Bugün 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.00
  • Dolar
    32.335
    %0.00
  • Euro
    34.7427
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ANTGİAD’da yeni dönem yeni vizyon
23 Şubat 2024 Cuma 16:27

ANTGİAD’da yeni dönem yeni vizyon

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basınla ilk buluşmasını gerçekleştiren ANTGİAD Başkanı Ercan Yavaş, yeni bir vizyon ortaya koyacaklarını belirterek “ANTGİAD’ın 24. dönem vizyonu, tamamen kent dinamikleriyle tam bir entegrasyon ve işbirliği olacak” dedi

Geçtiğimiz ay 20 Ocak’ta gerçekleştirilen seçimle göreve gelen Antalya Genç İş İnsanları Derneği’nin (ANTGİAD) yeni yönetimi, basınla ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Şehir merkezindeki bir otelde gerçekleştirilen bulaşmaya, gazetecilerin ilgisi yoğun oldu. Yönetim kurulu üyelerini tek tek basına tanıtan ANTGİAD Başkanı Ercan Yavaş, 3 yıllık görev süreleri içerisinde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri paylaştı. Bu süre içerisinde en az 100 projeyi hayata geçireceklerini belirten Yavaş, bir dönem gerçekleştirilen “Bilgi Yarışması”nı da yeniden düzenlemeye başlayacaklarını bildirdi.

 

“YENİ VİZYONUMUZU ORTAYA KOYACAĞIZ”

ANTGİAD’ın 237 iş insanı üyesiyle Antalya’da yılda 10 Milyar liralık bir ekonomik büyüklüğü temsil ettiğini kaydeden Yavaş, üyelerinin toplamda doğrudan 10 binden fazla kişiye istihdam sağladığını, yeni dönemde istihdam artırıcı bir çok projeye de imza atacaklarını kaydetti. Yeni yönetimle birlikte ANTGİAD’ın yeni vizyonunu ortaya koyacaklarını vurgulayan Yavaş, “ANTGİAD’ın 24. dönem vizyonu, tamamen kent dinamikleriyle tam bir entegrasyon ve işbirliği olacak” diye konuştu.

img-9555.jpg

“36 AYI ETAP ETAP PLANLADIK”

36 aylık görev dönemini etap etap planladıklarını ifade eden Yavaş, 36 ayda gerçekleştirecekleri 100 projeyle kent ekonomisine ciddi katkı sağlayacaklarını kaydetti ve aynı zamanda bir çok sosyal sorumluluk projesine de imza atacaklarını söyledi. Projeleri üyelerin de görüşlerini alarak hazırladıklarına işaret eden Yavaş, seçim öncesinde üyelere taahhütlerde bulunduklarını da hatırlattı.

 

“İNOVASYONU ODAK NOKTASI YAPACAĞIZ”

Hayata geçirmek istedikleri bazı projelere dikkat çeken Yavaş, yeni dönemde herkesin konuştuğu inovasyonu odak noktası yapacaklarını söyleyerek, “İnovasyon, bilgiye yeni bir boyut kazandıran değişim ve yenilik felsefesidir. İnovasyon, bilginin sınırlarını zorlayarak yeni bilgilere ufuk açar. Bu bakış açımızla inovasyon kültürünü kent gündemine sıklıkla taşıyacağız. Her yıl geleneksel olarak düzenleyeceğimiz İnovasyon Festivali ve ANTGİAD İnovasyon Ödülleri ile gençleri ‘inovatif düşünür’ hale getireceğiz. İnovasyonu ödüllendirerek bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Bugüne kadar çeşitli kategorilerde ödüller verildi ama iş dünyası ile ilgili inovasyonun ödüllendirilmesini 34 yıllık ANTGİAD çınarında gerçekleştirmek için çok heyecanlıyız” şeklinde konuştu.

img-9549.jpg

KÜLTÜR-SANAT VE DOĞAYA YÖNELİK PROJELER VAR

Kültür-sanat ve doğaya yönelik projelere de işaret eden Yavaş, klişelerin dışına çıkarak kültür-sanat etkinliklerine ağırlık vereceklerine dikkat çekti. Son dönemlerdeki doğal afetlerde yaşanan artışlara da işaret eden Yavaş, “Doğaya karşı sorumluluklarımızın bilincindeyiz” diyerek kurdukları komisyonla doğaya yönelik çalışmalar yapacaklarını bildirdi.

 

“SPORU ANTGİAD’IN BİR PARÇASI OLARAK TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Üyeler için spor etkinlikleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini açıklayan Yavaş, ticaretin iletişimden öte gitmediğini belirterek insanların spor, kültür-sanat için de bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Yavaş, geçmişten gelen ve aktif olarak devam eden kulüpleri daha da genişleterek sporu ANTGİAD’ın bir parçası olarak tutmaya devam edeceklerini vurguladı.   

img-9550.jpg

KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK

Kadınların iş dünyasında daha aktif rol almasını  hedeflediklerini açıklayan Yavaş, şöyle konuştu:

“Kadınsız bir dünya düşünülemez. Her alanda kadın eline ihtiyacımız var. Kadınlarımız iş dünyasının da ayrılmaz bir parçası. Bizim kadın üye sayımız 35’tir. Toplam üye sayımıza oranla hem yönetimdeki temsil sayısına baktığımızda hem de STK’lar içerisindeki kadın üye sayısı olarak baktığımızda üst sıralardayız. Kadın girişimcilerin özendirilmesi için kadınlara özel girişimcilik kursları düzenleyeceğiz. İşini kurmuş kadın girişimcilerin işlerini büyütmesi için melek yatırımcı ağları ile kadın girişimcileri buluşturan etkinlikler gerçekleştireceğiz. Kadınlara sunacağımız pozitif ayrımcılık desteklerini gençlere de uygulayacağız. Böylece toplumda girişimci sayısının artması ve ülke ekonomisinin kazanması için sorumluluk üstleneceğiz.”

 

“İHTİYACA YÖNELİK EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Bilimsel bilgi ile pratik bilginin harmanlanmasını çok önemsediklerini belirten Yavaş, “Üniversitelerimiz her gün bilimsel bilgi üretiyor. Bu bilimsel bilgilerin uygulama sahası başta fabrikalar ve diğer iş kolları oluyor. Üniversitelerimizde üretilen bilgilerin iş dünyasındaki uygulamalarını ve sonuçlarını belli bir sistematik çerçevesinde inceleyeceğiz. Elde ettiğimiz veri setlerini üniversitelerimizle paylaşacağız. Böylece akademik bilgi ile deneyimin birbirini besleyeceği bir döngü yaratacağız. ANTGİAD’ı yıl boyu bir akademi haline getireceğiz. Eğitim yapmak için yapmayacağız. İhtiyaca yönelik eğitim çözümleri gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

img-9561.jpg

“YENİ BİR OFİS ARAYIŞINDAYIZ”

Taşınıldığında modern bir ofis olan dernek binasının artık ihtiyaçlara cevap veremez hale geldiğine işaret eden Yavaş, “Hem üye sayımızın yüksek olması hem de değişen ihtiyaçlardan dolayı, üyelerimizin uğrayarak daha ferah bir ortamda vakit geçirebileceği yeni bir ofis arayışındayız. Bunu da en kısa zamanda gerçekleştireceğiz” diyerek bilgi verdi.

 

“HİBELER İÇİN PROJELER YAZACAĞIZ”

Bir çok alanda dünya ortalamasının üzerinde devlet teşvikleri olduğuna işaret eden Yavaş, çağrıları takip ederek Avrupa Birliği, KOSGEB, TÜBİTAK gibi kuruluşlardan hibe çalışmaları için projeler yazacaklarını bildirdi. Yavaş, kent ekonomisine ve üyelere daha fazla fayda sağlama çabasında olacaklarının altını çizdi.

 

İŞ DÜNYASINA FESTİVAL

İş dünyası için festival düzenleyeceklerine de dikkat çeken Yavaş, diğer STK’ları da dahil edip Antalya isminin de cazibesini kullanarak, gündüz sempozyumların, workshopların, toplantıların olduğu, akşam da eğlence ve konserlerin düzenlendiği geniş çaplı festival hazırlığında olduklarını açıkladı.

dscf6199.jpg

ÇALIŞMA GRUPLARI OLUŞTURULACAK

ANTGİAD’ın yeni dönemde Çalışma Grupları eksenli bir yönetim modeli uygulanacağına işaret eden Yavaş, 237 üyenin de kendi uzmanlık alanlarına göre oluşturulacak çalışma gruplarının doğal üyesi olacağına dikkat çekti. Çalışma gruplarının toplumun her kesiminden uzmanlarla entegre olacağını belirten Yavaş, çalışma grupları ile yönetim projesini önemsediklerini kaydetti. Sunumunun ardından kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Yavaş, geçmişte düzenlenen bilgi yarışmasının tekrardan yapılacağını dile getirdi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 805 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim