Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2398.482
    %0.35
  • Dolar
    32.2398
    %-0.23
  • Euro
    34.6949
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitim ve denetimler devam ediyor
02 Nisan 2024 Salı 12:32

Eğitim ve denetimler devam ediyor

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda güvenliği ve sağlığını korumak adına eğitim ve denetim çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. "Gıda güvenliği için sahadayız" sloganıyla başlatılan bu inisiyatif, il genelinde gıda denetimlerini sürdürüyor..

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda güvenliği ve sağlığını korumak adına eğitim ve denetim çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. "Gıda güvenliği için sahadayız" sloganıyla başlatılan bu inisiyatif, il genelinde gıda denetimlerinin aralıksız bir şekilde devam etmesini sağlıyor.

gida-denetim1.jpg

Serik’te gıda denetimleri yapıldı

Son olarak, Serik ilçesinde gerçekleştirilen gıda denetimleri, teknik personel tarafından titizlikle yürütüldü. Bu denetimler sonucunda, halk sağlığını tehdit edecek herhangi bir unsura rastlanmamış olması, düzenli ve etkili denetimlerin önemini bir kez daha ortaya koydu. Denetimlerin sürekli bir şekilde yapılması, gıda güvenliğinin sağlanmasında kritik bir rol oynuyor.

gida-denetim3.jpg

Konyaaltı’nda öğrencilere eğitim

Ayrıca, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı uzmanlar tarafından okullarda öğrencilere yönelik eğitim çalışmaları da sürdürülüyor. Özellikle Konyaaltı ilçesinde öğrencilere verilen eğitimlerde, gıda tüketimi, hijyen, bilinçli tüketici olma gibi konular üzerinde duruluyor. Bu eğitimler, gençlerin sağlıklı ve bilinçli bir şekilde beslenmelerini sağlamak adına oldukça önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

gida-denetim2.jpg

Çalışmalar kararlılıkla devam ediyor

Gıda denetimi ve eğitimi, tüketicilerin sağlıklı ve güvenli gıdalara erişimini sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor. Denetimler, gıda üretim, işleme ve dağıtım süreçlerinde hijyen standartlarının ve güvenlik önlemlerinin takip edilip edilmediğini kontrol etmek için yapılıyor. Benzer şekilde, gıda eğitimi de tüketicilere gıda güvenliği, beslenme bilgisi ve hijyen konularında bilgi vererek doğru gıda kullanımı ve saklanmasını teşvik ediyor. Bu uygulamalar, gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesine yardımcı olurken, toplumun genel sağlığını korumaya da katkı sağlıyor. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu önemli misyonu başarıyla yerine getirmek için çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor.

gida-denetim.jpg

*İSA KAVLAK

Bu haber toplam 785 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim