Bugün 07 Mayıs 2024 Salı
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2407.339
    %-0.15
  • Dolar
    32.2208
    %-0.09
  • Euro
    34.7162
    %0.03
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aksu Belediyesi’ndeki skandala suç duyurusu
08 Şubat 2024 Perşembe 17:54

Aksu Belediyesi’ndeki skandala suç duyurusu

Aksu Belediyesi’nde Yapı Kontrol Müdürü olarak çalışan N.A.’nın bir kadına binasını yıkmama karşılığında ahlak dışı teklifte bulunduğu skandal olaya ve sonrasında söz konusu müdürün emeklilik koduyla işten çıkarılmasına tepkiler sürüyor. DEVA Partililer

Aksu Belediyesi’nde Yapı Kontrol Müdürü olarak çalışan N.A.’nın bir kadına binasını yıkmama karşılığında ahlak dışı teklifte bulunduğu skandal olaya ve sonrasında söz konusu müdürün emeklilik koduyla işten çıkarılmasına tepkiler sürüyor. DEVA Partililer söz konusu olayla ilgili “Cinsel taciz, rüşvet, görevi kötüye kullanma” gerekçesiyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

img-9230.jpg

Geçtiğimiz günlerde AK Partili Aksu Belediyesi’nde skandal bir olay yaşanmış, Yapı Kontrol Müdürü N.A.’nın binasının yıkılmaması karşılığında bir kadına ahlak dışı teklifte bulunduğu video gündeme bomba gibi düşmüştü. Olayın kamuoyuna yansımasının ardından Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin tarafından yapılan açıklamada, “Son günlerde bir belediye personelimiz ile ilgili bir takım iddialar ortaya atılmaktadır. Söz konusu personelin belediyemizle ilişiği kesilmiştir. Kamuoyuna duyurulur” denilmişti. Ardından söz konusu müdürün emeklilik hakkını kullandığı söylentileri ortaya atıldı. Bugün partililerle birlikte Antalya Adliyesi’ne gelen Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Antalya İl Başkanı Özlem Arlıer, Başkan Yardımcısı Avukat Erdem Ateş ve Aksu Belediye Başkan adayı Hakan Halim Okudan, söz konusu olayla ilgili “Cinsel taciz, rüşvet, görevi kötüye kullanma” gerekçesiyle şüpheli olarak Aksu Belediyesi yetkilileri ve N.A. hakkında suç duyurusunda bulundu.

img-9219.jpg

ÇIKIŞININ NEDEN EMEKLİLİK OLARAK VERİLDİĞİ SORULDU

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen suç duyurusu dilekçesinde, skandal videodaki bazı konuşmalara dikkat çekildi. N.A.’nın Aksu Belediyesi’nden emekliye ayrılarak çıkışının yapıldığı bilgisinin de kamuoyuna yansıdığı belirtilen dilekçede, “Bu şahıs ne kadar süreden beri bu görevleri yapmaktadır? Personelin iş çıkış kodlarından biri olan kod 29 (Ahlak ve iyi niyet) değil de neden kod 8 (Emeklilik) olarak iş çıkışı verilmiştir? Aksu Belediyesi’ndeki bu rüşvet çarkı sistematik midir? Soruları kamuoyu tarafından merak edilmektedir” denildi.

 

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

“Aksu Belediyesi’nde bir bürokrat tarafından bir kadına yönelik yapılan ahlaksız teklif ve Aksu Belediyesi’nin kişiyi emeklilik koduyla işten çıkarmasından dolayı buradayız” diyen DEVA Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı Avukat Erdem Ateş, “Ahlak ve iyi niyet kurallarından yoksun şeklinde değil de emekliliğe ayrılarak çıkarılmıştır” ifadelerini kullanarak konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

 

“VİCDANI YARALADI, GÜVENİ ZEDELEDİ”

“Bürokrat olarak çalıştığım kamu kurum ve kuruluşlarında öncelikle topluma bizlerin örnek olması, hukuk kurallarına uyulması, kurumlara saygı duyulması ve kamu vicdanını yaralayacak gayri ahlaki davranışlarda bulunulmaması gerektiğini hep savundum” diyen DEVA Partisi Aksu Belediye Başkan adayı Hakan Halim Okudan ise, “Eskiden Belediye Başkanlarına şehrül emin derlermiş. Yani şehrinizi emanet edeceğiniz insan. O yüzden Belediye Başkanlığı makamı ve yetkisinde bulunan bürokratları şehirlerin emanetçileridir. Bugün Aksu Belediyesi bürokratı hakkında sosyal medya organlarına düşmesiyle haberdar olduğumuz rüşvet ve taciz iddiaları benim gibi birçok yurttaşımızın vicdanını yaralamış kamu kurum ve kuruluşlarındaki üst düzey yetkililere olan güveni zedelemiştir” açıklamasında bulundu.

img-9227.jpg

“ÜSTÜ KAPATILMAYA ÇALIŞILMIŞTIR”

“İddiaya konu ilgili bürokrat emekliliğe sevk edilerek Belediye ile ilişkisi kesilmiş soruşturmaya konu edilmesi gereken ciddi bir vaka üstü kapatılmaya çalışılmıştır. O yüzden Aksu Belediyesi’nde yaşanan bu iddiaların soruşturulması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk” diyen Okudan, “Adında adalet olan iktidar partisinin bir belediye başkanlığında böyle bir olayın vuku bulması, sonrasında bir basın açıklamasıyla Aksulu vatandaşlarımızdan özür dilenmediği gibi sessizce üstünün kapatılmaya çalışılması ve ilgili kişinin emekliye sevk edilmesi, ayrıca İlçedeki diğer hiçbir siyasi partinin bu olaya ses çıkarmaması toplumun vicdanını derinden yaralamıştır” şeklinde konuştu.

 

“AKSU’YU DEVA PARTİSİ BELEDİYECİLİĞİYLE TANIŞTIRACAĞIZ”

2019’dan bu yana şehül eminliğine talip olduğu Aksu’nun bu elim, vicdanları yaralayan ve yurttaşların güvenini zedeleyen olayla anılmasının, ilçenin ehil kişilerce yönetilmediğini gösterdiğini ileri süren Okudan, “Bununla birlikte ilçemizin neden hak ettiği yerde ve değerde olmadığını göstermektedir” diyerek 1 Nisan sabahı Aksu’yu DEVA Partisi’nin temiz belediyeciliğiyle tanıştıracaklarını söyledi.

 

“TEMİZ BELEDİYECİLİK” VURGUSU

DEVA Partisi Antalya İl Başkanı Özlem Arlıer ise, “Biz vatandaşlarımızın yaşadığı her türlü mağduriyetin hem takipçisi hem de sesi olmaya devam edeceğiz. Biz parti olarak temiz belediyecilik ilkeleriyle her türlü haksızlığın önüne geçecek, her bir vatandaşa eşit hizmet sunacağız. Liyakatli ve ehil kadrolarla Türkiye’deki temiz siyasetin öncüsü olacağız. Belediyecilikte bunu göstermek için yola çıktık” dedi. HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

Bu haber toplam 828 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim