Bugün 08 Mayıs 2024 Çarşamba
  • Antalya13 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2401.823
    %0.04
  • Dolar
    32.2594
    %0.00
  • Euro
    34.6419
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Umutlar başka bahara bırakılmamalı"
30 Ocak 2024 Salı 14:43

"Umutlar başka bahara bırakılmamalı"

Ek göstergenin memur emekli maaşlarının belirlenmesi bakımından hayati öneme sahip olduğunun altını çizen Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Hasan Yılmaz Danabaşoğulları, "Talebimiz ve beklentimiz verilen sözlerin tutulması ve 1. dereceye gelen tüm memurların

Ek göstergenin memur emekli maaşlarının belirlenmesi bakımından hayati öneme sahip olduğunun altını çizen Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Hasan Yılmaz Danabaşoğulları, "Talebimiz ve beklentimiz verilen sözlerin tutulması ve 1. dereceye gelen tüm memurların ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi için gerekli yasal çalışmanın yerel seçimler öncesinde TBMM gündemine getirilmesidir. Sayıları milyonu bulan çalışan ve emeklimizin umutları başka bahara bırakılmamalı, ek gösterge konusu yapılacak düzenleme ile artık gündemden tamamen çıkarılmalı" dedi.

 

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro Sen Antalya Şube Başkanı Hasan Yılmaz Danabaşoğulları, memur ve memur emeklilerinin merakla beklediği ek gösterge konusuna değindi. Ek göstergenin memur ve memur emeklileri için önemine dikkat çeken Danabaşoğulları, yaşanan mağduriyeti gidermenin yolunun ek gösterge rakamlarının yeniden düzenlenmesi olduğunu kaydetti. Bu konudaki kanun önerisini geçmişte yetkililerle paylaştıklarını hatırlatan Danabaşoğulları, verilen sözlere de işaret ederek, "Ek gösterge bilhassa memur emeklilerinin maaşlarını doğrudan ilgilendirdiği için emekli maaşlarının belirlenmesi bakımından hayati öneme sahip. Milyonlarca memur ve emekli Cumhurbaşkanımızın sözünün hayata geçirilmesini beklemekte" dedi. 3600 ek göstergenin seçimlerden önce yasalaşması gerektiğini vurgulayan Danabaşoğulları, 1. dereceye gelen tüm memurların ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi için gerekli yasal çalışmanın yerel seçimler öncesinde TBMM gündemine getirilmesini beklediklerini söyledi. Danabaşoğulları, sayıları milyonu bulan çalışan ve emeklilerin umutlarının başka bahara bırakılmamasını istedi.

 

"EK GÖSTERGE RAKAMLARININ YENİDEN DÜZENLENMESİ MAĞDURİYETİ GİDERECEK"

Özellikle memur emeklilerinin, aylık bağlama oranlarının düşüklüğü ve tüm ödemelerin emekliliğe sayılmaması nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşadığının altını çizen Danabaşoğulları, sürekli olarak bu mağduriyetin giderilmesine yardımcı olacak en büyük unsurun ek gösterge rakamlarının yeniden düzenlenmesi olduğunu ifade ettiklerini ve bu doğrultuda tüm kamu çalışanlarının ek gösterge rakamlarının adil bir biçimde düzenlenmesi gerektiğini ısrarla vurguladıklarını hatırlattı.

yilmaz-danabasogullari-turkiye-kamu-sen-ant-il-temsilcisi-2021-1-002.jpg

"KANUN ÖNERİSİNİ YETKİLİLERLE PAYLAŞTIK"

Bazı meslek mensuplarının ek gösterge rakamlarını 3600’e yükselten kanun çalışmaları esnasında, kamu çalışanları arasında ek gösterge bakımından yapılacak istisnanın yeni adaletsizlikler doğuracağını belirterek, 1. dereceye gelen tüm memurların ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi yoluyla özellikle memur emeklilerinin sorunlarının bir nebze olsun çözülebileceğini ifade ettiklerini de hatırlatan Danabaşoğulları, bu doğrultuda hazırladıkları kanun önerisini yetkililerle paylaştıklarını bildirdi.

 

"MEMUR VE EMEKLİLER VERİLEN SÖZÜN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ BEKLİYOR"

2023 yılındaki seçim sürecinde hem dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1. dereceye gelen tüm memurların ek gösterge rakamlarının 3600’e yükseltileceğini dile getirdiklerine işaret eden Danabaşoğulları, "Ek gösterge bilhassa memur emeklilerinin maaşlarını doğrudan ilgilendirdiği için emekli maaşlarının belirlenmesi bakımından hayati öneme sahip. Milyonlarca memur ve emekli Cumhurbaşkanımızın sözünün hayata geçirilmesini beklemekte" dedi.

 

"UMUTLAR BAŞKA BAHARA BIRAKILMAMALI"

Aylık 14 bin 800 lira düzeyinde maaşla ailesini geçindirmeye çalışan memur emeklileri için ek gösterge düzenlemesinin öncelikli olarak bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyen Danabaşoğulları, "7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sonucunda bu yönde çalışma yapılacağı da karar altına alınmış olmasına rağmen şu ana kadar atılmış somut bir adım bulunmamakta. Talebimiz ve beklentimiz verilen sözlerin tutulması ve 1. dereceye gelen tüm memurların ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi için gerekli yasal çalışmanın yerel seçimler öncesinde TBMM gündemine getirilmesi yönündedir. Sayıları milyonu bulan çalışan ve emeklimizin umutları başka bahara bırakılmamalı, ek gösterge konusu yapılacak düzenleme ile artık gündemden tamamen çıkarılmalı" açıklamasında bulundu. HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

Bu haber toplam 1010 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim