Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2387.588
    %-0.11
  • Dolar
    32.2367
    %-0.24
  • Euro
    34.7051
    %-0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Genç'ten Böcek ve Dal'a destek
03 Mart 2024 Pazar 17:47

Genç'ten Böcek ve Dal'a destek

CHP ilçe Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuşan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Muhittin Böcek ile Döşemealtı Belediye Başkan adayı Menderes Dal'ın arkasında olduğunu vurguladı. Genç, "Kızgınlıklarım,

CHP ilçe Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuşan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Muhittin Böcek ile Döşemealtı Belediye Başkan adayı Menderes Dal'ın arkasında olduğunu vurguladı. Genç, "Kızgınlıklarım, kırgınlıklarım yok mu? Var ama onun zamanı şimdi değil. Önce kalelerimizi koruma zamanı" ifadelerini de kullandı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Döşemealtı Belediye Başkan adayı Menderes Dal'ın Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı gerçekleştirildi. Açılışa CHP Antalya milletvekilleri Aliye Coşar, Cavit Arı, Mustafa Erdem, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Döşemealtı İlçe Başkanı Veli Çot, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı ve adayı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve çok sayıda partili katıldı. Menderes Dal'ın seçilmesi halinde yapacağı çalışmaları anlattığı açılışa, tekrardan başkanlığa aday gösterilmeyen Turgay Genç'in konuşması damga vurdu. Kızgınlıkları ve kırgınlıkları olduğunu belirterek şimdi bunların zamanı olmadığını söyleyen Genç, hem Büyükşehir adayı Muhittin Böcek'e hem de Döşemealtı adayı Menderes Dal'a destek açıklaması yaptı.

untitled-1-copy-190.jpg

"ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMA ADINA YOLA ÇIKTIK"

Son yıllarda artan ekonomik krizin gençlerden emeklilere, işsizlerden çalışanlara toplumun hemen hemen bütün kesimini olumsuz etkilediğini söyleyen CHP'nin Döşemealtı Belediye Başkan adayı Menderes Dal, "Bu zorlu günleri aşma noktasında hepimize önemli sorumluluklar ve görevler düşüyor. Bizde üzerimize düşen sorumluluk anlayışımızla elimizi taşın altına koyma adına yola çıktık" dedi.

 

"HİZMET İÇİN GELİYORUZ"

İlk hefinin Döşemealtı Belediyesi'ni bir kez daha CHP'ye kazandırmak olduğunu belirten Dal, "Yapılacak ilk genel seçimlerde de partimizi iktidara taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Memleketimize hizmet etmek için kolları sıvadık, geliyoruz" diye konuştu.

untitld-1-copy-002.jpg

"PERSPEKTİFİMİZDE CANLIYA SAYGI VAR"

Oluşturdukları perspektifte canlıya saygı, yaşam hakkına saygı, insana ve emeğe saygı olduğunu söyleyen Dal, ilçenin tarihi geçmişine dikkat çekerek Karain Mağarası kazılarında ilk insanlara ait izler bulunduğuna işaret etti. İlçenin Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde önemli bir merkez olduğunu hatırlatan Dal, yörüklerin göç yolları üzerindeki ilçenin tarihi zenginliklerine ve doğal güzelliklerine dikkat çekti.

 

"BEKLENTİLERİ EN KISA SÜREDE HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

"Her zaman ilkeli, dürüst ve onurlu siyaset yapmaya devam edeceğiz" diyen Dal, "Halkın içinde olan bir eczacı, esnaf olarak her gün halkımız ve esnafımızla buluşarak sorunlarını dinledik. Bizden en çok talep edilenler temel belediyecilik hizmetlerinin aksaksız yürütülmesi, adil, dürüst ve liyakatli bir yönetim anlayışı, tarihi ve doğal zenginliklere sahip çıkılması, bu değerlerin korunarak tanıtılması oldu. Seçimi kazanacağımıza yürekten inanıyoruz. Göreve geldiğimizde halkımızın bu beklentilerini en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. 32 mahallemize eşit ve nitelikli hizmet götürmek için hazırız" ifadelerini kullandı.

untitled-1-py-031.jpg

COŞAR'DAN TÜTÜNCÜ'YE GÖNDERME

Hem Antalya Büyükşehir Belediyesi hem de 19 ilçe için mücadele verdiklerini belirten CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar ise, Menderes Dal'ın ilçenin değerlerine değer katacak projelerle ilçeye en güzel şekilde hizmet edeceğine inandığını kaydetti. "CHP'li belediyelerde eşit hizmet, katılımcı belediyecilik, halkçı projeler olur, ranta yer verilmez" diyen Coşar, isim vermeden AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü'ye gönderme yaptı. "Ülkeyi 22 yıldır yönetenler Antalya'ya altın çağını yaşatacaklarmış" diyen Coşar, "Sizler buna inanıyor musunuz?" diye sordu. Coşar, "Emekliye 10 bin lirayı reva görenler Antalya'ya altın çağını yaşatacakmış. 31 Mart'ta bunlara bir mesajımız olacak" açıklamasında bulundu. Büyükşehir Belediye Başkan adayları Muhittin Böcek ve Menderes Dal'a destek isteyen Coşar, "Biz kendilerine inanıyoruz. Türkiye ittifakını oluşturacağız" diye konuştu.

untited-1-coy-001.jpg

"SİYASETTE ZAMAN ZAMAN ARA VERİLİR, KİMSENİN DARILIP GİTMEYE HAKKI YOK"

Aralarında partinin eski yerel yöneticileri olduğuna dikkat çeken CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ise, hepsine teşekkür etti. Zorlu bir seçim süreci yaşadıklarına değinen Kamacı, aday adaylık döneminde örgütlerin ve başkanların zaman zaman baskı altında kaldığını söyledi. "Bu süreçler kolay değildir. Dayanıklılık, güç, destek ister" diyen Kamacı, şunları ifade etti:

"Biz örgütlerimizden o destek ve gücü alıyoruz. Siyasette zaman zaman ara verilir. 2007'den beri aranızda değilim. Oluşturulan ittifakla İl Başkanı oldum. Küsmedim, darılmadım ve örgütümün yanında olmaya devam ettim. Bize bu örgüt milletvekilliği, belediye başkanlığı verdi. Kimsenin darılıp gitmeye hakkı yoktur. Hatalarımızı konuşabilir, tartışabilir, eksikleri söyleyebiliriz ama başka bir partiden adaylaşma süreci yaşamak doğru değildir."

untitled-1-copy-jg.jpg

"SİYASET UZUN İNCE BİR YOL"

Siyasetin uzun ince bir yol olduğunu söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Muhittin Böcek ise, kendisinin siyasi geçmişini anlattı. Döşemealtı'nda 223 kilometre içme suyu hattı, 44 kilometre kanalizasyon döşediklerini, 61 kilometre yol yaptıklarını belirten Böcek, "Kapalı devre sulama gibi birçok projemiz var. Bunları birlikte başardık. Yine desteğinizle hep birlikte Döşemealtı'na hizmet edeceğiz" şeklinde konuştu. Hiçbir belediye başkanını siyasi görüşünden dolayı, demokrasiye inancı dolayısıyla cezalandırmadıklarını söyleyen Böcek, "Hizmetin hasedi olmaz. Halka hizmeti Hakka hizmet biliriz. Gittiğimiz 19 ilçe belediye başkanını kendi belediye başkanımız gibi gördük" dedi.

 

"TÜRKİYE'NİN EN FAZLA YAPILAŞAN BÖLGESİ HALİNDEYİZ"

Bu dönemde partisi tarafından aday gösterilmeyen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ise, ilçede 2009 yılına kadar CHP iktidarının olmadığına dikkat çekti. 2009'da CHP bayrağının dikildiği ilçede AK Parti'ye olan geçişler nedeniyle sıkıntılı süreçlerin yaşandığına işaret eden Genç, 2014 yılında mucizeyi gerçekleştirerek başkanlığı kazandığını hatırlattı. O dönemde varoş olarak görülen ilçenin bugün Antalya'nın en özel yaşam alanı haline geldiğini belirten Genç, "Lara'da deniz kenarında yaşamaktansa, Döşemealtı'nda yaşama tercihi noktasına geldik. Konyaaltı'ndaki dairesini satan yaşamak için burayı tercih ediyor. Bu süreçler kolay olmadı. Yaptığımız projeler, girdiğimiz her platformda ödül alıyor. Her geçen gün bölgenin tanınırlığı artıyor. Türkiye'nin en fazla ruhsat veren, en fazla yapılaşan bölgesi haline geldik ama kurallara uygun ve tanımlı" açıklamasında bulundu.

untitled-1py-024.jpg

"HEP YALNIZ AĞLADIM, HİÇ DIŞARIYA YANSITMADIM"

"5 yıl meclis üyeliği ve 10 yıllık belediye başkanlığım sürecinde partime hep onur yaşattığımı düşünüyorum" diyerek helallik isteyen Genç, ilk belediye başkanlığı döneminde Büyükşehir Belediyesi açısından muhalefette kaldığına işaret ederek, "İlk dönem ne doğalgaz ne de kanalizasyon altyapısı alabildim. Muhittin Böcek'in Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte bugün merkez mahallelerimizi neredeyse tamamlamak üzereyiz. Kanalizasyon yatırımları etap etap yapılıyor. Doğalgaz ve diğer çalışmalarla bölge şantiyeye dönmüş durumda. 800 bin nüfuslu imara açılmış bir alanda, 80 bin nüfusluk gelirle hizmet etmeye çalışıyoruz. Yükümüz hep ağırdı ama hep yalnız ağladım. Hiç dışarıya yansıtmadım. Planlamalarla kaynak ürettim, cari açığı kapattık, yatırım yaptık. Dinamik ve hızlı büyüyen bir bölgemiz var" diyerek desteklerinden dolayı Böcek'e teşekkür etti ve Menderes Dal ile ikisinin arkasında olduğunu vurguladı.

 

"KIZGINLIKLARIM, KIRGINLIKLARIM VAR"

CHP'nin kalelerinin korunması gerektiğinin altını çizen Genç, "Döşemealtı'nın gelişimi için Büyükşehir'i kaybetmememiz gerekiyor. El birliğiyle sahip çıkmalıyız. O nedenle her iki adayımızın sonuna kadar arkasındayım. Bazı kendini bilmezlerden duyuyorum. Kızgınlıklarım, kırgınlıklarım yok mu? Var ama onun zamanı şimdi değil. Önce kalelerimizi koruma zamanı. Bunları daha sonra kendi içimizde konuşuruz. Bazı arkadaşlardan duyuyorum. CHP'yi burada bugünlere getirmek için tırnaklarımla 25 yıldır emek harcıyorum. O yüzden hiç kimse benden başka birşey bekleyemez" diyerek Menderes Dal'a bir telefon kadar yakın olduğunun altını çizdi. HABER: ÖMER ALİ YETGİN

Bu haber toplam 982 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim