Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2398.482
    %0.35
  • Dolar
    32.2398
    %-0.23
  • Euro
    34.6949
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Gazipaşa örnek olacak”
30 Kasım 2023 Perşembe 17:06

“Gazipaşa örnek olacak”

AK Parti’nin Gazipaşa ilçesindeki tek kadın Belediye Başkan aday adayı olan Esen Uysal Diler, göreve seçilmesi halinde yapacağı hizmetlerle, planlamasıyla, doğaya uygun şehirleşmeyle Gazipaşa’nın örnek alınacak bir ilçe olacağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde sürdürmekte olduğu Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürlüğü görevinden ayrılarak Ata ocağı Gazipaşa’dan belediye başkan aday adaylığını açıklayan Esen Uysal Diler, çalışmalara hızlı başladı. Gazipaşa’da AK Parti’nin 5 aday adayı arasında tek kadın olan Diler, gazetemizi ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Ali Yetgin ve Yazı İşleri Müdürümüz Yusuf Katrağ ile bir süre sohbet etti ve neden aday olduğunu, ne gibi çalışmalar yapmak istediğini anlattı. Diler’i aday adaylığından dolayı kutlayan Yetgin ve Katrağ ise çalışmalarında başarı diledi.

sam-6456.jpg

“BAŞKAN OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIM”

Gazipaşa Belediye Başkanı olarak başarılı çalışmalar yapmak için yola çıktığının altını çizen Diler, iddiasını ortaya koydu. Saha çalışmalarında gördüğü ilgiden dolayı memnun olduğunu belirten Diler, vatandaşlarla yaşadığı ilginç diyaloglardan da bahsetti.

 

“EKSİKLİKLERİ GİDERMEK İÇİN GÖREVE TALİBİM”

Kamuda edindiği yöneticilik deneyimini Gazipaşa Belediye Başkanlığında kullanmak istediğini belirten Diler, “İlçemizde elbette eksiklikler var. En çok hizmet verilen ilçede de mutlaka eksiklikler olur. Ben bu eksiklikleri gidermek için göreve talibim” dedi.

 

7’DEN 70’E PROJE

“Yapmam gereken çok fazla şey var” diyen Diler, “Gazipaşa’nın kültürel ve sosyal gelişmesini destekleyen çalışmalar yapacağım. Kırsalın kalkınmasına yönelik projelerim var. Kadınların üretime daha fazla katılmasını sağlayacağım. Gazipaşa zaten kadınların sosyal hayata katıldığı bir ilçe ama bunu daha da çoğaltacağız. İlçemizde kadınlarımızın sosyal hayatın içerisinde yer alıyor olmaları beni de cesaretlendiriyor. Çocuklara, gençlere, yaşlılara yönelik ayrı ayrı projelerimiz var” şeklinde konuştu.

“HEM DOĞAYA HEM DE KENT YAŞAMINA UYGUN BİR İLÇE”

İlçede yaşanan imar sıkıntısının öncelikli olarak çözülmesi gerektiğini kaydeden Diler, “18 uygulamalarıyla uygulanabilir bir imar planının ortaya konması gerekiyor. Biz bunu yapacağız. Çünkü, hem alt yapı hem de üst yapı buna göre şekil alacak. Konusunda uzman kişilerle çalışarak bunları hazırlayacağız. Gazipaşa, hem doğaya hem de kent yaşamına uygun bir ilçe haline gelecek. Maalesef bizde bina yığını haline gelen kentlerde hiç yeşillik göremiyorsunuz ama Gazipaşa’yı cadde planlamalarıyla, ağaçlandırmasıyla, kat yüksekliğiyle hem doğaya saygılı hem kent yaşamına uygun hem de insanları memnun edecek bir ilçe haline getireceğiz” açıklamasında bulundu.

sam-6452.jpg

“ACİL OLARAK TOPLU TAŞIMA SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

İlçede şehir içi toplu taşıma olmadığını belirterek bunun acilen çözülmesi gerektiğinin altını çizen Diler, şöyle konuştu:

“Çok acıdır ki ilçemizde toplu taşıma yok. İlçemizin ilk yüzü olan bir havaalanımız var. Hem oraya giden yolun düzenlenmesi hem de otogara kadar bir ring oluşturulması gerekiyor. Meslek Yüksek Okulu ile öğrenci yurdunun arasında bir hayli mesafe var ve toplu taşıma hattı yok. Öğrenciler kendi imkanlarıyla gidip gelmek zorunda kalıyor. Üniversite ve yurdu yapmışız ama arasında toplu taşıma yok. Sadece öğrenciler değil yerleşik vatandaşlarımız da toplu taşıma sorunu yaşıyor. Onun için toplu taşıma sorununu mutlaka çözeceğiz. Bunları söylediğimizde mevzuatı, maliyeti önümüze koyuyorlar ama hepsi aşılabilir şeyler. Önemli olan yapmak niyeti. Niyet olduktan sonra hepsi aşılır. Çünkü, sorumluluk almaktan korkarsanız idarecilik yapamazsınız.”

 

“ÖRNEK OLACAĞIZ”

Aldığı sorumluluğun farkında olduğunu belirterek Gazipaşa’nın geleceğinin günahıyla-sevabıyla Belediye başkanında olduğunu da kaydeden Diler, “Bunun farkındayım. Gazipaşa’nın her şeyinin sanal ortamda görülebildiği bir projem var. Kanalizasyonun nerede olduğundan imarda nereye ne kadar kat verileceğine, deniz esintisinin ve evlerin güneşinin nasıl kesilmeyeceğine varıncaya kadar birçok şey olacak. Bu konuda uzman kişilerle görüşmeleri yaptım. Bunu başlatırsak yapılaşmış olan şehirlere bile nereye ne şekilde tedbir alınacağına dair örnek olacak. Yani Gazipaşa örnek olacak inşallah” şeklinde konuştu.

 

“KADINLARIMIZ DAHA FAZLA CESARETLİ OLMALI”

Siyasette kadınların yeteri kadar temsil edilmediğine dikkat çeken Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Ali Yetgin ise, Uysal’ın aday adaylığını takdirle karşıladığını söyledi. “Maalesef milletvekili olsun, belediye başkanı olsun, meclis üyesi olsun hatta muhtar olsun yeteri derecede kadın yok. Muhtarlıkta son yıllarda bir artış var ama yeterli değil” diyen Yetgin, kadınların daha fazla cesaretli olması gerektiğini dile getirdi. Gazipaşa’nın bakir bir ilçe olduğuna da dikkat çeken Yetgin, ilçenin çok iyi yönetilmesi ve ranta kurban edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

Bu haber toplam 1751 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim