Bugün 07 Mayıs 2024 Salı
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2407.339
    %-0.15
  • Dolar
    32.2208
    %-0.09
  • Euro
    34.7162
    %0.03
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Afeti yaşadık
13 Şubat 2024 Salı 16:38

Afeti yaşadık

Antalya, tarihinin en şiddetli yağmur yağışlarından birini yaşadı. Gece geç saatlerde gök gürültüsü ve dolu sesleriyle uyanan kent sakinleri, sabah işe giderken nehir gibi akan yollarla karşılaştı. Yollar dere, kaldırımlar şelale olup aktı.

Antalya, tarihinin en şiddetli yağmur yağışlarından birini yaşadı. Gece geç saatlerde gök gürültüsü ve dolu sesleriyle uyanan kent sakinleri, sabah işe giderken nehir gibi akan yollarla karşılaştı. Yollar dere, kaldırımlar şelale olup aktı. Kameralara zaman zaman çaresizliğin fotoğrafı yansıdı. Vatandaşlar şaşkınlıklarını “Şimdiye kadar böyle bir şey görmedik” diyerek ifade etti.

img-3489.jpg

Antalya, gece geç saatlerde başlayan ve gün boyu süren şiddetli yağmura teslim oldu. Tarihinin en şiddetli yağışlarından birini yaşayan kent merkezinde hayat felç oldu. Antalyalılar ve uzun yıllardır kentte yaşayanlar bile böylesine şiddetli bir yağışla ilk defa karşılaştıklarını belirterek şaşkınlıklarını gizleyemedi. Gece geç saatlerde şiddetli gök gürültüsü ve dolu yağışıyla uyanan kent sakinleri, sabah işe gitmek için büyük bir mücadele verdi. Tepeden tırnağa ıslanan bazı vatandaşlar çaresizlikten ayakkabılarını çıkarıp paçalarını yukarı sıvayarak ilerlemek zorunda kaldı. Yol çatlayıp kaldırım çökerken, sular çekildikten sonra sökülen bazı kaldırım taşlarının yola savrulduğu görüldü. Bazı zemin katları su basarken onlarca araç da yollarda kaldı. Sabah saatlerinde duyuru üstüne duyuru geçen Antalya Valiliği, dün için (Salı günü) 5 merkez ilçede eğitime 1 günlük ara verildiğini, kreş ve gündüz bakımevlerinin tatil edildiğini, motokuryelerin ikinci bir duyuruya kadar trafiğe çıkışına izin verilmeyeceğini duyurdu.

img-3506.jpg

GÖK GÜRÜLTÜSÜ VE DOLU YAĞIŞI UYUTMADI

Şiddetli yağışa karşı dikkatli olunması yönünde bir gün önce Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nin ‘Turuncu kod’ uyarısı yaptığı kentte, gece geç saatlerde gök gürültülü sağanak yağış başladı. Zaman zaman dolu şeklinde görülen yağış şiddetini gittikçe artırdı. Gök gürültüsü ve dolu sesiyle uyanan vatandaşlar, sabah işe gitmek için sokağa çıktıklarında gözlerine inanamadı.

img-3531.jpg

YOLLAR DERE, KALDIRIMLAR ŞELALE OLDU AKTI

Sabah saatlerinde evlerinden çıkan vatandaşlar dere gibi akan yollarla, şelale gibi çağlayan kaldırımlarla karşılaştı. Şiddetli yağış nedeniyle yolların dere gibi, kaldırımların ise şelale gibi aktığı kentte, yolda kalmamak için sürücüler araçlarıyla nereye gideceklerini şaşırdı. Bazıları kaldırıma çıkarak ilerlemeyi tercih etti.

img-3527.jpg

ARAÇLAR YOLLARDA KALDI, ZEMİN KATLARI SU BASTI

Yağmura teslim olan şehirde, bazı araçlar yolda kalmaktan kurtulamadı. Onlarca araç yollarda kalarak uzun süre çekilmeyi bekledi. AFAD ekiplerinin gece boyunca teyakkuzda olduğu kentte, zemin katlardaki bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Sabah saatlerinde araç yoğunluğunun artmaya başlamasıyla birlikte zaman zaman trafikte de tıkanmalar yaşandı.

untitled-1-copy-175.jpg

ÇARESİZLİĞİN FOTOĞRAFI

Öte yandan, yaya olarak ilerleyen bazı vatandaşların çaresizliği de kameralara yansıdı. Yağmur altında tamamen ıslanan vatandaşlar, çaresizlik içerisinde dereye dönen yollarda ayakkabılarını çıkarıp paçalarını yukarı sıvayarak ilerlemek zorunda kaldı. Bazıları ise suya inat hiçbir şey yapmadan yürümeye devam etti.

img-3471.jpgimg-3479.jpgimg-3534.jpgimg-3539.jpg

KALDIRIM ÇÖKTÜ, YOL ÇATLADI

Yağmur şiddetini azaltıp sular biraz çekildikten sonra, Kepez ilçesi Sakarya Parkı kavşağında yerinden sökülen kaldırım taşlarının yola savrulduğu görüldü. Öte yandan, Kepez Belediyesi Hizmet Binası önündeki alt geçidin Yeşilırmak Caddesi tarafındaki çıkışında alt geçit tarafındaki kaldırım çökerken, yolda ise çatlak meydana geldi. Alt geçide doğru büyük bir göçük meydana gelmesini alt geçit duvarı engelledi. Vatandaşlar ise, sürücülerin çöken kısma doğru gitmesini engellemek için uyarı amacıyla yola kaldırım taşı koydu.

img-3561.jpgimg-3546.jpg

VALİLİK DUYURU ÜSTÜNE DUYURU YAPTI

Diğer yandan Antalya Valiliği duyuru üstüne duyuru yaptı. İlk duyurusunu dün saat 06.02’de yapan Valilik; Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde eğitim kurumlarında Hıfzıssıhha kararı gereğince Salı günü için 1 gün süreyle eğitime ara verildiğini bildirdi. Ayrıca olumsuz hava koşulları nedeniyle bu 5 merkez ilçede kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan ve 0-6 yaş arası çocuğu olan kadın personelin 1 gün idari izinli sayılacağı açıklandı. Bu ilçelerdeki kreş ve gündüz bakımevlerinin de olumsuz hava koşulları nedeniyle bir gün süre ile tatil edildiği bildirildi. İkinci bir duyuruya kadar motokuryelerin trafiğe çıkışına izin verilmeyeceği de duyuruldu.

img-3541.jpg

3 İLÇEDE OKULLAR BUGÜN DE TATİL

 Antalya Valiliği’nden yapılan son duyuruda ise, olumsuz hava koşulları sebebiyle okulların eğitime hazır olamayacağından dolayı 14.02.2024 (Çarşamba) günü, yani yarın Muratpaşa Kepez ve Konyaaltı’nda eğitime ara verildiği bildirildi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 759 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim