Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2398.482
    %0.35
  • Dolar
    32.2398
    %-0.23
  • Euro
    34.6949
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kepez’de ilk aday açıklandı
02 Aralık 2023 Cumartesi 23:23

Kepez’de ilk aday açıklandı

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim süreci hızla yaklaşırken Kepez’de ilk belediye başkan adayı açıklandı. Kepez Belediyesi’nin ilk belediye başkan adayı Yeniden Refah Partisi’nden İbrahim Ömer Reyhan oldu.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçim için zaman hızla ilerlerken Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için şimdiye kadar hiçbir isim aday olarak açıklanmazken, siyasi partiler ilçelerdeki adaylarını açıklamaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Döşemealtı ve Gündoğmuş Belediye Başkan adaylarını açıklayan İYİ Parti’nin ardından, Antalya’da ilk adayını açıklayan parti Yeniden Refah Partisi oldu. Eski Başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu Dr. Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi’nin aday tanıtım toplantısı “Refahlı şehirler güvenli yarınlar” mottosuyla Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirildi. Partinin Antalya’daki ilçeler arasında ilk belediye başkan adayının açıklandığı toplantıda Kepez ilçesindeki ilk belediye başkan adayı da belli oldu. Yeniden Refah Partisi tarafından Kepez Belediye Başkan adayı olarak eski ilçe başkanı İbrahim Ömer Reyhan açıklandı. İsmi Kepez Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Reyhan, sahneye İl Başkanı Atınç Korkmaz ile birlikte çıktı.

ilk.jpg

“MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİNİ HERKESE HİSSETTİRECEĞİZ”

Antalya’nın hem nüfus hem de seçmen sayısı bakımından en büyük ilçesi Kepez’de Belediye Başkan adayı olan Reyhan, ilçede 54 bin destek imzası toplayarak rüştünü ispat etti. “83 proje ile vatandaşlarımızın hizmetkarı olmaya geliyoruz” diyen Reyhan, vatandaşların Refah'ı için çalışacaklarını, Türkiye'de tek, dünyaya örnek olan Milli Görüş belediyeciliğini herkese hissettireceklerini söyledi.

2-025.jpg

“YOLUMUZA EMİN ADIMLARLA DEVAM EDİYORUZ”

“Başkan Erbakan” ve “Mücahit Erbakan” sloganlarının atıldığı toplantıda konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, partinin 5. kuruluş yıldönümünü geçtiğimiz günlerde kutladıklarını hatırlattı. Yeniden Refah Partisi’nin Milli Görüş davasının gerçek temsilcisi olduğunu vurgulayan Erbakan, “Yeniden büyük Türkiye’yi kurmak için, adil bir dünya için yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz” dedi.

 

“PARTİMİZ HIZLA BÜYÜYOR”

İktidar olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyleyen Erbakan, 81 il, 900’den fazla ilçe, mahalle ve köy teşkilatları, 331 bin resmi kayıtlı üye ile partinin her geçen gün büyümeye devam ettiğini kaydetti. Son 3 ayda adeta şaha kalktıklarını belirten Erbakan, yüzde 30 büyüyerek üye sayasını 260 binden 331 bine çıkardıklarını ve yerel seçimlere 400 binin üzerinde üye ile girmeyi hedeflediklerini açıkladı. 2028 yılına 3 milyon üye ile gireceklerini dile getiren Erbakan, iktidarı tırnaklarıyla söke söke alacaklarını ifade etti. Son genel seçimde 5 milletvekili kazandıklarına işaret eden Erbakan, Yeniden Refah Partisi’nin Türkiye siyasetinin parlayan yıldızı olduğunu söyledi.  

5-002.jpg

“ÖNCE YEREL YÖNETİMLERDE, ARKASINDAN 2028 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE İKTİDAR”

“Önce yerel yönetimlerde, arkasından 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iktidar” diyen Erbakan, “Yerel yönetimlerde milli görüşün iktidar olması demek, milletimizin özlemle beklediği 1989 ve 1994 yıllarındaki milli görüş belediyeciliğinin yeniden hayata geçirilmesidir. Milli görüş belediyeciliği halka hizmet Hakka hizmettir anlayışıyla yapılır. Millete hizmeti ibadet olarak yapan başkanların olduğu bir belediyeciliktir. Milli görüş belediyeciliği ahlaklı belediyecilik demektir. İşlerin ehline verildiği belediyeciliktir” şeklinde konuştu.

 

“YÜZDE 20’NİN ÜZERİNDE OYLA ÇIKACAĞIZ”

Bazı anketlerde oy oranlarının çok düşük gösterildiğine dikkat çeken Erbakan, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerden yüzde 20’nin üzerinde oyla çıkacaklarını ifade etti.

 

“ALLAH ASGARİ ÜCRETLİNİN YARDIMCISI OLSUN”

Ekonominin milletin öncelikli konuları arasında geldiğine işaret eden Erbakan, 4 kişilik ailenin açlık sınırının 14 bin 25 liraya, yoksulluk sınırının ise 45 bin 687 liraya çıktığına dikkat çekti. Bekar bir çalışanın tek başına yaşama maliyetinin 18 bin 240 liraya yükseldiğini belirten Erbakan, “14 bin lira açlık sınırının olduğu ülkemizde asgari ücret 11 bin 400 lira” diyerek giderler hesaplandığında böyle bir şeyin matematiğe ve insanlığa aykırı olduğunu söyledi. “Senede 1 defa zam yapmayı düşünüyorlarsa Allah asgari ücretlinin, fakir fukaranın yardımcısı olsun” diyen Erbakan, enflasyon hesaplarının tutmadığına dikkat çekti. “Asgari ücretli nasıl ayakta kalacak?” diye soran Erbakan, “Siz bu insanlar sürünsün, açlıktan ölsünler mi istiyorsunuz?” şeklinde konuşarak asgari ücrette basına yansıyan şekliyle yapılacak güncellemenin hiçbir şeye çare olmayacağını ifade etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı başta olmak üzere tüm yetkilileri “Önce millet” anlayışıyla hareket etmeye davet eden Erbakan, 54. Hükümetin ekonomi politikalarının örnek alınmasını istedi.

4-009.jpg

“BÜTÇE ALARM VERİYOR”

2024 yılı bütçe taslağına göre bütçenin açık verdiğini, bu açığın iç ve dış borçlanmayla karşılanmaya çalışılacağını belirten Erbakan, “20 seneden beri olduğu gibi bugünden sonra da tam gaz borçlanmaya devam” dedi. Bütçe teklifinde vergilerin yükseltildiğine de işaret eden Erbakan, 2022 yılına göre 3.5 kat, 2023 yılına göre ise 2 kat fazla verginin toplanacağını dile getirdi. Vergilerin arttırılmasına rağmen bütçe açığının söz konusu olduğuna dikkat çeken Erbakan, “Borçların ana para ve faiz ödemesi doğmamış çocuklarımızın, torunlarımızın borç defterine yazılması manasını taşıyor” şeklinde konuştu. Erbakan, borçlanmanın dış politikada da güçsüz hale getirdiğini sözlerine ekledi. Alınan borcun yarısının da borç faizine verileceğini ileri süren Erbakan, “Borcu borçla kapatmaya devam, hatta borç faizini dahi borçla kapatmaya devam ekonomisi. Ülkemiz, milletimiz için üzülüyorum” diye konuştu. “Faiz canavarı neyimiz varsa alıp götürmeye devam ediyor” diyerek faturanın vergiler ve diğer yollarla millete yüklendiğine dikkat çeken Erbakan, hiç faiz ödemesi olmasa bile giderleri gelirlerin karşılamadığını kaydetti ve “Bütçe alarm veriyor” dedi.

 

HÜKÜMETE ÇAĞRIDA BULUNDU

Hükümete, borç, faiz, vergi ekonomisini bir kenara bırakma çağrısında bulunan Erbakan, “Üretime, istihdama ve ihracata dayalı ekonomi modeline geçin” diye konuştu. Hükümetin dişini sıkan ve artık diş sıkacak hali kalmayan milletin derdine derman olacak adımları atması gerektiğini ifade eden Erbakan, şunları dile getirdi:

“Yapılması gereken önce millet anlayışıyla hareket etmek. Borçlanma yerine milli kaynak paketleriyle kaynak üretin. Denk bütçeyi mutlaka gerçekleştirin. İmtiyazlılara vergi muafiyetlerini yapmasanız denk bütçeyi neredeyse gerçekleştirmiş olacaksınız. Borçlanma ve faiz giderlerinden böylece kurtulun. Kamudaki israfı önleyin. Üretimi ve ihracatı artırmak kurtuluşun tek yolu. Bunun için tarımsal üretimin, sanayi üretiminin maliyetlerini düşürmeniz gerekiyor. Bunun için enerji maliyetlerini düşürmeniz gerekiyor. Vergi muafiyeti yapacaksanız sadece birkaç imtiyazlı holdinge değil, bunu tabana yayın. Esnafa, çiftçiye, köylüye vergi muafiyetini sağlayın ki rahat bir nefes alsınlar. Bütün millet bundan yararlansın. Sadece yol, köprü ve havaalanı yatırımı yapmak yerine üretim ve istihdam sağlayacak olan yatırımları gerçekleştirin. Millete sadaka ve sosyal yardım dağıtmak yerine alım gücünü ve refah seviyesini artırın. Bunların nasıl yapılacağıyla ilgili kitaplarımız, bilimsel çalışmalarımız, ar-ge başkanlığımızın ortaya koyduğu projeler var. Bunlardan istifade edin ve milletin yüzünü güldürün. Bu millet sizlere 20 sene boyunca sahip çıktı. En son 14 ve 28 Mayıs’ta Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı’na destek oldu. Şimdi hükümete düşen bu milletin derdiyle dertlenip önce millet anlayışıyla ekonomik burhandan milleti çıkarmaktır.” HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1831 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim