Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2398.482
    %0.35
  • Dolar
    32.2398
    %-0.23
  • Euro
    34.6949
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kolpak projelerini açıkladı
07 Mart 2024 Perşembe 18:00

Kolpak projelerini açıkladı

Cumhur İttifakı Konyaaltı Belediye Başkan adayı Durali Kolpak, seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı projeleri açıkladı. “Konyaaltı’nın altın çağı başlıyor” sloganını kullanan Kolpak, “Doğaya zarar vermeden, şeffaf, sürdürülebilir bir belediye

Cumhur İttifakı Konyaaltı Belediye Başkan adayı Durali Kolpak, seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı projeleri açıkladı. “Konyaaltı’nın altın çağı başlıyor” sloganını kullanan Kolpak, “Doğaya zarar vermeden, şeffaf, sürdürülebilir bir belediyecilik anlayışı. Halkın kolay ulaşabileceği bir belediyecilik modeli, e-belediyecilik hizmetleri ile hızlı ve etkili iletişim. Konyaaltı kent konseyinin yeniden yapılandırılması ve dijital beyaz masa uygulaması ile halkın taleplerine çözüm odaklı yaklaşım” vurgusu yaptı.

 

Cumhur İttifakı’nın Konyaaltı Belediye Başkan adayı Durali Kolpak, proje tanıtım toplantısı düzenledi. Kolpak’ın seçilmesi halinde uygulamaya koyacağı projeleri açıkladığı toplantıya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Dışişleri eski Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Antalya eski milletvekili İbrahim Aydın, AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, meclis üyesi adayları ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda Konyaaltı’nın doğal zenginliklerine ve kültürel mirasına dikkat çeken Kolpak, belediyecilik anlayışını doğaya zarar vermeden, halkın ihtiyaçlarına odaklanan bir modelle şekillendirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

img-9993.jpg

PROJELERİNİ AÇIKLADI

Belediyecilik vizyonunu “Doğaya zarar vermeden, şeffaf, sürdürülebilir bir belediyecilik anlayışı. Halkın kolay ulaşabileceği bir belediyecilik modeli, e-belediyecilik hizmetleri ile hızlı ve etkili iletişim. Konyaaltı kent konseyinin yeniden yapılandırılması ve dijital beyaz masa uygulaması ile halkın taleplerine çözüm odaklı yaklaşım” olarak açıklayan Kolpak, projelerini şöyle özetledi:

“Köy Meydanı ve Köy Pazarları Projesi ile turistlerin ve misafirlerin köyleri ziyaret edebilecekleri, yöresel ürün alışverişi yapabilecekleri alanlar oluşturulacak. Kırsal Mahalleler Arasındaki Ulaşım Yol Ağları ve Köprüler Geliştirilecek. Şehir merkezlerindeki yol ağını köylere taşıyarak ulaşım kolaylaştırılacak. Kopuz Kanyonu Projesi ile Aşağıkaraman Mahallesi’nde bulunan Kopuz Kanyonu, keşfedilmeyi bekleyen bir rotaya dönüştürülecek. Günübirlik Mesire Alanlarıyla her mahalleye doğal güzelliklere sahip mesire alanları kazandırılacak. Konyaaltı Devlet Hastanesi yanında hasta yakınları için konaklama evi inşa edilecek. 60 yaş ve üzerindeki kişilere yönelik huzurlu bir bakım ve rehabilitasyon merkezi kurulacak. Özel Çocuklar Geçici Bakım Merkeziyle ailelere özel çocuklarını bırakabilecekleri bir merkez sağlanacak. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Bakım ve Sahiplendirme Merkeziyle sokak hayvanları için yaşam alanları oluşturulacak.Konyaaltı Gençlik Merkezi, inovasyon ve bilinçsel bilişim konularında gençlere altyapı imkanı sunacak. Doğa Yürüyüşü ve Sağlıklı Yaşamla, Toros Dağları'nda belirlenen parkurlarda doğa yürüyüşleri düzenlenecek. Macera Parkıyla adrenalin tutkunları için özel bir alan oluşturulacak. Çocuk bakım merkezlerinin sayısı arttırılacak.”

img-0002.jpg

“TARIMSAL ÜRETİMİ DESTEKLEYECEĞİZ”

Tarımsal üretime destek vereceklerini kaydeden Kolpak, çiftçilere modern tarım tekniklerini öğretme ve üretim maliyetlerini düşürme projelerini hayata geçireceklerini ifade ederek diğer projeleri şöyle sıraladı:

“Sinan Değirmeni Projesiyle ahşap tahıl ambarlarından oluşan tarihi miras turizme kazandırılacak. Konyaaltı Kent Müzesi Projesiyle Konyaaltı'nın tarihini yaşatacak bir kent müzesi inşa edilecek. Konyaaltı Halk Kütüphanesi, her yaş grubundan öğrencinin ders çalışabileceği bir kütüphane olacak. Farklı kültürlerin buluşma noktası olarak kültürel etkinlik alanı oluşturulacak. Okul yakınındaki evlerden okula gitmeyi teşvik edecek bisiklet yolları yapılacak. İmar planları tamamlanan alanlarda semt spor sahaları kurulacak. Amatör spor kulüplerine hizmet verecek bir spor kompleksi inşa edilecek. Su Sporları Merkeziyle Boğacağı projesi su sporları ve gösterilerine açık hale getirilecek. Hürriyet Caddesi'nde önemli kavşakların yapımı ve bağlantı yollarının düzenlenmesi yapılacak. Konyaaltı Devlet Hastanesi ve Ağız Diş Sağlığı Hastanesi gibi sağlık tesisleri güçlendirilecek. Hisarçandır Barajı ve Sulama Sistemi ile Bahtılı Kuruçay Deresi ve Çandır Çayı taşkın kontrol projeleri hayata geçirilecek.”

img-0023.jpg

“KONYAALTI’NDA YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRACAĞIZ”

Kapsamlı projelerle Konyaaltı'nın doğal güzelliklerini ön plana çıkartarak, kenti sürdürülebilir, çağdaş ve halkın ihtiyaçlarına uygun bir şekilde şekillendirmeyi amaçladıklarını belirten Kolpak, gelen taleplere göre yeni projeleri de hayata geçireceklerini belirterek, Konyaaltı'nı kültürel bir merkez haline getirmeyi ve kent sakinlerinin yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyledi. HABER: ÖMER ALİ YETGİN

img-0033.jpg

Bu haber toplam 871 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim