Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2395.066
    %-1.33
  • Dolar
    32.3403
    %-0.46
  • Euro
    34.7603
    %-0.24

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Yaya yolları ve duyarsızlık…

08 Ağustos 2023 Salı 00:05

 

            Antalya’nın trafiğe kapalı yaya yollarındaki görüntü kirliliğinden kaldırım işgallerine kadar bir çok noktada ciddi bir duyarsızlık göze çarpıyor.

            Geçtiğimiz günlerde kentin en işlek noktalarından birisi olan Kazım Özalp Caddesindeki kapalı yolda yürürken gördüğüm manzaralar gerçekten düşündürücüydü. Bankların yanındaki çöp atıkları, kaldırım işgalleri, yaya yolunda park eden rekor derecedeki araç sayısı bu alanı yaya yolu olmaktan çıkarmış durumdaydı.

            Özellikle Saat Kulesi’nin hemen karşısında bulunan yeraltı çöp konteynerinin üstü ‘’çöp dağları’’na dönüşmüş durumdaydı.

            Bu görüntüler gerçekten düşündürücü ve bir o kadar da üzücüydü.

            Ve kesinlikle Antalya’ya yakışmayan görüntülerdi.

Tam da bu noktada şehrin  en işlek noktalarından birisi olan Kazım Özalp Caddesi’ndeki (Kapalı Yol)  görüntü kirliliği görenleri hayrete düşürürken, bu konuda önlemler alınması isteniyor.

            Öyle ki; Dünya kenti diye tanımlanan Antalya’da görüntü kirliliğinin boyutu her geçen gün artarken, özellikle kentin en işlek noktalarının başında gelen Kazım Özalp Caddesi’ndeki  yolların kaderine terk edilmiş hali ile çöp atıkları tepki çekiyor.

            Kapalı yolda çöp atıklarının, gelişi güzel park eden araçların, motosikletlerin, reklam amaçlı panoların, bez afişlerin ve güneşten korunmak amacıyla yapılan gölgeliklerin çirkin bir görüntü oluşturması; görenleri hayrete düşürüyor.

            Her gün binlerce insanın gelip geçtiği, alış veriş yaptığı ve zamanını geçirdiği Kazım Özalp Caddesi’ndeki yaya yolunda oluşan ve bir türlü önlem alınmayan görüntü kirliliğinin önlenmesini isteyen vatandaşlar, bu görüntülerin Muratpaşa’ya yakışmadığını söylüyorlar.

            Bence de oldukça haklılar…

           

  Şurası kesin ki; yaya yolu olarak ayrılan bu bölümde son günlerde ciddi bir görüntü kirliliği var. Çöp atıkları, otoparka dönen yollar ve ilgisizlik doruk noktada. Yerli ve yabancı turistlerin sayısı arttıkça bu bölgede temizlik çalışmaları da aksıyor. Son zamanlarda görüntü kirliliği bu yaya yolunda  ön planda. Sanki kaderine terk edilmiş bir görüntü var. Her gün binlerce yerli ve yabancı turistin gelip geçtiği bu alan böyle olmamalı.

  Antalya’nın adeta kalbi olan bu çekim merkezinde bu görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması gerekiyor…

Bu yazı toplam 383 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim