Bugün 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.00
  • Dolar
    32.335
    %0.00
  • Euro
    34.7427
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyüknohutçu, Büyükşehir'e bağımsız aday oldu
25 Şubat 2024 Pazar 16:01

Büyüknohutçu, Büyükşehir'e bağımsız aday oldu

Finike ilçesinde taş ve mermer ocaklarına karşı verdiği doğa mücadelesiyle tanınan ve 7 yıl önce cinayete kurban giden Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin kızı Emine Büyüknohutçu, Türkiye İşçi Partisi'nden istifa ederek Antalya Büyükşehir Belediye

Finike ilçesinde taş ve mermer ocaklarına karşı verdiği doğa mücadelesiyle tanınan ve 7 yıl önce cinayete kurban giden Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin kızı Emine Büyüknohutçu, Türkiye İşçi Partisi'nden istifa ederek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağımsız aday oldu.

 

Bir dönem Demokratik Sol Parti (DSP) ve Genç Parti Antalya İl Başkanlığı yapan, siyaseti bıraktıktan sonra kendisini çevreciliğe adayan Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu, 9 Mayıs 2017’de Antalya’nın Finike ilçesine bağlı Kızılcık yaylasındaki evlerinde öldürülmüştü. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran cinayet sonrasında, babasının izinden giden kızları Emine Büyüknohutçu da siyasete atıldı. 2023 genel seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Antalya milletvekili adayı olan, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde de yine aynı partiden Muratpaşa Belediye Başkan adayı olan Büyüknohutçu, partisinden istifa ederek Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağımsız başkan adayı oldu. Siyasi partilere adeta veryansın eden ve adaylığıyla ilgili bilgi paylaşan Büyüknohutçu, "Her konuda olduğu gibi, çok kıymetli annem Aysin Büyüknohutçu ve babam Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun bu kentin doğası ve değerleri uğruna canlarına mal olan cesaretleri yolumu aydınlatacaktır. Kenti rant alanına, seçimleri ihaleye çevirenler varsa, doğayı ve kenti canı pahasına savunanlar da vardır. Tam da bu sebeple biz de buradayız demek için adayım" şeklinde konuştu.

 

SİYASİ PARTİLERİ ELEŞTİRDİ

Türkiye İşçi Partisi ile hiçbir bağının kalmadığını bildiren Büyüknohutçu, "Süreç içerisinde gerek genel, gerekse de kent siyaseti üzerindeki gözlemlerim, bir irade ortaya koyarak alternatif bir siyaset tarzı yaratma adına bir tercihte bulunmamı gerekli hale getirdi. Siyasi partilerin 20 Şubat tarihi itibariyle sona eren aday belirleme süreçleri geriye dönük olarak değerlendirildiğinde göze çarpan en yalın gerçek, bu belirlemenin halkın irade ve eğilimlerinden uzak olduğudur. Siyasi partiler, mevcut haliyle tabandan ve halktan kopuk, antidemokratik yapılara dönüşmüş ve siyasi mücadelenin engeli haline gelmişlerdir. İlkelerin ve etik siyasetin yerini, astronomik seçim bütçeleri ve gösterişli kampanyalar almıştır. İçerisinde halkın, kentin ve doğanın asla yer almadığı bu politik gürültüye karşı alternatif bir yol inşa etme zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Bu sadece yerel seçim değil, politik bir meşruiyet sorunudur" dedi.

untitled-1-copy-184.jpg

"BAĞIMSIZ ADAYLIĞIM DOĞAL BİR SONUÇ"

"Antalya kentinde halk iradesi, açık veya örtülü ittifaklarla, iki kutuplu bir politik dünyaya mecbur edilmekte. Kent hepimizindir ve kent ahalisi kendisine, ince siyasi mühendisliklerin ürünü olarak dayatılan aday ve politikaların dışında bir yol belirleme hakkına her zaman sahiptir" diyen Büyüknohutçu, "Kent siyasetinin sıkıştığı dar alan ve bu alandan türeyen kalıplaşmış politikalar, halk için bir anlam ifade etmemektedir. Süreç, halkın bağımsız politik müdahalesini gerekli kılacak biçimde şekillenmiştir. Süreç içerisindeki gözlemlerim, tavrımı bir söz söylemek ve umudun arka planını büyütmek için, sine-i millete dönmenin bir nevi politik biçimi olan bağımsız adaylık çerçevesinde şekillendirmiştir. Adaylığım muhalif partilerin de politik mücadeleye elverişliliğini yitirmesinin doğal bir sonucudur. Yıllara yayılan bu süreç ve acı tablo, siyasi iktidarın zaten tahrif etmiş olduğu politik kültürün, muhalif partiler içindeki deformasyonuyla meydana gelmiştir. Bu tabloyu, ancak halkın bağımsız adaylarının inisiyatif aldığı ve zeminini halk dayanışmasında bulan politik bir alternatifin aşabileceği açıktır" ifadelerini kullandı.

 

"BAĞIMSIZ BİR SEÇENEK İNŞA EDELİM"

"Antalya halkını, seçim bütçeleri ve kötüye kullanılmış politik güçten başka bir şeyi olmayanların karşısında, bağımsız bir seçenek inşa etmeye davet ediyorum" diyen Büyüknohutçu, şunları söyledi:

"Yerel seçimleri bu mücadelenin ilk tuğlasını koymak, ilk sözünü söylemek için bir kalkış noktası olarak görüyorum. Bu sebeple 20 Şubat tarihi itibariyle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağımsız adaylık başvurumu yaptığımı kamuoyuna bildiriyorum. Halkın yaşadığı sorunları hayatı boyunca yaşamış, halkın içinden gelen bir aday olarak, önceki iktidar ya da muhalif partilerden olan tüm başkanların yapmaları gereken ama gerçekleştirmedikleri tüm hizmetler, Antalya’da bugün var olan ulaşım, konut, kira ve bunlara benzer sorunların daha da artmasına sebep olmuştur. Üstelik bu sorunların çoğunluğu, kadın yurttaşların sırtına çeşitli biçimlerde yüklenmiş, siyasetse erkeklerin oyun alanı haline gelmiştir. Ortadaki yalın gerçek, hem yerel siyaset açısından hem ülke siyaseti açısından, eril zihniyetin bu konuda hiç de başarılı olmadığıdır. Bu sebeple artık kadınların sözünü yerelde de söylemekten çekinmeyeceği ve şahsım adına süreç içerisinde dile getireceğim hiçbir söylemin, sonuç her ne olursa olsun seçimle sınırlı kalmayacağı bilinmelidir."

 

"RANT İÇİN DEĞİL, HALK İÇİN SİYASET"

Her konuda olduğu gibi annesi Aysin Büyüknohutçu ve babası Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun, kentin doğası ve değerleri uğruna canlarına mal olan cesaretlerinin yolunu aydınlatacağını söyleyen Büyüknohutçu, "Kenti rant alanına, seçimleri ihaleye çevirenler varsa, doğayı ve kenti canı pahasına savunanlar da vardır. Tam da bu sebeple biz de buradayız demek için adayım.  Herkesi  bu mücadeleye omuz vermeye, kentin ve doğanın vicdanı olmaya, ‘Rant için değil, halk için siyaset’ demeye davet ediyorum" dedi. Büyüknohutçu açıklamasını, "Şüphesiz ki dünyanın en güzel şehri Antalya bizim, Antalya hepimizindir" diyerek tamamladı. HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

Bu haber toplam 829 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim