Bugün 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.00
  • Dolar
    32.335
    %0.00
  • Euro
    34.7427
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Biz halının altını temizleyeceğiz”
20 Şubat 2024 Salı 16:44

“Biz halının altını temizleyeceğiz”

Antalya’daki problemlerin şimdiye kadar halının altına süpürüldüğünü, artık sorunların patladığını ve halının altına süpürülemez duruma gelindiğini belirten HÜDA PAR Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulbaki Özdemir, “Biz halının altını temizleye

Antalya’daki problemlerin şimdiye kadar halının altına süpürüldüğünü, artık sorunların patladığını ve halının altına süpürülemez duruma gelindiğini belirten HÜDA PAR Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulbaki Özdemir, “Biz halının altını temizleyeceğiz. Halının altını temizleyeceğiz ve halkımızın yanında olacağız. Bunu adil bir şekilde yapacağız” dedi.

 

Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulbaki Özdemir, beraberinde İl Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet Necat Araz, Hafiz Karadaş ve Cahfer Türk ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Uzun süre Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Yusuf Katrağ ve İsa Kavlak ile sohbet eden Özdemir, Antalya Büyükşehir ve 19 ilçede iddialı olduklarının altını çizerek yapmak istedikleri çalışmaları anlattı.

untitled-opy-006.jpg

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE ADAY ÇIKARIYORUZ”

Antalya’daki 19 ilçede belediye başkanı ve meclis üyesi adaylarının olduğunu belirten Özdemir, “Türkiye’nin her yerinde seçime parti olarak iddialı giriyoruz. Antalya’nın da her ilçesinde hem ilçe belediye başkanı hem de meclis üyesi adaylarımız var” dedi. Cumhur İttifakı ortaklığından dolayı Ankara, İzmir, Bursa ve İstanbul’da büyükşehir belediyelerinde aday çıkarmadıklarını kaydeden Özdemir, bu şehirlerde de ilçe belediyelerde aday çıkardıklarına dikkat çekti ve Türkiye’nin her yerinde aday çıkardıklarının altını çizdi.

 

“ÖNCE HALKI KALKINDIRACAĞIZ”

Projelerinin hepsinin insan odaklı olduğunu vurgulayan Özdemir, şöyle konuştu:

“Biz önce insan diyoruz. Maddi ve sosyal sorunlar var. Önceliğimiz insanları kalkındırmak. Çalışan ailelerin çocukları için kreşleri artıracağız. İnsanlar çocuklarını ücretsiz kreşlere bırakabilecek. Çalışan insanları kalkındırmak, onlara bir şeyler vermek istiyoruz. Herkes vaatlerde bulunuyor ama biz çözüm odaklı olacağız. Antalya bir su şehri ve damacana suyu belediye para ile satıyor. Bizim dönemimizde su en ucuz seviyede olacak. Belediye insanlara temiz suyu getirmek, yolları rahatlatmak, vatandaşlara hizmet için var. Yıllardır süslü projeler anlatılıyor. Biz insanları süslü laflarla kandırmayacağız. Biz insanlara ‘Sizin malınızı sizin için kullanacağız’ diyoruz. Halkın malını halk için kullanacağız. Önce halkı kalkındıracağız. Sokakta mutlu insan göremiyorsunuz. İnsanlar bugünü nasıl geçireceğiz, çocuklarımın karnını nasıl doyurabilirim? derdinde. Çocukları belli bir yaştan sonra dışarısı kontrol ediyor. Biz çocuklarımıza sahip çıkacağız. Çalışan ailelerin çocuklarını alıp vatanını, milletini seven insanlar haline getirmek, insanlara yardım etmek istiyoruz. Çocuklarımızı başı boş bırakmayacağız. Memleketini, bayrağını seven insanlar yetiştireceğiz. Her semtte istasyonlar kuracağız. Bu birimler o bölgede kimin ne durumda olduğunu bilecek. Ona göre maddi-manevi yardımlarda bulunacağız. İş konusunda yönlendirecek insan kaynakları olacak.”

untitled-1-copypg-004.jpg

“HİZMETİ ADALETLİ BİR ŞEKİLDE DAĞITACAĞIZ”

“Hizmeti adaletli bir şekilde herkese dağıtmak istiyoruz” diyen Özdemir, “Belediye gibi kurumlarda adaleti getirip, herkese eşit davranmamız gerekiyor. Ben bu şehrin gelirlerinin adil dağıtılması taraftarıyım. Belediye her insana ulaşabilmeli. Biz ilk gün ne dediysek son gün de onun arkasında duracağız” şeklinde konuştu.

 

“SORUNLARI BAZI KURUM VE KURULUŞLARI ŞEHİR DIŞINA TAŞIYARAK ÇÖZEBİLİRİZ”

Antalya’nın trafik ve otopark gibi kronik sorunlarına değinen Özdemir, sorunun çözümünün belli kurum ve kuruluşların şehir merkezinin dışına çıkarılmasıyla mümkün olduğunu söyledi. Özdemir, “Antalya’da nüfus artıyor, araç sayısı fazlalaşıyor ama aynı yollar duruyor. Antalya’nın merkezinde yeni yol yapma veya yolları genişletme gibi şansımız yok. Artık, şuraya şunu yapacağım diyemeyiz. Biz bu sorunları çözmek istiyorsak şehri taşımamız gerekiyor. Şehri büyütüp belli kurum ve kuruluşları taşıyabilirsek şehir merkezini rahatlatabiliriz” dedi.

untitled-1-copy-182.jpg

“ARTIK HALININ ALTI DOLDU”

Antalya’nın alt yapı ve üst yapı olarak belli başlı sorunlarda tıkanma yaşandığına işaret eden Özdemir, “Bugüne kadar göreve gelen belediye başkanları sadece Antalya’nın dışı ile ilgilendiler ve gerçek sorunları halının altına süpürdüler. Artık halının altı doldu. Halının altına süpürülen bütün kirler gün yüzüne çıkıyor. Kanalizasyon, yol, trafik, otopark gibi sorunlar patladı. İmara açılmaması gereken yerleri imara açtıkları, doğru yere imar vermedikleri için problemler başladı. Kentliler olarak bizler gerçek sorunla yüzleşmedik. Ta ki selde insan kaybedip, kanalizasyonlar dışa taşıp, yollar tıkanıncaya kadar” açıklamasında bulundu.

 

“HALININ ALTINI TEMİZLEYECEĞİZ”

“Biz önce halının altını temizleyeceğiz” diyen Özdemir, “Şehri dışarı taşımanın gayretinde olacağız. Yoksa boğulan kent daha da boğulacak. Belediyenin yapması gereken ana problemlerle ilgileneceğiz. Sorunlar belli. Öncelikle ana sorunları çözeceğiz. Hedefimiz önce kendi evimizi temizlemek ve bütün imkanları halkımıza kullanmak. Şehir de insan gibidir. Kalpte bir damar tıkanmışsa açılması gerekir. Antalya da öyle. Antalya dışarıdan çok güzel görünüyor ama artık tıkanan damarlar var. Önce kendi evimizi kurtarmamız gerekiyor. Göreve geldiğimizde imkanlarımızın yarısını halkımıza, yarısını da bu problemleri çözmeye kullanacağız. Bugüne kadar bizi kandırdılar. Biz halının altını temizleyeceğiz. Halının altını temizleyeceğiz ve halkımızın yanında olacağız. Bunu adil bir şekilde yapacağız” açıklamasında bulundu.  

untitled-1opy-008.jpg

“İSLAMİ HASSASİYETLERİ OLAN BİR PARTİYİZ”

İslami hassasiyetleri olan bir parti olduklarını vurgulayan Özdemir, “İslam’ı referans alan bir partiyiz. Allah korkumuz var. Başkasının malını kendi malımız gibi görürüz. Böyle gördük ve böyle uygulama yapacağız. Her şeye dikkat edeceğiz. Biz yapmayacağımız hiçbir şeyi hayali olarak insanlara söylemeyeceğiz. Her zaman doğruları söyleyeceğiz ve yapacağız” dedi. HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

Bu haber toplam 1023 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim