Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya14 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2398.482
    %0.35
  • Dolar
    32.2398
    %-0.23
  • Euro
    34.6949
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Engel olma yeter!”
02 Nisan 2024 Salı 17:22

“Engel olma yeter!”

Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle gökyüzüne mavi balon bırakan Antalya Barosu Engelli Hakları Kurulu üyesi avukatlar, “Engel olma yeter!” diyerek otizme dikkat çekti.

Antalya Barosu Engelli Hakları Kurulu tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Barohan önünde etkinlik gerçekleştirildi. Mavi renk kıyafet giyerek, yakalarına mavi kurdele takan avukatlar, gökyüzüne mavi balon bıraktı. Avukatlar, “Engel olma yeter!” yazılı broşürlerle otizme dikkat çekti.

img-1002.jpg

“KURULUMUZ ÇOK DEĞERLİ ÇALIŞMALAR YAPIYOR”

Geçtiğimiz Kasım ayında kurulan Engelli Hakları Kurulu’nun yoğun bir şekilde çalıştığını belirten Antalya Barosu Başkanı avukat Hüseyin Geçilmez, geçen hafta Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Bugün de mavi balonlarla farkındalık yaratmak için etkinlik gerçekleştiriyoruz. 5 aylık sürede yaptıkları çok değerli çalışmalar için Engelli Hakları Kurulumuza teşekkür ediyorum” dedi.

huseyin-gecilmez.jpg

“FARKINDALIK YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Kutlama yapmadıklarının ve farkındalık yaratmak için çabaladıklarının altını çizen Antalya Barosu Engelli Hakları Kurulu Başkanı avukat Pınar Gürpınar Yıldız ise, “Biz böyle günleri kutlamıyoruz. Farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Kurul olarak çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Amacımız engelli vatandaşlarımızın hak ihlallerine uğramasını engellemek, hak ihlaline uğrayan engellilere de yardımcı olmak. Onun için ‘Engel olma yeter!’ sloganıyla bir broşür hazırladık. Bu broşürü Antalya’nın bir çok yerinde herkes görecek. Engelli araç park yerine park edenler, engellilerin erişilebilirlik haklarını ihlal edenler bu broşürleri görerek artık daha dikkatli olacaklardır. Bugün Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle otizme mavi ışık yakıyoruz” diye konuştu.

pinar-gurpinar-yildiz.jpg

“EĞİTİM ŞART”

Kurul olarak eğitim çalışmalarını çok önemsediklerini bildiren Antalya Barosu Engelli Hakları Kurulu Başkan Yardımcısı görme engelli avukat Aydoğan Kuşcu ise, “Eğitim her engeli aşar” sloganını hatırlattı. Kuşcu, engelliler için eğitimin şart olduğunu vurguladı.

aydogan-kuscu.jpg

MAVİ BALON BIRAKTILAR

Konuşmaların ardından avukatlar ellerindeki mavi balonları gökyüzüne bıraktı. HABER: YUSUF KATRAĞ

img-1020.jpgimg-1024.jpg

Bu haber toplam 826 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim