Bugün 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.00
  • Dolar
    32.335
    %0.00
  • Euro
    34.7427
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalya Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Odası’ndan kaçakla mücadele
29 Şubat 2024 Perşembe 10:29

Antalya Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Odası’ndan kaçakla mücadele

Antalya Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası kaçakla mücadele için kolları sıvadı.

Antalya Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik

Salonu İşletmecileri Odası’ndan kaçakla mücadele

 

Antalya Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası kaçakla mücadele için kolları sıvadı.

Son günlerde artan şikayetler üzerine, kaçak diye tabir edilen evinde kayıtsız olarak iş yapan ve kayıtlı esnafın hakkını yiyen, vergi, kira ve personel maaşı ödemeden güzellik ve kuaför hizmeti sunmaya çalışanların tespiti ile bunları kayıt altına alınmalarını sağlamak amacıyla yapılan çalışmalar hakkında Antalya Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tolgahan Demir açıklamalarda bulundu.

kuafor1.jpg

Antalya Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Demir, “Evinde kayıt dışı çalışan kişiler ile ilgili Denetim ve Yasal işlem başlatacağız. Bu tarz işlem yapan meslektaşlarımızın odamıza bildirilmesini istiyoruz. Kayıt dışı çalışan meslektaşlarımızı da odamıza kayıt yaptırmaya davet ediyoruz” dedi.

kuafor2.jpg

Antalya Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tolgahan Demir konu ile ilgili açıklamasında şöyle dedi:

“Antalya Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na kayıtlı olarak faaliyette bulunan 3 bin civarında üyemiz mevcut. Oda olarak her zaman üyelerimizin haklarını savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Son günlerde evinde kaçak ve kayıtsız olarak çalışan kişilerle ilgili şikayetlerde artış yaşanmaya başladı. Bizim tahminlerimize göre Antalya’da 400-500 civarında kayıtsız olarak çalışan kişiler var. Bunların büyük çoğunluğu da yabancı uyruklu kişiler. Yabancı uyruklu kişilerin işyeri açma ve vergi kaydı konusunda önünde bazı engeller olması, kendilerini kaçak ve kayıt dışı çalışmaya itiyor. Bizler oda yönetimi olarak esnaf ve sanatkarlarımızın hak ve hukukunu korumakla mükellefiz. Bunun için özellikle üyelerimize gelen müşterilerimizin bu konuda yardımcı olmasını bekliyoruz. Kendi sağlıkları için bu tür işletmeleri üyelerimize veya odamıza bildirsinler. Bizler de konu ile ilgili olarak Belediyeler nezdinde, Sosyal Güvenlik Kurumu, Göç İdaresi ve Maliye  nezdinde girişimler yaparak bu kişilerin kayıt altına alınarak haksız rekabetlerini sonlandırıp üyelerimizin haklarını koruyabilelim.”

kuafor.jpg

Başkan Demir, kayıt dışı çalışanların yeterli tecrübe ve hijyen konusunda hassas olduklarını düşünmediğini söyleyerek, buralara giden halkımızın sağlıklarını da tehlikeye atmaması gerektiğine dikkat çekti.

*İsa KAVLAK

Bu haber toplam 944 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim