Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2389.586
    %-0.23
  • Dolar
    32.3116
    %-0.00
  • Euro
    34.7079
    %0.81
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Duraklar kaderine terk edilmiş durumda
07 Eylül 2023 Perşembe 15:01

Duraklar kaderine terk edilmiş durumda

Toplu ulaşımda sıkıntılar bitmek bilmezken, her gün yüzlerce kişinin beklediği bazı otobüs durakları kaderine terk edilmiş haliyle dikkat çekiyor.

Antalya’da özellikle sabah ve akşam saatlerinde toplu ulaşımda yoğunluk yaşanırken, her gün yerli ve yabancı yüzlerce kişinin beklediği duraklar kaderine terk edilmiş vaziyette. Bazı duraklarda camlara yapıştırılan bilgilendirme tabelaları duyarsız kişiler tarafından yırtılırken, bazılarında da durak numaraları kaybolmuş vaziyette. Bazı durakların ise üst camları ya çatlamış ya da kırılmış durumda. Durakların yetkililer tarafından hiç kontrol edilmemiş hali, yerli ve yabancı yüzlerce kişinin bulunduğu dünya şehri Antalya’ya hiç yakışmıyor.

img-1085.jpg

BİLGİLENDİRME LEVHALARI YIRTILMIŞ VAZİYETTE

Antalya’da yolcuların toplu taşıma araçlarını beklediği duraklarda Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından cama yapıştırılan ve hangi hattaki aracın nereye gittiğini gösteren bilgilendirme levhası bulunuyor. Yıllar önce durak camlarına yapıştırılan bu levhalar zaman içinde eskiyerek yıpranmış veya duyarsız kişiler tarafından yırtılmış durumda. Hemen hemen her durakta rastlanan bu yırtık levhalar bazı duraklarda işlevini yapamaz hâle gelirken görüntü kirliliği de oluşturuyor.

img-2028.jpg

SEÇİM KAĞITLARI HÂLÂ DURUYOR

Aynı şekilde görüntü kirliliği oluşturan bir başka şey ise Mayıs ayında gerçekleştirilen seçim kağıtlarının üzerinden 3 aydan fazla süre geçmesine rağmen hâlâ durak camlarında duruyor ve yıpranmış olmaları. Mayıs ayında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle o dönemde aday olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğraflarının bulunduğu yıpranmış vaziyetteki kağıtlar, bazı durakların camlarında duruyor.

img-2145.jpgimg-2148.jpg

DURAK NUMARALARINI GÖSTEREN LEVHALAR YIPRANMIŞ VEYA SÖKÜLMÜŞ DURUMDA

Bazı duraklarda ise durak numaralarını gösteren levhalar, yıpranmış veya yerinden sökülerek tamamen ortadan kaybolmuş durumda.  Bu durum zaman zaman yolcuların durak numaralarını bulmasında zorluk yaşamasına neden oluyor.

img-2029.jpgimg-1127.jpg

ÜST CAMLAR YA ÇATLAMIŞ YA DA KIRIK

Durakların kaderine terk edilmişliğini gösteren bir başka şey ise bazı durakların üst camlarının kırılmış veya çatlamış olması. Kepez Belediyesi’nin karşısındaki durağın üst camı çatlamış vaziyetteyken, Mevlana Caddesi üzerindeki 10707 nolu durağın kırık üst camı dikkat çekiyor. Kırık camın parçalarının vatandaşların üzerine düşme tehlikesi de dikkat çekiyor.

img-2082.jpgimg-2112.jpg

“YETKİLİLER TARAFINDAN ARADA BİR KONTROL EDİLMELİ”

Antalya gibi bir dünya şehrinde durakların daha bakımlı ve düzenli olması gerektiğini belirten bazı vatandaşlar, “Görüyorsunuz, belediye hangi otobüsün nereye gittiğini gösteren kağıtlar asmış. İnsanlar nereye gideceklerse hangi numaralı otobüse bineceklerine bakabilsin diye ama bazı kişiler yırtmış. Yine durak numaralarını gösteren levhalar da zarar görmüş vaziyette. Bilenler internet üzerindeki uygulamadan bakabiliyor ama bilmeyenler buradaki bilgilendirme kağıtlarından faydalanıyor. Onun için bunların yetkililer tarafından arada bir kontrol edilerek yenilenmesi gerekiyor. Ayrıca yırtılmış halleriyle görüntü olarak da hiç hoş durmuyorlar. Zamanla yıpranan camlar da aynı şekilde kontrol edilerek yenilenmeli” şeklinde görüş bildirdi. HABER: YUSUF KATRAĞ

img-2151.jpgimg-2155.jpg

Bu haber toplam 1313 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim