Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2387.588
    %-0.11
  • Dolar
    32.2367
    %-0.24
  • Euro
    34.7051
    %-0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşener destek istedi
20 Mart 2024 Çarşamba 15:39

Akşener destek istedi

Antalya’da yaptığı programda partisinin belediye başkan adaylarına destek isteyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Antalya’da hem ilçe belediye başkan adaylarımıza hem de Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Nesrin Ünal’a destek istiyorum. Bunun

Antalya’da yaptığı programda partisinin belediye başkan adaylarına destek isteyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Antalya’da hem ilçe belediye başkan adaylarımıza hem de Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Nesrin Ünal’a destek istiyorum. Bunun anlamı şu, iki kulağı birden çekin. Gücü verin, muhalefet nasıl oluyormuş görün” dedi.

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları için önceki gün Antalya’ya geldi. Gündüz esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Akşener, akşam partisinin il ve ilçe teşkilatı yöneticileri, STK temsilcileri ve gazetecilerle bir otelde iftar programında buluştu. Programın başlangıcında konuşan İYİ Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Nesrin Ünal, seçilmesi halinde yapacağı çalışmaları anlattı. İYİ Parti’nin adaylarına destek isteyen Akşener ise, “Bütün siyasi hayatım birilerini kazandırmakla geçti. 2 belediye başkanını kazandırdık. Cumhurbaşkanı adayı olsun istediniz. Söyledik suçlu ben oldum. Bir kere de beni kazandırın. Bakalım ne olacak hep birlikte görelim” açıklamasında bulundu.

img-0512.jpg

“SİZİN AVUKATLIĞINIZI YAPMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ”

Demokrasinin önemine vurgu yapan Akşener, “Siyasi partiler seçime girerler. Seçmen beğendiğine oy verir ve oylarını paylaştırır. 15 yıl üniversitede demokrasi anlattım. Anlattığım demokrasinin mihenk taşlarından birisi ‘Demokrasi sınıflar arasındaki geçirgenliği sağlar.’ Yani, ‘işçisin sen işçi kal’ olmaz. İşçi bir anne-babanın çocuğu olursun, devlet sana fırsat eşitliği sunar ve Türkiye’nin en zenginlerinden, en tahsillilerinden, en büyüklerinden birisi olabilirsin. Demokrasi bu fırsatı sağlar, bir özelliği budur. Bir diğeri de, hür irade ile sandığa atılmış oy sayıldıktan sonra sonucu tartışamazsın. Yani, sizin hür iradenizle sandığa attığınız oyu, benim beğenmeme hakkım olamaz. O seçim sonuçlarına göre işaret edersiniz. Bize 2023’te dediniz ki ‘İYİ Parti, sizi biz muhalefet ettik.’ Aynı 2018’de dediğiniz gibi. İktidara da ‘Sizi de iktidar ettik. Siz hizmet etmekle yükümlüsünüz’ dediniz. Muhalefet olarak tanımladığınız için biz ise, sizin avukatlığınızı yapmakla yükümlüyüz” şeklinde konuştu.  

img-0504.jpg

“2023 SEÇİMLERİNİN SONUCU BİR BAŞARISIZLIKTIR”

İYİ Parti’nin kuruluş sürecini hatırlatarak, 2018 yılında sistemden dolayı ittifak yapmak zorunda kaldıklarına işaret eden Akşener, seçmenlerin duygusal hareket ettiklerine dikkat çekerek kendisinin de Cumhurbaşkanı adayı olduğu o dönemde hayal kırıklığı yaşandığını söyledi. 2019 yerel seçimlerinde CHP’ye, seçimlere ortak girme teklifinde bulunduklarını hatırlatan Akşener, “AK Parti’den rekabet ederek büyük şehirleri alırsak, morali yere düşmüş, umudu kaybolmuş muhalif seçmeni ayağa kaldırabiliriz dedik ve kabul gördü. Parti olarak 19 ilçe, 4 belde ile durumu kapattık. Sebebi Türkiye’nin kazanmasıydı. İYİ Parti öncelikli değildi. Yani, muhalif seçmeni ayağa kaldırmak, tekrar umutlandırmaktı. Sonra 6’lı masa derken 2023 yılına geldik. 2023 seçimlerinin sonucu bir başarısızlıktır. İsteyen benim üzerime bıraksın, isteyen ortaklaştırsın bir şey fark etmiyor. Netice itibariyle başaramadık” ifadelerini kullandı.

 

“KENDİMİZİ SİZLERİN TARTISINA KOYDUK”

“Biz bu ucube sistemi değiştiremediğimiz oyun alanında milletin sesi olmak, kutup siyasetini ortadan kaldırmak üzere kurulmuş bir siyasi parti olarak niçin bu ucube sistemin dayattığı sisteme uyuyoruz diye tartıştık” diyen Akşener, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde adını “Hür ve müstakil” koydukları önemli bir karar aldıklarını söyledi. Akşener, “Size kendimizi teslim ettik. Bu bir yerel seçim. Daha evvel İstanbul, Ankara, Antalya’yı almış olmanın bu ucube sistemi değiştirecek gücü vermediğini gördük. Değiştiremedik. Sonuç itibariyle yeni bir yol bulmalıydık ve yolu açmalıydık. Onun için kendimizi sizlerin tartısına koyduk” dedi.

img-0513.jpg

“BU GÜNAHTIR, AHLAKSIZLIKTIR DEDİM”

Millet İttifakı çatısı altında iken İYİ Parti’nin destekleriyle seçilen İstanbul, Ankara, Antalya, Adana gibi illerin belediye başkanlarına yapılan yanlışların karşısında durduklarını belirten Akşener, dava sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanına gittiği için tepki aldığını hatırlattı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de covid nedeniyle yoğun bakıma düştüğünü hatırlatan Akşener, o dönemde Antalya’dan İYİ Parti Genel Merkezi’ne gelenlerle ilgili şöyle konuştu:

“Dediler ki ‘O dönmez artık, izin ver şunu seçelim. Konuş Kemal Kılıçdaroğlu ile şunu getirelim’. Bunların her birini Böcek biliyor. Bende bu çok ayıp, ahlaksız bir şey. Milletin seçtiği şahıs hasta. Şöyle oldu, böyle olduya biz karar veremeyiz. Bu günahtır, ahlaksızlıktır dedim. Nitekim, Böcek iyileşti ve aranıza katıldı. Ankara’da da benzer şeyler oldu.”

 

“GEREĞİNİ YAPACAĞIM”

31 Mart seçimlerine hür ve müstakil olarak girme kararı aldıktan sonra İstanbul, Ankara ve Antalya’da İYİ Parti’den istifa eden meclis üyeleri ve ilçe başkanlarından CHP’ye geçenlerin olduğuna dikkat çeken Akşener, destekleriyle seçilen başkanlara gönderme yaparak “Asıl vahim olan, bununla bu arkadaşların övünmesi oldu. Siyasi partilerden birbirine elbette geçişler olabilir ama sistemi boşaltacak kadar bu işin içine girmişse belediye başkanı bu siyasi etiğe uymayan bir durumdur. Bende Meral Akşener isem, bunların gereğini yapmak benim için namus borcudur” açıklamasında bulundu.   

img-0515.jpg

“İKİ KULAĞI BİRDEN ÇEKİN”

İYİ Parti’nin adaylarına destek isteyen Akşener, “Antalya’da hem ilçe belediye başkan adaylarımıza hem de Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Nesrin Ünal’a destek istiyorum. Bunun anlamı şu, iki kulağı birden çekin. Gücü verin, muhalefet nasıl oluyormuş görün” şeklinde konuştu.

 

“HER YERDE EMEKLİLERİ KONUŞACAĞIM”

Esnaf ziyareti sırasında edindiği izlenimleri paylaşan Akşener, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Emekliler, Antalya gibi ekonomisi yüksek bir şehirde bile aç. Ben buradan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Hepsi için söylüyorum, tüm emeklilere 7 bin lira bayram ikramiyesi ver. Sonra 11 bin lira seyyanen zam yap. Emekli kardeşlerimizin maaşlarını asgari ücret seviyesine kadar çıkar. Bunu yapmazsa emeklilerin oylarına talibim. Her yerde emekliyi konuşacağım. Ben öğretmen okulu mezunuyum. Mezun oldum 2 ay sonra tayinim çıktı. Çünkü, planlı, programlı öğretmen yetiştiriliyordu. İhtiyaç kadar. Bunlarca okul açtınız, onca genci öğretmen olmak üzere gönderdiniz, sınavları kazandılar ve sonuç itibariyle o çocuklar işsiz. Sayın Erdoğan, 100 bin öğretmen tayinini yap. Yapmadığın takdirde bütün öğretmenlerin oylarına talibim. Beni güçlendirin muhalefet nasıl yapılırmış gösterme fırsatı bulayım. Bütün siyasi hayatım birilerini kazandırmakla geçti. 2 belediye başkanını kazandırdık. Cumhurbaşkanı adayı olsun istediniz, söyledik suçlu ben oldum. Bir kere de beni kazandırın. Bakalım ne olacak hep birlikte görelim.” Konuşmasının ardından Akşener’e hediye takdimi yapıldı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 829 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim