Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2398.482
    %0.35
  • Dolar
    32.2398
    %-0.23
  • Euro
    34.6949
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Antalya’nın faydasına olacak politikaları üreteceğiz”
01 Aralık 2023 Cuma 16:36

“Antalya’nın faydasına olacak politikaları üreteceğiz”

Kentin sorunlarını sık sık gündeme taşıyacaklarını söyleyen Memleket Partisi Antalya İl Başkanı İnşaat Mühendisi Soykan Bayraktar, “Bilimin ve aklın ışığında Antalya’nın faydasına olacak her türlü politikayı kentimiz adına üretme gayretinde olacağız” dedi

Geçtiğimiz günlerde görevi devralan Memleket Partisi Antalya İl Başkanı İnşaat Mühendisi Soykan Bayraktar, İl Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Toplantıda parti çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Bayraktar, 19 ilçenin 10’unda örgütlü olduklarını, 9 ilçenin 4’ünde örgütlenmenin hazır olduğunu ve 5 ilçe de görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Antalya’da kayıtlı 5 bin 400 üyeleri bulunduğunu bildirerek bundan sonraki süreçte kentin sorunlarını sık sık gündeme taşıyacaklarını söyleyen Bayraktar, “Bilimin ve aklın ışığında Antalya’nın faydasına olacak her türlü politikayı kentimiz adına üretme gayretinde olacağız” dedi. Memleket Partisi’nin siyasetten silinecek bir tabela partisi olmadığını vurgulayan Bayraktar, kendisine yöneltilen soruları da açıklıkla yanıtladı.

 

“DOĞRU BİR NOKTADA OLDUĞUMUZU BİLİYORUZ”

İl başkanlığı görevinin kendilerinden önce 4 defa değiştiğini hatırlatan Bayraktar, “Biz beşinci il başkanı olarak göreve geldik. ‘Kızmayacağız, küsmeyeceğiz, gitmeyeceğiz’ sloganıyla göreve geldik. Çünkü, politika üretmek, başarılı olmak istiyoruz. Bu anlamda partimizin, Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin doğru bir noktada olduğunu biliyoruz. Genel Başkanımız şimdiye kadar ne söylediyse çıktı. Biz akıl, bilim, ahlak, adalet diyoruz. İnsanlara böyle yaşamamız gerektiğini anlatıyoruz. Artık bizim bazı şeyleri aşarak doğru noktalara ulaşmamız lazım. Ülke ve kentin yararına olabilecek her türlü noktada el birliğiyle, el ele eski Anadolu kültürünü yeniden yaşatabileceğimizi biliyoruz” şeklinde konuştu.  

sam-6493.jpg

APUTKAN’A ÖVGÜ

Kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Bayraktar, geçtiğimiz günlerde AK Parti’den istifa eden Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ile görüşmeleri hatırlatılınca, Aputkan’a nezaket ziyaretinde bulunduklarını söyledi. Karşılıklı düşünce paylaşımı gerçekleştirdiklerini belirten Bayraktar, görüşmenin açık bir ortamda samimi havada olduğunu kaydederek, “Biz şeffaf bir siyaset üretiyoruz. Farklı algılanmış olabilir ama bunun dışında bir görüşme yaşamadık. Odanın kapısı dahi açıktı. Aputkan, Serik’te başarılı ve halkın sevgisini kazanmış bir başkan. Kamunun yararını güden ve belli bir karşılığı olan birisi. Bizde çalışmalarını başarılı bulduğumuzdan dolayı yaptıkları adına teşekkür etmek için ziyaret ettik. İşin özeti bu” ifadelerini kullandı.

 

“GÖRÜŞMELER YAPIYORUZ”

Başka belediye başkanları ile görüşüp görüşmedikleri ve ittifak veya işbirliği anlamında diğer partilerden teklif gelip gelmediği sorulan Bayraktar, şöyle konuştu:

“Tüm partiler için süreç daha erken. Taşlar yerine oturtulmaya çalışılıyor. İçinde bulunduğumuz süreçte mutlaka görüşmeler yapıyoruz. Yerel anlamda Serik, Manavgat, Kepez, Konyaaltı, Finike, birçok nokta ile görüşüyoruz. Memleket Partisi, artık bir şeylerin değiştiğinin ispatı olabilecek bir parti. Memleket Partisi adı altında bizim adayımızın yetkileri dahilinde vatandaşa hizmet edebilecek, ölçülebilir bir hizmet politikasının güdüldüğü ve sosyal belediyeciğin tam olarak yansıtıldığı bir belediye olabilir. Biz bunları yapabiliriz.”

 

“ARTIK BİR ŞEYLER KENT VE TOPLUM İÇİN YAPILIYOR OLMALI”

İYİ Parti’den istifa eden Demre Belediyesi eski Başkanı Okan Kocakaya’nın okullara kahvaltı dağıtımıyla ilgili projesini örnek gösteren Bayraktar, “Doğru projeleri, doğru yerlerde ve doğru insanlarla birleştirdiğiniz zaman başarı geliyor. Bizim amacımız bu. Bizler Gazipaşa’nın, Kaş’ın, Demre’nin dinamiğine de hakim olmak zorundayız. Bizim temel ilkelerimiz arasında siyasetten rant elde etmeme var. Artık bir şeylerin toplum için, kent için yapılıyor olması lazım” açıklamasında bulundu.  

 

“ANTALYA İÇİN SİYASET ÜSTÜ DÜŞÜNÜYORUZ”

Bazı belediye başkanlarıyla temaslarda bulunarak görüşmelerinin temelinde Antalya için el birliğiyle, kol kola temas halinde doğru politikayı, doğru siyaseti üretmek ve kentte bir şeyleri değiştirmek yattığını belirten Bayraktar, başkanların da bu noktada siyaset üstü düşündüklerini söyledi.  

sam-6496.jpg

“İTTİFAK OLMAZSA KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARIRIZ”

Genel başkanlar düzeyinde görüşmelerin tamamlanmadığına dikkat çekerek adaylıkların netleşmediğine işaret eden Bayraktar, “Biz akıl, ahlak, adalet, bilim öneriyoruz. Adaylar bu koşullara göre çıkmalı. Ülkemiz de kentimiz de bu koşullara göre yönetilmeli. Bunu her yerde anlatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Memleket Partisi’nin herhangi bir işbirliği veya ittifak olmaması halinde kendi adayını çıkarmak için elinden geleni yapacağını söyleyen Bayraktar, “19 ilçenin hepsi olmaz ama 9’u olur, onu zaman gösterir. Genel Başkanımız ‘Çıkarın adayları’ desin ben Antalya’da 5 adayı hemen çıkartırım. Biz çok güçlü olacağız ama zamana ihtiyacımız var” diyerek Yönetim Kurulu’nda olduğu gibi parti içerisindeki nitelikli insan sayısını artırmaya çalıştıklarına işaret etti.

 

“YARIN SİYASETTEN SİLİNECEK BİR PARTİ DEĞİLİZ”

Memleket Partisi’nin ülke siyasetine yön verebilecek potansiyelde olduğunun altını çizen Bayraktar, “Hem sol hem de sağ görüşlü seçmeni birleştirebilecek kapasitesi olan bir parti. Çünkü geçmişi temiz. Bugün partimizin kasasında Hazine desteği olsaydı hodri meydan, bugün başka bir şey konuşuyor olurduk. Bu olmadı ama yarın siyasetten silinecek bir parti değiliz. Memleket Partisi kendi adıyla yaşadığı müddetçe her seçime adaydır. Biz bir tabela partisi değiliz. Bugün Hazine yardımı olan bazı partiler yaşadıklarından dolayı tabela partisi olabilirler. Vatandaş vezir de eder, rezil de eder” ifadelerini kullandı.

 

“SİYASETÇİ BU DEVLETİN BİR MEMURUDUR”

“Siyasetçi bu devletin bir memurudur” diyen Bayraktar, şunları dile getirdi:

“Hiçbir siyasetçi toplumun sahibi değildir. Çünkü, siyasetçiyi halk olarak bizler seçiyoruz. Ben il başkanı olabilirim ama bir vatandaş kimliğim ve oy hakkım var. Bunun ne kadar değerli olduğunu insanlara anlatmalıyız. Oy, sandığa öylesine atılan bir şey değil, iradedir. Biz demokrasiyi tam olarak sindiremediğimiz, yetersiz bilgiye sahip olduğumuz için patinaj çekiyoruz. Biz insanlara şuna oy at dememeli, oyun çok değerli, araştır ve oku demeliyiz.”

 

“SİYASET, KİŞİLERİN FAYDASINA DEĞİL TOPLUMUN YARARINADIR”

“’Artık belediye başkanıyım, 4 yıl çalışmadım son yılda biraz çalıştım, seçmeni konsolide ettim, gücü doğru dağıttım seçilirim’ işi geçti. Artık ekmek aslanın ağzında, vatandaş bıktı. Yalanlar, yapılacak denilerek yapılmayanlar, yıllardan beri verilen boş vaatler bitti. Vatandaş her şeyi görüyor. Çünkü, nüfus, bakış, bilginin yayılma hızı değişiyor. Artık şeffaf siyasete dönmek zorundayız. Siyaset toplumun yararınadır. Kişilerin faydasına değildir. Siyaset, siyaseti yapanların faydasına değil, toplumun yararına yapılması gerekendir. Bu böyle olduğu zaman siyasetçi hiçbir şeyi gizlemez, her şeyi açık olarak yönetir, vatandaşla elbirliğiyle ülkenin, kentin çıkarına politika üretir. O zaman da gelişim olur. Başka türlü zor, anca patinaj çekeriz” diyerek konuşmasını tamamladı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1569 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim