Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2392.858
    %-0.09
  • Dolar
    32.3644
    %-0.00
  • Euro
    34.7852
    %-0.01

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Zeytin Çıtlatan Minikler

23 Ekim 2023 Pazartesi 00:50
Belediyelere sürekli olarak zeytin dikin diye önerilerde bulunuyorum. Zeytin havadaki nemi emer. Zeytin havadaki tozu temizler. Zeytin bakımı kolaydır. Zeytin diktikçe belediyenin masrafı düşer. Zeytine sadece can suyu versen yeterlidir. Neden mi zeytinden bahsediyorum. Konyaaltı Belediyesi Uncalı da bulunan kreş öğrencileri ile zeytin çıtlatma operasyonu yapmış:))))))
 
Belediyenin basın servisinden gelen haber metnini görünce çok sevindim. Zeytin Döşemealtılı olunca hemen ilgimizi çekiyor. Bizim döşemealtı ilçesine bağlı Camili köyünde ailemin zeytinleri vardır. Ve eskiden Kasım ayında mutlaka köyde buluşma planları zeytine göre yapılırdı. Bu arada bende çok beceriksizdim zeytin toplama konusunda Gelin basın metnini sizinle paylaşayayım.
 
Ne güzel Konyaaltı Belediyesi’ne bağlı parklarda yer alan zeytin ağaçları meyvelerini verdi. Bakınız galiba Sedat Karabulut müdürün ekibi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından hasatı yapılan zeytinler, Uncalı Kreşi öğrencileri tarafından doğal yollarla kırılarak olgunlaşmaya bırakıldı.
 
Konyaaltı Belediyesi’ne bağlı Uncalı Kreşi Kelebekler Sınıfı öğrencileri, keyifli bir etkinliğe imza attı. Öğrenciler, Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelinin Çayırlı Hacı Mustafa Karabulut Parkı’nda bulunan zeytin ağaçlarından elde ettiği zeytinleri işledi. Zeytinleri öncelikle doğal taş yardımıyla bir bir kıran minik eller, kırdıkları zeytinleri önce tabaklara,daha sonra ise öğretmenlerinin etkinlik için hazırladığı kavanoza doldurdu. Minikler, zeytin kurulumunun diğer adımları olan su ve tuz ekleme işlemini de hep birlikte yaparak, zeytinleri kahvaltı sofralarına hazır hale gelmesi için olgunlaşmaya bıraktılar. Zeytin işleme etkinliği için birbirinden renkli aşçı kıyafetleri giyen minikler, zeytin üretiminin bütün evrelerini kendi el emekleriyle gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamış
 
Galiba Konyaaltı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Canan Yılmaz'a bağlı kreşler.
 
Uncalı Kreşi Kelebekler Sınıfı öğretmeni Seyhan Sevinç, öğrencileri zeytin çıtlatma etkinliği ile buluşturduklarını söyledi. Etkinlikte çocukları zeytinle ilgili bilgilendirdiklerini de aktaranSevinç, çocukların hem eğlenip hem de öğrendikleri bir etkinlik yaptıklarının altını çizdi.
 
Kreşlerde daha çok çocukların psikomotor ve ince motor gelişimlerine katkı sağlayacak etkinliklere öncelik verdiklerini ifade eden Seyhan öğretmen, ‘‘Daha çok, kendilerine fırsat vererek, kendilerinin yaparak, yaşayarak öğrendikleri etkinlikler yapıyoruz’’ dedi.
 
Bu arada önemli bir detayda öğrenci velilerin memnun olması. Bakın öğretmen Seyhan Hanımın dediklerine
 
Kreşlerde verdikleri eğitim dolayısıyla öğrenci velilerinden çok olumlu dönüş aldıklarını ekleyen Sevinç, ‘‘Özellikle en değerli varlıkları olan çocukları için böyle bir imkan sundukları için Konyaaltı Belediye Başkanımız Semih Esen’e teşekkür ediyorlar’’ şeklinde konuştu. Uncalı Kreşi öğrencileri Jasmin ve Zeynep, zeytin kırma etkinliğinden çok keyif aldıklarını söyledi.
 
Zeytinleri, taş yardımıyla kırdıklarını ve sonra kavanoza doldurduklarını söyleyen Zeynep,daha sonra su ve tuz koyarak kavanozun kapağını kapattıklarını aktardı.
 
Bu güzel çalışma için tebrikler. emeği geçen herkese tebrikler
Bu yazı toplam 442 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim