Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Yerel seçim / CHP

21 Kasım 2018 Çarşamba 00:56

 Cumhuriyet Halk Partisi,  yerel seçimler konusunda iddialı. Özellikle Antalya ve ilçelerde daha fazla oy alacağını düşünen parti,  Antalya’nın merkez ilçelerinde olası bir ittifaka temkinli yaklaşıyor. Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı ve Döşemealtı’nda birinci çıkacaklarına kesin gözüyle bakan CHP’de kafalar karışık!  Genel Merkez İyi Parti ile görüşmeleri sürdürüyor ama bu görüşmelerden sanki bir sonuç çıkmayacak gibi. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerindeki oy oranlarına bakan her iki parti, yerel seçimlerdeki iddialarını bir tık yükseltmiş durumdalar.  Dolayısıyla her iki parti de merkez ilçelerde kendi adaylarının desteklenmesini istiyor.

Mesela bu iddialaşmanın en somut örneği Kepez ilçesinde yaşanıyor.  CHP, 2014 yerel seçimlerinde parti ile taban tabana zıt bir kişiyle yola devam etmişti.  Erdal Öner’in CHP’den aday gösterilmesi,  ilçenin parti tabanında çok ciddi bir küskünlük yaratmış,  CHP’lilerin büyük çoğunluğu seçimde aktif görev almamayı, oy kullanmamayı tercih etmişlerdi.  CHP bu kez geçmişte yaptıkları hataya düşmek istemiyor.  İlçede parti tabanının kabul edebileceği bir adayın kabul görmesini istiyorlar.  CHP’nin 2014 yerel seçimlerinde, Kepez’de üçüncü parti olduğunu düşünürsek; bu seçimlerde CHP’nin işi o kadar da kolay değil. MHP’nin ilçede göstereceği aday da çok önemli!  CHP ve İyi Parti Kepez’de tek başına yola devam kararı alırsa, bu seçimin kazananı Ak Parti olur diye düşünüyorum.  CHP’nin Kepez’i sallayacak bir aday bulamaması, o ilçede sadece bir başvurunun yapılması, bu konudaki fotoğrafı üç aşağı beş yukarı netleştiriyor.  Zannediyorum genel merkezde yapılacak görüşme, Kepez’i İyi Parti’ye Büyükşehiri CHP’ye verme üzerinden sürdürülebilir.

CHP’nin Muratpaşa’da ise şuana kadar çalışma yapan bir adayı var. Ömer Melli, aday adaylığını ilan ettikten sonra gerek sosyal medyada, gerekse farklı platformlarda iddiasını sürdürüyor. CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in seçilmesi durumunda, Muratpaşa’da Ümit Uysal ile devam kararı alınabilir. Zira Ümit Uysal özellikle Muratpaşa’da çok sevilen bir başkan. 

Herkeste şu soru var, CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına kimi getirecek? Herkesin bu konu ile ilgili bir fikri var.  Bazıları Muhittin Böcek’in aday olacağını, bazıları da Çetin Osman Budak’ın aday olacağını söylüyor. İlginçtir,  Ümit Uysal başkanın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda sokakta ciddi bir iddia yok.  Yanılıyor olabilirim ama ben böyle düşünüyorum.  Ama derinden konuşulan bir konu var ki, o da şu! “CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ne Böcek’i ne de Uysal olacak. CHP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Çetin Osman Budak olacak” Bu iddiayı bazı partililer de inanmış durumda.

Döşemealtı’nda Turgay Genç ile yola devam edileceğini tahmin ediyorum. Muhittin Böcek’in Büyükşehir’e aday olması durumunda, Konyaaltı Belediye Başkan Adaylığına Cansel Tuncer gelir. Konyaaltı’na eski il başkanı Semih Esen de var. Semih Esen’i adaylık konusunda çok şanslı görmüyorum. En azından kuliste ve kamuoyunda konuşulanlar beni böyle düşünmeye itiyor.  Manavgat’ta Şükrü Sözen ile Kemer’de mevcut başkan Mustafa Gül ile yola devam edilecek.  Alanya, Serik, Finike, Kumluca, Elmalı gibi ilçelerde İyi Parti ile ittifak yapılabilir.  İttifak olmazsa; Alanya, Serik, Finike ve Elmalı’da CHP’nin kazanma şansı yok.

Bütün bunlar değil, belirsizlik CHP’lileri yoruyor. Çünkü herkesin kafasında bin bir türlü soru var.  Doğru olsa da, olmasa da, herkes kafasında bir senaryo yazıyor. Aday adayı olacak insanlar bile ittifak görüşmelerinin netleşmesini bekliyor. CHP bu konuda daha fazla geç kalırsa, yerel seçimlerde istediği etkiyi yaratamayabilir. Bu seçimde partinin çok stratejik hareket etmesi gerekiyor. Strateji dışında parti içinde bir tartışmaya mahal verecek olaylar, seçimi ciddi ölçüde tehlikeye sokabilir.

REKLAM:İCRADAN SATILIK DAİRE

ihale-tarihi-icin-tiklayin.jpg

Bu yazı toplam 5099 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim