Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Yerel seçim / Ak Parti

19 Kasım 2018 Pazartesi 14:57

 Siyasi partiler,  yerel seçimler ile ilgili çalışmalarını hızlandırdı. Ak Parti bu konuda hummalı ve titiz bir çalışma içerisine girerken, muhalefet partileri de ittifak arayışını tartışmalı bir şekilde sürdürüyor.  Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’nin yerel seçim çalışmalarını dışarıdan izleyen bir göz olarak değerlendirmek istiyorum.

İlk, Ak Parti ile başlayalım.

Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, 19 ilçe konusunda hayli iddialı. Geçtiğimiz günlerde bir derneğin toplantısına katılan Taş,  açıklamalarıyla gündem yaratmıştı. Antalya’da 19 ilçeye talip olduklarını açıklayan Taş, CHP ve İyi Parti’nin Kepez’deki ittifak yapmasından tedirgin.  Öyle ki, bu tedirginlik, başlanın açıklamalarına da yansıdı. Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’nin HDP ile Kepez’de ittifak yapacağını bir sene öncesinden bildiğini söyleyen Taş, ittifak ile ilgili ‘kirli ittifak’ nitelendirmesinde bulunmuştu.  19 ilçede iddiasını sürdüren İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, belediye başkan adaylarına ilişkin bazı tüyolar da verdi. Mesela Taş’ın açıklamalarından, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Menderes Türel olacağını, Korkuteli Belediye Başkan Adaylarının Hasan Ali İrban olacağını, Finike Belediye Başkan Adayları’nın Kaan Osman Sarıoğlu olacağını biliyoruz. Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu’ndan bahseden Taş, “Babamın da yakından tanıdığı, ilçe teşkilatında birlikte çalıştığı bir arkadaşımız. MHP’ye bizden geçmişti, yuvasına döndü. Hizmetlerinden memnunuz’ demişti.  Bizzat Korkuteli Belediyesi ile ilgili sorduğum soruya da, benzer cevap veren Taş’ın en iddialı olduğu ilçe Manavgat’tı.  Ak Parti Manavgat’ta ilçe başkanı Hasan Öz, Hasan Coşkun, Prof.Süleyman Okudan isimleri üzerinde anket çalışması yaptırıyor.  Ne kadar doğru bilmiyorum, ilçede yapılan anketlerde ilçe başkanı Hasan Öz’ün ismi önde gidiyormuş. Alanya’da ise kıran kırana bir yarış var.  Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, Abdullah Dönmez, Hasan Sipahioğlu, Hüseyin Güney ve Mustafa Berberoğlu ilçede adı geçen isimler.  Ama bu isimlerin dışında farklı bir isim de olabilir.  Ak Parti MHP ittifakı yerel seçimlerde de olsaydı,  ittifak adayının mevcut belediye başkan adayı olabilirdi.

MURATPAŞA İDDİASI

Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Taş’ın üzerinde en çok durduğu ilçe Muratpaşa’ydı. ‘Muratpaşa Belediyesi’ni almak için 25 bin oya ihtiyacımız var, bu makası kapatıp alacağız. Muratpaşa’daki adayımız Hem demokrat hem de herkesten oy alabilecek biri olacak’ diyen Taş’ı bu konuda biraz durulmuş gördüm.  Açıklama ilk yapıldığında akıllara eski belediye başkanı Süleyman Evcilmen gelmişti. Görüşmeler yapılmış ama anlaşılan bir sonuca varılamamış.  Taş’ın katıldığı toplantıda söylediği bir söz ise oldukça dikkat çekiciydi. “Hiç kimse benim şu kadar oyum var, bu kadar oyum var demesin’ diyen Taş, her ne kadar dikkat çekici konuşmasını meclis üyesi üzerinden örneklendirse de, ben bu ifadelerin Süleyman Evcilmen’e söylenmiş olabileceğini düşünüyorum.  Muratpaşa özelinden bir görüşme yapılmış, Süleyman Evcilmen oradaki oy potansiyelini ortaya koymuş, Evcilmen’in tavrından görüşmeler kesilmiş olabilir! Ama şu bir gerçek, Ak Parti’nin Muratpaşa’yı kazanacağız iddiası, eskisi kadar dillendirilmiyor. Aday konusunda çok kişinin adı geçiyor. Söylenenlere göre bu isimlerden en dikkat çekici isim, Ak Parti Meclis üyesi Cemal Öner…

KEPEZ’DE MUHALEFET İTTİFAKI ZOR

Ak Parti için olmazsa olmaz bir ilçe, Kepez! Ak Parti bu seçimde hiç olmadığı kadar Kepez’e daha fazla önem veriyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kritik önem taşıyan bir ilçe. Öyle ki, muhalefet partilerin Kepez’de ittifak yapacağı söylentisi partiyi biraz tedirgin etmiş. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2 dönem ilçede hizmet vermiş bir isim. İlçenin yaşanabilir bir kent olmasında çok ciddi emekleri var.  İlçede çok iyi tanınıyor.  Kepez için yeni bir kan aranır mı yoksa Hakan Tütüncü de devam edilir mi, gelecekte göreceğiz. İyi Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, katıldığı bir toplantıda Ak Parti’nin Kepez adayı ile ilgili çok çarpıcı bir iddia ortaya attı. Aydın, Kepez’de Hakan Tütüncü’nün değil,  Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın kardeşinin aday gösterileceğini iddia etti.  Ama şu gerçek, ortada il başkanı Taş’ın korktuğu bir durum yok!  Muhalefet partileri bu gidişle orada bir birliktelik sağlayamayacak.  İyi Parti de, Cumhuriyet Halk Partisi de genel merkezce bir anlaşma olmazsa tek başına seçimlere katılacak.  Hem Cumhuriyet Halk Partisi hem de iyi Parti Kepez konusunda birbirlerine girdi bile. Birisi Kepez benim, diğer de hayır senin değil benim diyor. Bu tartışmanın sonu, ortada bir ittifakın olmayacağını gösteriyor. CHP de, İyi Parti de HDP ile doğrudan bir görüşme yapmamış!

SERİK’TE RAMAZAN ÇALIK ÖNDE!

Serik’te mevcut belediye başkanı Ramazan Çalık’ın yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği ise merak konusu! Ne kadar doğru bilmiyorum ama Ak Parti bu dönemde Ramazan Çalık’ta karar kılacak.  İlçe de yapılan anketlerde, Çalık’ın önde olduğunu söylüyorlar. İlçede belediye başkanlığı için şuan kadar yapılmış 11 başvuru var ama bu başvuruda adı geçen isimlerin İyi Partili Yusuf Mecek’e yakınlığı söylenenlere göre partiye rapor edilmiş! Ak Partili Ramazan Çalık’ın, ilçede parti adına pek çok çalışma yaptığını biliyorum. Bir defa ilçede kapı kapı gezilmedik yer bırakmadı. 70 yıldır sürüncemede kalan tapu olayını çözdü. Ev ziyaretlerinde tapu dağıtan başkan unvanı, Çalık’a bu yıl da başkanlığı kazandırabilir. 

 

Bu yazı toplam 1712 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim