Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2398.482
    %0.35
  • Dolar
    32.2398
    %-0.23
  • Euro
    34.6949
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İMO kuruluş yıldönümünü kutladı
18 Aralık 2023 Pazartesi 11:35

İMO kuruluş yıldönümünü kutladı

İnşaat Mühendisleri Odası'nın (İMO) 69'uncu, Antalya Şubesi'nin ise 35'inci kuruluş yıldönümü düzenlenen etkinlikte coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetin 100. yılı kutlamasıyla birleştirilen etkinlikte inşaat mühendisleri gönüllerince eğlendi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi tarafından Cumhuriyetin 100'üncü yılı, Odanın 69'uncu ve Şubenin 35'inci kuruluş yıldönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı. Şehir merkezindeki bir otelde gerçekleştirilen kutlama saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kutlamada meslekte 25, 40, 50 ve 60 yılını dolduran üyelere plaket ve onur belgesi verildi. En genç üyeye de belge verilerek rozet takılan gecede, sponsorlara da teşekkür plaketi takdim edildi. Çok sayıda üyenin yanı sıra TMMOB'a bağlı diğer Oda başkanları ve davetlilerin katıldığı gecede inşaat mühendisleri; oyun havaları, tango gösterisi ve canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. 

baslangic.jpg

"DOĞRULARI SÖYLEMEYE DEVAM EDİYORUZ"
Gecede konuşan İMO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soner Akdoğan, örgütlenme serüveni 100 yıl öncesine dayanan inşaat mühendisliğinin, 69 yıl önce 19 Aralık 1954 tarihinde TMMOB çatısı altında Odasına kavuştuğunu söyledi. Mesleki çıkarlarını koruyabilmek, birlik ve dayanışmanın meslekte tezahürü olmak amacıyla bir araya gelmiş bir avuç gencin çabalarıyla kurulan İnşaat Mühendisleri Odası'nın, bugün 160 bini aşkın üyesiyle toplumun derinlerine kök salmış bir örgütlülüğe dönüştüğünü ifade eden Akdoğan, "Antalya Şubemiz 6 bin 500 üyesiyle; meslek, meslektaş, kent ve ülke sorunlarına aklın ve bilimin öncülüğünde çözüm üretmek için canla başla çalışmaya ve doğruları söylemeye devam ediyor" dedi.

akdogan.jpg

"GURUR DUYUYORUZ" 
"Cumhuriyetimizin 100. yılında, Odamız ve Şubemizin kuruluş yıldönümü olan mesleğimizin bu kutlu günü vesilesiyle belirtmek isterim ki, inşaat mühendisleri olarak ulusun geleceğini yoğuran bilim ordusunun birer ferdi olmaktan gurur duyuyoruz" diyen Akdoğan, "Yurdumuzu muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için yürüdüğümüz bu yolda elimizde tuttuğumuz meşale hiç şüphesiz müspet ilimdir. Bu ilim ışığında; bilimle, teknikle ve milli kültürümüzle hiç durmadan çalışarak bu sonsuz yolda onurlu vazifemizi yerine getirmek yegane amacımız olacaktır. Hiç şüphesiz Cumhuriyetin gençliği her nesilde bu mirası onurla taşıyacak ve sonraki nesillere aktaracaktır" ifadelerini kullandı.

akdogan-konusma.jpg

"GÜVENLİ YAPILARA KAVUŞMA TEORİĞİNİ ORTAYA KOYMALIYIZ" 
Türkiye'nin dünyanın en etkin deprem kuşaklarının üzerinde bulunduğuna dikkat çeken Akdoğan, şunları söyledi:
"Biz bu yıl deprem gerçeğiyle bir kez daha karşılaştık. Öncelikle acı hatıralarıyla hafızalarımıza kazınan 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaşadığımız bu büyük deprem bir kez daha göstermiştir ki; deprem bir doğa olayıdır ve üzerinde durulması gereken asıl mesele deprem değil depremde yıkılacak, can kaybına neden olacak yapılardır. Bunu nasıl daha aza hatta sıfıra indirebiliriz? Daha fazla geç kalmadan; ülkemizde hiçbir bölgeyi ayırmadan toplumsal deprem bilincinin oluşması için çaba göstermeliyiz. Güvenli yapılara kavuşma teoriğini ortaya koymalı ve hızlıca hayata geçirmeliyiz. Planlamadan tasarıma, denetlemeden uygulamaya, kontrolden iyileştirmeye kadar yapı üretim aşamalarını titizlikle gözden geçirmeli, düzenlemeler derhal ortaya konmalıdır. Bu bağlamda öncelikli olarak yerel yönetimler olmak üzere tüm paydaşlar inisiyatif almalı, birlikte çalışma iradesi gösterebilmelidir."

akdogan-plaket.jpg

"TERCİH DEĞİL, ZORUNLULUK"
Özellikle yerel yönetimler için zamanın daraldığını belirterek, depreme ilişkin gerçekçi bir projeksiyon ortaya koyarak yaşanacak acıların önüne geçmek için yapılacak çalışmaların tercih değil zorunluluk haline geldiğini vurgulayan Akdoğan, "Bilinmelidir ki İnşaat Mühendisleri Odası bu hususlarda çözüm odaklı ve eleştirel yaklaşımlarıyla katkı sunmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

plaket-genel.jpg

"ÜSTATLARIMIZIN ÖZVERİYLE TAŞIDIĞI BAYRAĞI, AYNI ÖZVERİYLE İLERİ TAŞIYACAĞIZ"
Bugün bir çırpıda söylenen 25, 40, 50 ve 60 yılın kimi zaman büyük mücadelelerle, zorluklarla, badirelerle, azimle ve dirençle geçirildiğini anlayarak, övgü ve teşekkürle karşıladıklarını söyleyen Akdoğan, "Bugün, birçok eserin gizli kahramanları; en büyük takdiri, en büyük alkışı hak ettiği halde karşılığını alamamış siz mesleğimizin duayenleri, bugün sizin gününüz, bugün bizim günümüz" diyerek mesleğin üstatlarının özveriyle taşıdığı bayrağın, kendileri ve arkadan gelen genç inşaat mühendisleri tarafından da aynı özveriyle ileriye taşınacağını söyledi. Konuşmasının sonunda gecenin düzenlenmesine katkı koyanlara teşekkür etmeyi de ihmal etmeyen Akdoğan, Cumhuriyetin 100. yılını da kutlayarak konuşmasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözleriyle tamamladı.

plaket-1.jpg

"ÇOK ÖNEMLİ BİR MİSYONA SAHİPSİNİZ"
Geceye katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, inşaat mühendislerinin önemine dikkat çekerek, "İçinde yaşadığımız konutlarımızın, işyerlerimizin, üzerinde seyahat ettiğimiz yollarımızın, su ve enerji sağlayan barajlarımızın, limanların, köprülerin, tünellerin, kısaca yaşamımız için temel ihtiyacımız olan tüm yapıların proje ve inşaasında yer alan çok önemli bir misyona sahipsiniz" dedi.

bocek.jpg

"İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
İnşaat mühendislerinin yeri geldiğinde özel yaşamlarından ödün vererek özveriyle çalıştığının altını çizen Böcek, sorumluluk bilinciyle, özveriyle fedakarca çalışmalarından dolayı inşaat mühendislerini kutlayarak, "Sizler fedakarlık gösterirken diğer taraftan sık sık yapılan imar afları, mühendislik hizmeti almadan yapılan binalar nedeniyle binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiğini görüyoruz. O nedenle tekniğe, bilime ve mühendisliğe dayalı bir anlayışla kentlerimizi inşa etmeliyiz" şeklinde konuşarak göreve gelirken "Planlı, kurallı, kimlikli kent" vizyonunu ortaya koyduklarını hatırlattı. Birlikte yönetim anlayışıyla meslek odalarıyla birlikte omuz omuza çalıştıklarını söyleyen Böcek, STK'lar ve meslek odalarına verdiği önemi anlatarak işbirliği içerisinde çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. HABER: YUSUF KATRAĞ

cosku.jpg

Bu haber toplam 1161 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim