Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2387.588
    %-0.11
  • Dolar
    32.2367
    %-0.24
  • Euro
    34.7051
    %-0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Çalışanların vergi oranı yüzde 15’e sabitlenmeli”
01 Aralık 2023 Cuma 16:41

“Çalışanların vergi oranı yüzde 15’e sabitlenmeli”

Çalışanlar üzerindeki vergi yükünün her yıl arttığına dikkat çeken Türkiye Kamu Sen Antalya İl Temsilcisi Yılmaz Danabaşoğulları, bu durumun çözümünün sabit vergilendirmeden geçtiğinin altını çizerek, “2024 yılı öncesinde yetkililerin çalışanların gelir

Çalışanlar üzerindeki vergi yükünün her yıl arttığına dikkat çeken Türkiye Kamu Sen Antalya İl Temsilcisi Yılmaz Danabaşoğulları, bu durumun çözümünün sabit vergilendirmeden geçtiğinin altını çizerek, “2024 yılı öncesinde yetkililerin çalışanların gelir vergisi oranını yüzde 15 olarak belirlemesi halinde yıllardan beri süregelen bu olumsuzluk aşılacak, çalışanların vergiden kaynaklı sorunları kalıcı olarak çözülmüş olacak” dedi.

 

Türkiye Kamu Sen Antalya İl Temsilcisi Yılmaz Danabaşoğulları, sabit gelirli kamu çalışanları üzerindeki vergi yüküne dikkat çekti. Çalışanlar üzerindeki vergi yükünün yıldan yıla arttığına işaret eden Danabaşoğulları, çalışanların gelir vergisi oranının yüzde 15’e sabitlenmesi önerisinde bulundu. Arasında bazı vergilerin düzenlenmesine ilişkin hükümlerin de yer aldığı Torba Kanun Teklifi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’na sunulduğunu hatırlatan Danabaşoğulları, teklife eklenecek bir madde ile çalışanların gelir vergisi oranlarının yüzde 15’te sabitlenmesinin, milyonlarca çalışanın yaşadığı mağduriyeti çözeceğini ve vergide adaletin sağlanacağını vurguladı.

 

“BÜYÜK BİR EKSİKLİK”

Arasında bazı vergilerin düzenlenmesine ilişkin hükümlerin de yer aldığı Torba Kanun Teklifi’nin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilerek Genel Kurula sunulduğunu belirten Danabaşoğulları, “Türkiye Kamu Sen olarak Plan ve Bütçe Komisyonu toplantılarına katılmış, teklife dair görüş ve önerilerimizi yetkililere iletmiştik. Özellikle çok sayıda kamu görevlisi ve emeklinin beklentisi olan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da taahhütte bulunduğu birinci dereceye gelmiş bütün kamu görevlilerinin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi konusunun bu torba kanun içerisinde yer almamış olması büyük bir eksiklik” dedi.

untied-1-copy-002.jpg

“ÇALIŞANLARIN VERGİ YÜKÜ ARTIYOR, ÇÖZÜM SABİT VERGİLENDİRMEDEN GEÇİYOR”

Kamu çalışanlarının haklarını geriye götürecek uygulamalardan kaçınılması gerektiğinin altını çizen Danabaşoğulları, sözleşmeli personel başta olmak üzere kamu çalışanlarının vergilendirilmesinde aksaklıklar bulunduğuna dikkat çekti. “Çalışanlarımızın eline geçen ücretler artan vergi oranları nedeniyle yıl içinde büyük bir düşüş yaşıyor” diyen Danabaşoğulları, şunları ifade etti:

“Çalışanlar ülkemizde vergisini en düzenli şekilde ödeyen kesimlerin başında geliyor. Özellikle vergi dilimleri matrah artışının yıllık enflasyonun altında kalması dolayısıyla kamu çalışanlarımız her yıl bir öncekine göre daha erkenden bir üst vergi dilimine geçiyor. Bu da her yıl çalışanlarımız üzerindeki vergi yükünün biraz daha arttığı anlamına geliyor. Bu durumun önüne geçmek için çözüm sabit vergilendirmeden geçmekte.”    

 

“GELİR VERGİSİ YÜZDE 15’E SABİTLENİRSE SORUN KALICI OLARAK ÇÖZÜLMÜŞ OLUR”

TBMM Genel Kuruluna gelen Torba Kanun Teklifi’nde vergi düzenlemelerinin de yer aldığına işaret eden Danabaşoğulları, “Teklife eklenecek bir madde ile çalışanların gelir vergisi oranlarının yüzde 15’te sabitlenmesi, milyonlarca çalışanımızın yaşadığı mağduriyeti çözecek, vergide adalet sağlanacaktır. 2024 yılı öncesinde yetkililerin çalışanların gelir vergisi oranını yüzde 15 olarak belirlemesi halinde yıllardan beri süregelen bu olumsuzluk aşılacak, çalışanların vergiden kaynaklı sorunları kalıcı olarak çözülmüş olacak” diye konuştu. HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

Bu haber toplam 1538 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim