Bugün 07 Mayıs 2024 Salı
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2407.339
    %-0.15
  • Dolar
    32.2208
    %-0.09
  • Euro
    34.7162
    %0.03
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Antalya’nın geleceği kişilere bağlı olmamalı”
15 Şubat 2024 Perşembe 16:09

“Antalya’nın geleceği kişilere bağlı olmamalı”

Antalya’da geçen yıl Rusya ve Ukrayna’dan gelen yabancı misafirler konuşulurken, bugünlerde ise yabancı misafirlerin artık Antalya’yı değil, Sırbistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni tercih ettiğinin konuşulduğuna dikkat çeken ANSİAD Başkanı Ercan Özbek,

Antalya’da geçen yıl Rusya ve Ukrayna’dan gelen yabancı misafirler konuşulurken, bugünlerde ise yabancı misafirlerin artık Antalya’yı değil, Sırbistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni tercih ettiğinin konuşulduğuna dikkat çeken ANSİAD Başkanı Ercan Özbek, “Antalya’da kentleşme, turizm, ticaret, istikrarlı ve sürdürülebilir biçimde gelişmeli. Antalya’nın uzun vadeli geleceği de kişilere bağlı olmamalı” dedi.

 

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ercan Özbek, düzenledikleri son olağan toplantıda ekonomi ve kente ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. İhracat ve turizm gelirlerinin artması ve yabancı sermaye girişinin devam etmesi açısından dünya ekonomisinin toparlanmasına ihtiyaç olduğunu belirten Özbek, Türkiye’nin yüksek enflasyonla mücadele ettiğinin altını çizdi. Kamu kesiminde daha fazla tasarruf sağlanması, kayıt dışılığın azaltılması, verginin tabana yayılması, dolaylı vergi yükünün ve istihdam üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi gibi konuların yıllardır ısrarla konuşulduğuna dikkat çeken Özbek, 2024 yılında bu konularda ilerleme sağlanmasının önemli olduğunu vurguladı. Kentle ilgili değerlendirmesinde Antalya’nın uzun vadeli geleceğinin kişilere bağlı olmaması gerektiğini kaydeden Özbek, “Kent olarak, kamu kurumları, yerel yönetimler ve iş dünyası hep birlikte sürdürülebilir bir gelecek, gelişmiş bir toplum, nitelikli eğitim, depreme karşı dirençli bir kent vizyonu gibi hedefler ışığında birlikte çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

“ÜMİDİMİZ RAHATLAMA OLMASI”

2024 yılının Türkiye ekonomisinde bir düzeltme ve istikrar patikasına dönüş yılı olacağı için küresel gelişmelerin ülkemiz için ayrı bir önem taşıdığını belirten Özbek, “İhracat ve turizm gelirimizin artması ve yabancı sermaye girişinin devam etmesi açısından dünya ekonomisinin toparlanmasına ihtiyacımız açıktır. ABD ve Avrupa ülkeleri enflasyonu düşürmek için sıkı para politikalarıyla yumuşak inişi başarmış görünmekte. Ümidimiz küresel faiz indirimi sürecinin erken başlaması, Avrupa ekonomisinin durgunluktan çıkması ve yabancı sermaye girişleriyle döviz cephesinde bir rahatlama olması” dedi.

img-9334.jpg

“CİDDİ BİR SINAV OLACAK”

Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 civarında büyüme ve işsizlikte düşüş performansına karşılık olağanüstü yüksek enflasyonla mücadeleye devam ettiğine işaret eden Özbek, “Yüksek enflasyon, yüksek faizler ve parasal sıkılaşma, geniş halk kesimleri için geçim sıkıntısı, KOBİ’ler için ise piyasa daralması anlamına gelmekte. 2024 yılında iç piyasa daralmasına karşılık kredi maliyetlerinin yüksek kalması reel sektör için ciddi bir sınav olacaktır” diye konuştu.

 

“YILLARDIR ISRARLA KONUŞUYORUZ”

“Türkiye ekonomisinde enflasyon oranının azalması için, kamu kesiminde ve özel sektörde verimlilik artışı sağlamalı, dijital ve yeşil dönüşüm yarışında ilerleme kaydetmeliyiz” diyen Özbek, “Kamu kesiminde daha fazla tasarruf sağlanmasını, kayıt dışılığın azaltılmasını, verginin tabana yayılmasını, dolaylı vergi yükünün ve istihdam üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesini yıllardır ısrarla konuşuyoruz. 2024 yılında bu konularda ilerleme sağlanması önem arz edecek” ifadelerini kullandı.

 

“ANTALYA’NIN GELECEĞİ KİŞİLERE BAĞLI OLMAMALI”

Antalya’da geçen yıl Rusya ve Ukrayna’dan gelen yabancı misafirler konuşulurken, bugünlerde ise yabancı misafirlerin artık Antalya’yı değil, Sırbistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni tercih ettiğinin konuşulduğuna işaret eden Özbek, “Antalya’da kentleşme, turizm, ticaret, istikrarlı ve sürdürülebilir biçimde gelişmeli. Antalya’nın uzun vadeli geleceği de kişilere bağlı olmamalı. Kent olarak, kamu kurumları, yerel yönetimler ve iş dünyası hep birlikte sürdürülebilir bir gelecek, gelişmiş bir toplum, nitelikli eğitim, depreme karşı dirençli bir kent vizyonu gibi hedefler ışığında birlikte çalışmalıyız” açıklamasında bulundu. Bu hedefler ışığında seçim gündemiyle ANSİAD’ın geleneği olarak belediye başkan adaylarını misafir edeceklerini bildiren Özbek, kent ile ilgili sorunları ve çözüm önerilerini dosya olarak adaylara sunacaklarını ve seçim sonrasında da takipçisi olacaklarını kaydetti. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 759 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim