Bugün 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.00
  • Dolar
    32.335
    %0.00
  • Euro
    34.7427
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Böcek: “Destan yazacağız”
01 Mart 2024 Cuma 17:03

Böcek: “Destan yazacağız”

İkinci defa aday olduğu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bugüne kadar üst üste yapanın olmadığına dikkat çeken Başkan Muhittin Böcek, “Nasip olursa Antalya’da bir destan yazacağız” dedi.

Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD), Şubat ayının ikinci toplantısını şehir merkezindeki bir otelde gerçekleştirdi. Toplantının konuşmacı konuğu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Muhittin Böcek oldu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yaptıkları ve bundan sonraki süreçte yapacakları çalışmaların sunumuyla başlayan toplantıda, Konyaaltı Belediye Başkanlığı dönemini hatırlatan Böcek, o dönemde ilçede yaptığı çalışmalara dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanlığı süresince de önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Böcek, tekrardan seçilmesi halinde yapmak istediklerini anlattı. Şimdiye kadar hiçbir başkanın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını üst üste yapamadığına işaret eden Böcek, seçimdeki iddialarını ortaya koyarak, tekrardan seçilerek Antalya’da destan yazacaklarını söyledi. Antalya’yı metro ile tanıştıracaklarının altını çizen Böcek, konuşmasında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile AK Parti adayı Hakan Tütüncü’ye göndermelerde bulundu.

img-9740.jpg

“AŞKIMIZ KONYAALTI VE ANTALYA”

Toplantının açılış konuşmasını yapan KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, “KONYSİAD olarak bizim aşkımız her zaman Konyaaltı ve Antalya. Faydası Konyaaltı ve Antalya olan her projenin içinde olmak, katkı sağlamak ve birlikte bir şeyleri başarmak adına gayret içerisindeyiz” dedi.

img-9734.jpg

“20 ADAY ADAYINI AĞIRLADIK”

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere dikkat çeken Kaplan, Konyaaltı Belediye Başkanlığı için yaklaşık 20 aday adayını dernekte ağırladıklarını bildirdi. Adaylıkları kesinleşen başkan adaylarını ağırlamaya devam ettiklerini söyleyen Kaplan, adayların fark yaratmak için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını gördüklerini belirterek hepsine başarı diledi.

 

“DESTAN YAZACAĞIZ”

İkinci defa aday olduğu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bugüne kadar üst üste yapanın olmadığını belirten Böcek ise, “Nasip olursa Antalya’da bir destan yazacağız. 2 dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı kazanan yok. Antalya’da ittifakımız zaten oluştu” şeklinde  konuştu. Kimseye siyaset yapmadan sadece Antalya düşüncesiyle çalıştıklarını kaydeden Böcek, “Sevdamız Antalya’mız oldu ve 5 yıl süre ile ilgili önce bizi aday edenlere, sonra oy verenlere teşekkür ettik. Daha sonra oy veren vermeyen bütün vatandaşlarımızın emrinde olacağız dedik. Ben, sen yok biz varız; biz birlikte yaparız düşüncesi ile yola çıktık. Planlı, kurallı, kimlikli bir kent için geliyoruz dedik ve Antalya’mızı ortak akılla yöneteceğimizi söylemiştik” ifadelerini kullandı.

img-9748.jpg

“ÖNCELİKLİ HEDEFLERİMİZİ BELİRLEDİK”

5 yıllık süreç içerinde ana hatlarıyla bakıldığında imar yönetmeliği değişimi dahil olmak üzere birçok çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Böcek, şöyle konuştu:

“Biliyorsunuz önce krizlerle başladık. Dünya krizi derken covid geldi. Daha sonra ülkemizde covid ve bu covid sürecinde de 108 gün yoğun bakımlarda sizlerin duaları, Allah’ın takdiri ve sağlık çalışanlarımızla, onların desteği ile oralardan çıktık geldik. Derken Cumhuriyet tarihinin en büyük Manavgat yangınlarını yaşadık.  Sonrasında Kumluca, Finike iki de Demre’nin mahallesi olmak üzere afetler yaşadık. Yine sizler, bizler, iktidar ve muhalefet ile hep birlikte vatandaşımıza yardımcı olmaya çalıştık. Daha sonra Elazığ depremi oldu derken Amasra’da 42 vatandaşımız kömür faciasında hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın çocuklarının eğitimini Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geldiğince desteklemeye çalıştık. Ülkemizin 11 ilini vuran depremle, 6 Şubat’ta o acıyı yaşadık. 8 bin 8 gönüllümüzle Cam Piramit’te bütün STK’larımızla, toplum örgütlerimizle, iş insanlarımızla hep beraber oradaki vatandaşlarımıza destek olmak için buluştuk. Bu 5 yıllık süre içerisinde öncelikli hedeflerimizi belirledik. Bizden önceki arkadaşlarımıza, iktidarıyla muhalefetiyle görev yapan tüm başkanlara teşekkür ediyorum. Atamızın ‘Hiç şüphesiz ki dünyanın en güzel yeri’ dediği güzel Antalya’mızda kimse siyasete alet edemez burayı. Burası böyle güçlü bir yer. Pandemide bile en önce ayağa kalkan turizm ve iş insanlarımız oldu.”

 

“HİZMETİN HASEDİ OLMAZ”

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle bitirilen Belek Arıtma Tesisi için Antalya’nın 20 yıl arıtma gelirinin verildiğine dikkat çeken Böcek, “Seçimlerde Cumhurbaşkanımız yanılttılar. ‘CHP’li belediyeler arıtmaları yapmıyorlar’ dediler. Bir protokol yaparak Belek’te atık su gelirimizi 20 yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verdik. Kaç defa toplantılarda Bakanımıza da söyledim. Burası Antalya. 2022 yılında Türkiye’de turizmden 45 milyar dolar gelir varsa bunun 20 milyar doları Antalya’dan” açıklamasında bulundu. “Geçenlerde bir twette düzelttim. Sayın Bakanım neden çekinirsiniz, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kemer Kiriş’te arıtma yapıyoruz deyin. Ne var bunda, niye çekiniyoruz ki?” diyen Böcek, Kemer’deki arıtmaya Antalya Büyükşehir Belediyesi Su İdaresi’nin 27 yıl atık su gelirini verdiklerini söyledi. Buna rağmen Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin isminin geçmemesine sitem eden Böcek, “Hizmetin hasedi olmaz. Biz halka hizmeti Hakka hizmet olarak gördük” ifadelerini kullandı.  

img-9754.jpg

“YAKLAŞIK 25 MİLYON İNSANA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ”

Antalya’ya geçtiğimiz yıl 16 milyon yabancı turistin geldiğini hatırlatarak, yerli turistler ve şehir nüfusuyla birlikte yaklaşık yılda 25 milyon insana ev sahipliği yapıldığını belirten Böcek, “Şuanda kent nüfusu 2 milyon 696 bin 249’dur. Biz bu nüfusa göre para alıyor ve çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

TÜTÜNCÜ’YE GÖNDERME

Konuşmasında tek rakibinin kendisi olduğunu söyleyerek Cumhur İttifakı adayı Hakan Tütüncü’ye gönderme yapan Böcek, şöyle konuştu:

“Son dönemde gittiğim ilçelerde boy boy resimler görüyorum. ‘Altın çağ geliyor’ falan. Antalya’da altın çağ varda biz mi görmedik? Boy boy resimler. Bizim o kadar paramız olmadığı için, bazı ağababalarının paralarıyla her 100 metrede defaatle afişler de gördüm. Bazen de benim afişlerimi kesiyorlar. Benim afişlerimi sökebilirsiniz ama beni Antalyalının gönlünden sökemezsiniz. Siyasetin böyle ucuz olması hep karşı olduğum bir konudur.”

 

“BENİM KİTABIMDA UCUZ SİYASET YOK”

“Ucuz siyaset benim kitabımda hiç yazmadı” diyen Böcek, “Yeri geldi benim adaylığıma ayar etmeye çalışanlar oldu. Asla ve asla bunlara boyun eğmedim, eğmeyeceğim. Antalya’da ittifakımız zaten oluştu. Tüm siyasi partilerden arkadaşlarımız destek oluyor. Bu yörük çocuğu Antalya’da nasip olursa tekrardan kazanacak. Yeni dönemde de hep beraber Antalyamız için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.  

 

“5 YIL SONRA SİYASET BİTMEYECEK”

Kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Böcek, 5 yıl sonra ne yapacağı ve siyasete devam edip etmeyeceği sorulunca, “5 yıl sonra neler olacağı biraz göreceli ama bizde siyaset bitmeyecek. Siyaseti bitirmek isteyenler olabilir ama Antalyalı hemşerilerim bitirmeyecek” şeklinde konuştu. Böcek’ten Konyaaltı Sahili’nin kaderine terk edilmemesi ve önem gösterilmesi de istenen toplantıda, ana yollardaki asfaltların ve logar kapaklarının asfalt kotunda yenilenmesi talep edildi.

img-9750.jpg

YENİ ÜYELERE BELGE, BÖCEK’E PLAKET VERİLDİ

Toplantıda KONYSİAD’ın yeni üyeleri Yıdıray Veltan ve Özgür Şen’e katılım belgeleri verildi. Böcek’e günün anısına teşekkür plaketini ise KONYSİAD Yüksek Danışma Kurulu Üyeleri Feyzullah Arslan, Osman Ayık, Mert Berberoğlu, Murat Binbir ve KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan takdim etti. HABER: ÖMER ALİ YETGİN

Bu haber toplam 953 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim