Bugün 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.00
  • Dolar
    32.335
    %0.00
  • Euro
    34.7427
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görme engelli başkan kılavuz çizgilerini test etti
19 Aralık 2023 Salı 17:02

Görme engelli başkan kılavuz çizgilerini test etti

Altınokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Ahmet Oktay, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen görme engelli kılavuz çizgilerini test etti. Oktay, yeni çizgileri kullanırken karşılaştığı aksaklıkları belediye yetkililerine aktararak düzeltilmesini

Altınokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Ahmet Oktay, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen görme engelli kılavuz çizgilerini test etti. Oktay, yeni çizgileri kullanırken karşılaştığı aksaklıkları belediye yetkililerine aktararak düzeltilmesini istedi.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentteki engellilerin erişebilirlikle ilgili sorunlarını çözmek için bir dizi çalışma başlattı. Çalışma kapsamında görme engellilerin kullandığı bazı bölgelerdeki kılavuz çizgileri yenilenmeye başlandı. Altınokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Ahmet Oktay, belediye yetkilileriyle birlikte Atatürk Caddesi üzerinde devam eden kılavuz çizgisi yenileme çalışmalarını yerinde inceleyerek, yenilenen çizgileri test etti. Oktay, karşılaştığı aksaklıkları Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Fatin Iltar ve Fen İşleri Bakım Onarım Şubede görev yapan İnşaat Teknikeri Şengül İnanç’a iletti. Belediye yetkilileri Oktay’ın talep ve önerilerini dinleyerek not aldı.

sam-6605.jpg

“SORUNLARI MASA BAŞINDA DEĞİL, ALANLARDA BİRLİKTE ÇÖZMELİYİZ”

Görme engelli kılavuz çizgilerinin yenilenmesi çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve yetkililere teşekkür eden Altınokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Ahmet Oktay, “Kılavuz çizgilerinin istediğimiz gibi olup olmadığını kontrol etmek için buraya geldik. Sorunları masa başında değil, alanlarda birlikte çözüme kavuşturursak daha iyi olur. Çünkü, kılavuz çizgilerinin arasında boşluk kaldığında yağmur suyu ile aşınarak bastonlarımızın takılmasına ve vücudumuzun değişik yerlerine gelerek yaralanmamıza neden oluyor. Onun için kılavuz çizgilerinin düzenli yapılması ve kontrollerinin sağlanması gerekiyor. Belediyemiz diyalog kurulduktan sonra yaklaşımlarımıza öncelik veriyor” dedi.

sam-6608.jpg

“DIŞARIYA KORKARAK ÇIKMAK İSTEMİYORUZ”

Esnafların kılavuz çizgileri üzerine malzeme koymalarından veya skuterlerin çizgiler üzerine park edilmesinden de yakınan Oktay, “Artık görme engelliler olarak dışarıya korkarak çıkmak istemiyoruz. Kılavuz çizgileri üzerinde engeller istemiyoruz” şeklinde konuştu.

sam-6606.jpg

OTOBÜS VE TRAFİK LAMBALARINDA SESLİ SİSTEM İSTEDİ

Görme engellilerin toplu taşıma araçları otobüslerde ve trafik ışıklarında da sıkıntılar yaşadığını belirten Oktay, otobüslerde ve trafik ışıklarında sesli sistemlerin olmasını istediklerini bildirdi.

sam-6612.jpg

ÇALIŞMALAR ÇEŞİTLİ BÖLGELERDE DEVAM EDECEK

Kentte başlatılan erişebilirlikle ilgili kılavuz çizgisi yenileme çalışmalarıyla ilgili bilgi veren İnşaat Teknikeri Şengül İnanç ise, çizgilerin kaldırımın ortasına çekilerek kenarlardaki engellerden kurtarıldığına dikkat çekti. Otogar’da başlayan çalışmaların Atatürk Caddesi’nin ardından Yat Limanı ve Cumhuriyet Meydanı bölgelerinde devam edeceğini bildiren İnaç, görme engellilerin kaldırımda rahatlıkla yürüyebilmesi için engellilerde koordineli olarak çalıştıklarını kaydetti. İnanç, bedensel engellilerin kullandıkları rampalarla ilgili çalışma yapılacağını da sözlerine ekledi. Esnaflar ise çalışmaların biran önce tamamlanmasını istedi. HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

Bu haber toplam 1185 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim