Bugün 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.00
  • Dolar
    32.335
    %0.00
  • Euro
    34.7427
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalya zekat konusunda iller bazında 3. sırada yer aldı
22 Şubat 2024 Perşembe 17:55

Antalya zekat konusunda iller bazında 3. sırada yer aldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla Din görevlilerine yönelik "Zekat Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla Din görevlilerine yönelik "Zekat Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

muftu1.jpg

Muratpaşa İlçe Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantı, Ahmetler Camii İmam-Hatibi Köksal Akpınar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, zekat ibadetinin önemine dikkat çekerek geçmiş yıllara ait zekat bilgilerini paylaştı.

Antalya’nın zekat konusunda iller bazında 3. sırada yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müftüsü Yalçınkaya, tüm görevlilere teşekkür etti.

Ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Yurt Dışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun; “Diyanet İşleri Başkanlığımızın her birimi güçlü faaliyet ve hizmet ağı ile insanlığımıza dokunuyor. Başkanlığımızın gücünü ortaya koyduğu, insanlığa dokunduğu en önemli unsurlardan biri de şüphesiz ki Türkiye Diyanet Vakfımızdır. Yaklaşık 50 yıldır faaliyetlerine devam eden ve büyük bir iyilik hareketi seferberliği için kurulmuş olan Türkiye Diyanet Vakfımız,ülkemizin her yerinde hayri hizmetleriyle, inşai faaliyetleriyle, eğitim hizmetleriyle ülkemiz insanına ve yurtdışında önemli hizmetleri yerine geçirmektedir. Biz kurum ve kuruluş olarak sizlerin gayretiyle, çabası ve desteğiyle çok hızlı ve etkili bir şekilde şükürler olsun bunu gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

muftu2.jpg

Coşkun konuşmasının devamında "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle hayırsever vatandaşlarımızın zekatlarını yurt içinde ve yurt dışında özellikle depremzede kardeşlerimiz başta olmak üzere olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak, Müslüman kardeşlerimizle yardımlaşma ve dayanışma konusundaki çabaları desteklemek, zekatın sadece Ramazan döneminde değil, yıl boyunca etkin bir şekilde devamlılığı önem arz etmektedir. ” şeklinde ifadeler kullandı.

muftu.jpg

Toplantıya Yurt Dışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, İl Müftü Yardımcıları, Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Aslantaş, ilçe müftüleri ve Din görevlileri katıldı.

*İSA KAVLAK

Bu haber toplam 744 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim