Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yatırımı artıracak IPARD destekleri anlatıldı
05 Nisan 2024 Cuma 13:43

Yatırımı artıracak IPARD destekleri anlatıldı

Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya Tarım Konseyi (ATAK), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKKD) Isparta İl Koordinatörlüğü işbirliğinde...

Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya Tarım Konseyi (ATAK), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKKD) Isparta İl Koordinatörlüğü işbirliğinde düzenlenen IPARD Kırsal Kalkınma Destekleri Bilgilendirme Semineri çevrimiçi gerçekleşti.

Antalya Ticaret Borsası Başkan Vekili Halil Bülbül, Avrupa Birliği'ne aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan IPARD'ın üretimin çeşitlendirilmesi, ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması gibi pek çok alanda proje çağrısı yoluyla destek ve hibe sağladığını belirtti.

"Antalya da hibelerden yararlanacak"

2011 yılından bu yana IPARD destekleriyle 42 ilde binlerce projenin hibe aldığını, bu yıldan itibaren 81 ilden yatırımcının destekleneceğini belirten Bülbül, "Ülkemiz genelinde bu çağrı döneminde 66 milyon Avro değerinde destek bütçesine sahip IPARD III Programı'ndan Antalya olarak en üst seviyede faydalanmalıyız. Sizlerin ve sektörümüzün bu programdan en yaygın şekilde faydalanmasını çok önemsiyor ve canı gönülden istiyoruz. Bu nedenle üyelerimizin ve sektörlerin bilgilenmesi için bu toplantıyı düzenledik" dedi. Borsa olarak üretimin ve ticaretin artırılması ve güçlendirilmesi için çalıştıklarını vurgulayan Halil Bülbül, Antalya'da yatırımların artmasını sağlayacak hibelerden yatırımcıları yararlanmaya davet etti. Bülbül, "Antalya'nın tarımsal ve kırsal kalkınmasını desteklemek ve fırsatları değerlendirmek için hep birlikte çalışmaya, üretmeye ve ekonomimize katkı vermeye devam ediyoruz. TKDK Isparta İl Koordinatörü ve ekibinin katılımıyla düzenlediğimiz bilgilendirme seminerinin faydalı olmasını diliyorum" dedi.

"IPARD irtibat ofisi"

TKDK Isparta İl Koordinatörü Süleyman Gülcü, kurumun çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. IPARD Kırsal Kalkınma Desteklerinin şehirlere ciddi yatırımlar kazandırdığını söyleyen Gülcü, "Bu destek ve hibeler sayesinde ülkemiz AB standartlarında sürdürülebilir, ciddi istihdam sağlayan işletmelere kavuştu" dedi. IPARD desteklerinin 81 ilde 2030 yılına kadar kullanılabileceğini belirten Gülcü, "Antalya'nın yatırım potansiyeli çok yüksek. Daha büyük bütçelerle ciddi yatırımlar bekliyoruz. Hibe destek oran yüzde 50-75 arasında değişiyor. Antalya'mızı maksimum düzeyde bu hibe programlarından faydalandırmaya gayret edeceğiz. Desteklenen bir çok alan, 16 alt sektör var. Kesme çiçekten kırsal turizme, meyve sebze depolamadan işleme ve paketlemeye kadar önemli alanlarda destek ve hibeli yatırım yapma imkanı var. Açıkçası ben Antalya'da talep ve yatırımda patlama bekliyorum" diye konuştu. Antalya'da istibat ofisi açtıklarını bildiren Gülcü, "Yatırımcılar, başvuru öncesinde kurumla iletişime geçerek projesini hazırlarsa desteklerden yararlanma ihtimali daha fazla olur" dedi. Gülcü, desteklerde genç ve kadın yatırımcılara öncelik verildiğini de vurguladı.

Seminerde, proje başına yüzde 50 ile yüzde 75 arasında destek oranı bulunan 66 milyon Avro bütçeli IPARD III 1. Başvuruları anlatılırken, katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1211 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim