Bugün 01 Mayıs 2024 Çarşamba
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2389.508
    %-0.12
  • Dolar
    32.4518
    %0.18
  • Euro
    34.631
    %-0.01

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

“Zeytinpark’ta Hareket Var”

30 Mart 2023 Perşembe 11:39

İlimizin önemli eksikliklerinden bir tanesi de çocuklar ve gençler için çekim merkezlerinin yok denecek kadar az olması.

Antalya gibi nüfusu hızla artan bir şehirde sosyal, kültürel, sanatsal ve ve hatta bilimsel etkinliklerin yer alacağı merkezlerin az olması.

Bu eksiklik ile ilgili köşe yazılarımda bazen bilgilendirme yapmaktayım.

Kepez ilçemizde yer alan Zeytinpark’ta zaman zaman etkinlikler düzenlenmekte.

Bugün bunlardan birisini dile getireceğim.

Büyükşehir Belediyesi, depremzede çocukların akranlarıyla kaynaşması amacıyla“Zeytinpark’ta Hareket Var” etkinliğiyle geçtiğimiz günlerde spor platosu kurdu. Çocuklar gün boyu çeşitli spor aktiviteleriyle keyifli dakikalar geçirdi.

Bu manada Antalya Büyükşehir Belediyesi, özellikle depremzede vatandaşlar için başlattığı sosyal iyileştirme çalışmaları kapsamında depremzedelere yönelik sportif etkinlikler ve atölyeler düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi ve Dechatlon iş birliğiyle “Zeytinpark’ta Hareket Var” etkinliği gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından başta depremzedelere yönelik düzenlenen etkinliğe Antalyalı çocuklar da yoğun ilgi gösterdi.

Depremzedelerin yeni yaşamlarına adapte olmaları ve çocukların da akranlarıyla kaynaşması amaçlanan etkinlikte Zeytinpark’ta spor platosu kuruldu. Çocuklar oluşturulan spor platosunda basketbol, futbol, voleybol, masa tenisi, okçuluk, trambolin, ipte yürüme, mini parkur oyunları, ip atölyesi, yaratıcı drama, yüz boyama gibi birçok etkinlikle gün boyu keyifli dakikalar geçirdi.

Öte yandan konu ile ilgili olarak aileler spor aktiviteleriyle çocukların keyifli vakit geçirdiklerini belirterek, bu tarz etkinliklerin ve tesislerin sayısının artmasını istediler.

İlimizin ihtiyaçlar doğrultusunda yeni sosyal donatı ve eğlence merkezlerinin sayısnın artması lazım.

Esen kalın.

Bu yazı toplam 432 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim