Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2389.586
    %-0.23
  • Dolar
    32.3116
    %-0.00
  • Euro
    34.7079
    %0.81
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Genç piyanist sihirli dokunuşlarla bambaşka dünyalara götürüyor
07 Eylül 2023 Perşembe 15:56

Genç piyanist sihirli dokunuşlarla bambaşka dünyalara götürüyor

Ailesinin desteğiyle küçük yaştan beri sanatla ilgilenen genç piyanist Onur Ozan Cin, piyanoya sihirli dokunuşlarıyla dinleyenlerini bambaşka dünyalara götürüyor. İlk bestesini çıkaran piyanist, “Hisset” diyor.

Hakkarili bir ailenin çocuğu olarak 1990 yılında Hatay İskenderun’da dünyaya gelen ve ailesiyle birlikte Antalya’da yaşayan genç piyanist Onur Ozan Cin, kendi yorumuyla sanat dünyasında fark yaratıyor. Şimdiye kadar 1400’ün üzerinde konser veren Cin, piyanoya sihirli dokunuşuyla dinleyicilerini farklı dünyalara götürüyor. Kendi tarzını dünya müziği tarzlarıyla birleştirmeyi hedefleyen genç piyanist, yöresel müziğe de evrensellik kazandırmak istiyor. İlk bestesini “Hisset” adıyla piyasaya süren Cin’in yeni besteleri yolda. “Hisset” ile Youtube sayfasında hayranlarını mest eden sanatçı, dinleyicilerini klasik müziğin büyüleyici ortamına çekmeyi başarıyor. Genç piyanist, kendine özgü yorumuyla klasik müzik tutkunlarının kalbinde taht kuruyor.

untitled-1-cy-016.jpg

KENDİ TARZINI YANSITIYOR

2011 yılında Doç. Dr. Yuriy Sayutkin'in rehberliğinde Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuarı'nın Piyano bölümünden lisans derecesi alan Cin, aynı konservatuarda 2021 yılında yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamladı. Küçük yaşta piyanoya gönül veren sanatçı, dünyaca ünlü Türk piyanistler İdil Biret ve Fazıl Say’ın eserlerinden ilham alıyor. Şimdiye kadar Türkiye’nin birçok yerinde 1400’ün üzerinde konser vererek hayranlarını büyüleyen Cin, kendi tarzında yeni eserleri sanatseverlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Sanatçı, tarzıyla farkını ortaya koyuyor.

untitled-1-copy-138.jpg

“MÜZİK, HAYAT KAYNAĞIM”

Müziğin hayat kaynağı olduğunu söyleyen Cin, içinde bulunduğu duygusal yoğunluğu şöyle betimledi:

“Bazen gittiği yerlerden geriye doğru baktığında; yaşama tutunma çabası, tedirginlikler ya da pişmanlıklar yaşar ya insan. İstesen de artık hiç bir şey eskisi gibi değildir. Her şeyin yolunda olduğunu düşündüğünüz zaman bile, gelgitler içindeki insan duygusu tüm bu yaşam kargaşası içinde dönüp dolaşırken, kimi zaman bir şeyler çağırmıştır sizi, arkasından gidersin. Sonra da önünde koskoca bir boşluk bulursun. O an sizi ifade edecek her şey dile gelsin istersin. Sonra elin kaleme gider, belki bir şiir, belki de piyano tuşlarında ararsın hissettiklerini. Ve o zaman kelimeler yetmediğinde, melodilerde bulmaya çalışırsın kendini.”

untitled-1-coy-007.jpg

“DUYGUSAL BİR YOLCULUĞA ÇIKACAK VE DÖNMEK İSTEMEYECEKSİNİZ”

Genç piyanistin sanat dünyasında ilerlemesinin en büyük destekçisi ailesi. Hakkari gibi farklı bir kültürde yetişmelerine rağmen çocuklarının klasik müzikle ilgilenmesini her zaman destekleyen aile, genç piyanistle gurur duyuyor. Oğlunun piyanoya merak duyduğunu öğrendiğinde çok sevindiğini ve bu yolda ilerlemesi için elinden geleni yaptığını belirten baba Gıyasettin Cin, oğlunu dinlerken ki heyecanını gizleyemiyor. Oğlu sayesinde klasik müzik hayranı olan baba Gıyasettin Cin, duygularını şöyle aktardı:

“Sizler her günün akşamında, hafta sonunda veya seyahat anlarında Onur Ozan Cin'i dinlemelisiniz. Parmaklarının dokunduğu piyano tuşlarının tınısı, her notası farklı diyarlara taşıyacak. Bu müziği dinlerken, kendi iç dünyanızda yeni şeyler keşfedeceksiniz. Kimi zaman hayal kırıklığına, kimi zaman yaşanmış bir aşka, kimi zaman da yaşanmış bir sevdayla hüzünlü sonlara tanıklık edeceksiniz. Bazen buruk bir ayrılık, bazen de iç dünyanızda küçük bir tebessüme şahitlik edeceksiniz. Sözün özü bu müzik size duygusal bir yolculuk sunacak ve siz dönmek istemeyeceksiniz. Çünkü aradığınız her şey, bu melodilerin içinde gizli. İşte o zaman tam anlamıyla hissedeceksiniz." HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

untit-1-copy-001.jpg

Bu haber toplam 1567 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim