve akşam saatlerinde çekilmez hale geldiğini söyleyen araç sürücüleri; alternatif yol güzergahları olmadığına vurgu yapıyorlar.

                        Antalya’nın en işlek noktalarından birisi olan Mevlana kavşağındaki alt geçitler günün her saatinde adeta tıkanırken, araç sürücüleri ve vatandaşlar ulaşım ve trafik sorununa daha somut projeler geliştirilmesini istiyor.

           

  Tam da bu noktada Antalya’da sabah saat 7.00’den sonra trafik neredeyse felç oluyor. Örneğin Gazi Bulvarı, Yüzüncü Yıl, Hürriyet Caddesi, Mevlana Caddesi ve Burhanettin Onat Caddesi’ndeki tıkanıklık birkaç saat dışında hiç eksik olmuyor.    Özellikle Mevlana kavşağındaki trafik izdihamı her geçen gün artıyor. Alt geçitlerde ciddi bir yığılma var. Bu görüntüyle ve çalışmalarla trafik sorunu mümkün değil çözülemez. Gündüz saat 16.30’da Mevlana kavşağında trafik kilitleniyor. Bir de trafik kazası olursa durum daha da vahim hale geliyor.

   Trafik ve ulaşım sorununun kısa ve uzun vadede somut projelerle çözümü için her zaman vurguladığım gibi metro sistemi artık kaçınılmaz.

            Alt geçitler mevcut sorunu kısmen çözdü; ancak şimdi bu alt geçitler de çare olamıyor!.

                                                            

Bu yazı toplam 369 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim